35 важливих фактів про звички людини

Сайт публікує матеріал Лева Бабаута, творець популярного блогу про особистісну ефективність ZenHabits. Я дізнався все це з власного досвіду. На початку 2000-х років я спробував подолати свою залежність від куріння і не вдалося кілька разів, тільки наприкінці 2005 року. Я спробував навчити себе здійснювати, розірвати звичку їжі поганої їжі, зробити себе прокидати раніше, стати більш продуктивними, оплачувати борги і полегшити життя.

Я погравав багато разів, але це через ці поразки, які я дізнався уроки, які я розповість про вас.

1,1 км Коли ви змінюєте щось трохи, ваш мозок швидко коригує до нового нормального. Переміщення в іншу країну, де мова ви не знаєте, де ви не знаєте нікого, де ви не знайомі з їжею, звичаї, абсолютно інший будинок – це може бути дуже важко. Але в одній крихітній зміні немає особливого дискомфорту. В місяць або два, ви адаптуєте до цих маленьких змін, вони стають частиною вашого повсякденного життя, нового нормального.

2,2 км Невеликі зміни простіше зробити. Великі зміни вимагають більше часу і зусиль. Якщо ваш день вже за годинником, важко налаштувати час на нове місце. Невеликі зміни — скажуть, що в ранок кілька штовхаків — набагато простіше.

3. У Невеликі зміни простіші у стабільності. Якщо ви вирішили зробити велику зміну (до тренажерного залу щодня протягом півгодини). Але поступово цей ентузіазм згасає, і в підсумку ви можете відмовитися. Якщо ви зацікавили дуже невелику звичку з самого початку, то існує набагато більше шансів, що це займе.

4. У Про випадки. При виникненні випадків починається звичок. Наприклад, деякі люди, коли приходять працювати, негайно перетворюються на комп'ютер. А потім, ймовірно, відразу ж зробити деякі більш звичні дії. Від повторення посилюється цей зв'язок між тригером і звичкою.

5. Умань Хати, які мають декілька тригерів або включені в різні умови, важко оволодіти. Дуже легше навчати себе медитувати кожен ранок після того, як прокинутися і ковтати склянку води, ніж використовувати для того, щоб зробити щось, що спирається на 1) мінливі умови (наприклад, намагаючись не реагувати дратівливість до критики - ви не знаєте, коли ця критика станеться) або 2) кілька різних типів тригерів (наприклад, куріння може бути викликаний стресом, прицілом інших курців, вживання алкоголю, кави і т.д.).

6. Жнівень Вивчайте прості звички першим. Я дуже рекомендую, починаючи з таких звичок, які вимагають лише пару хвилин на день і прив'язуються до деяких регулярних подій дня, які ви насолоджуєтеся і здаються просто. Це те, як ви будуєте нові звички і, найголовніше, будувати впевненість у собі.

7. Про нас Самостійність. До того, як я дізнався, щоб зробити нові звички більш ефективно, я не віддала впевненості, що я хотів би дотримуватися цих нових звичок. Чому?

Я пограла стільки разів до того, як я побила своїх обіцянок! Якщо хтось скаже вам весь час, ви зупините їх, Таким чином, ви перестаєте битися самостійно. І розв'язка така ж: поступово перебудувати довіру, будуючи на невеликих обіцянках і невеликих перемогах. Займається час. Але це може бути найважливішим.

8. У Невеликі зміни перетворюються на великі. Коли ви намагаєтеся зробити все відразу, ви менш ймовірні, щоб досягти успіху. Якщо ви наполегливо в прийнятті невеликих змін ви побачите суттєві зміни в довгостроковій перспективі.

Спробуйте змінити рівень дієти та фізичного навантаження трохи: ви будете набагато здоровіше протягом року. Спробуйте дізнатися щось трохи, і якщо воно стає звичкою, то через півроку ви будете набагато краще в цьому новому бізнесі.

9. Навігація Не важливо, де ви починаєте. Я бачив людей, які постраждають в своїх спробах вибрати, вони відчувають, що порядок зміни є важливим. Звичайно, це може бути краще навчатися медитувати спочатку, а потім змінити свій раціон. Але ви знаєте, що не найкращий? Коли немає змін. У довгостроковій перспективі, якщо ви змінюєте себе трохи, ви все одно дізнаєтеся всі важливі звички. Так просто зайдіть на те, що вам подобається найбільше.

10. Енергетика і сон. Якщо ви не отримуєте достатньо сну, втоми та нестачі енергії запобіжить вас від фокусування на зміні ваших звичок. Коли ваш ентузіазм високий, це все ще нічого, але коли він навіть трохи складний, ви подаруєте вашу ідею: ви не будете мати достатньо, щоб подолати навіть невеликий дискомфорт. Не можна обійтися без сну.

11. Дізнайтеся, щоб боротися з відволікаючими. Однією з найбільш поширених причин провалу з новими звичаями є тимчасова зміна в рутину: візитна поїздка, великий проект, який вимагає робочого кінця, прибуття гостей, хвороби. Це означає, що будь-який тригер, який викликає звичку, не працює (навіть хворий і не прокинеться рано вранці), або ви будете настільки зайнятими, що ви не будете до місця проживання.

Що таке? Розглянемо це втручання. Або ж придумайте новий тимчасовий тригер. Ця можливість прогнозувати також можна дізнатися, і вона допомагає дізнатися нові звички швидше.

12. Подивитися вперед і чекати перешкод. На додаток до цих відволікань можуть виникнути інші проблеми. Наприклад, ви вирішили відмовитися від солодощів, але друзі запрошують вас на день народження. Що ви будете їсти? Що таке солодка? Якщо ви не підготуєте, ви не зможете дотримуватися нового правила. Розуміння і підготовка.

13.00 р. Переглядайте внутрішні діалоги. Про нас Не завжди очевидні, але коли ці внутрішні діалоги негативні («Це занадто важко, чому я люблю себе...»), вони можуть зупинити всі зміни вашого життя. Ви повинні розуміти, що ви намагаєтеся розповісти себе і зрозуміти, що це не вірно.

14. Вчимося дивитися імпульси, але не давати в них.Коли ви відчуваєте необхідність диму, з'їсти мішечку з цукерок, пропустити ранкову джгут, запобіжити все, дотримуватися себе - але не давати в неї. Як правило, виникає необхідність, і ви просто задовольняєте його. Але ви можете стежити за нею і зробити нічого. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

15.00 р. Розвиток мотивації. Ви повинні бути здоровими, щоб страждають меншими, хочуть, щоб забезпечити гарне життя для ваших дітей, хочуть допомогти тим, хто потребує. Бажання добре виглядати не є ефективним мотиватором, але бажання відчувати себе міцним і здатним багато – дуже багато.

16.00 р. Програма зворотного зв'язку. Він дозволяє приклеїти звичку досить довго для нього, щоб взяти корінь ... але це також може відштовхувати вас від нової звички.

Цукор і лікарські засоби мають потужну зворотну петлю, яка допомагає наркоманії (привабливість дає задоволення, і відхилення від неї викликає страждання), але в спорті цей цикл часто слабкий (важко зберегти звички, і приємно його уникати).

Але ви можете змінити цикл, і один з кращих способів, щоб бути враховані на когось ще. Якщо ви погодилися з другом, що ви будете йти на джгут на 6 ранку, це буде неприємно пропустити цей джгут і, навпаки, це приємно, коли ви робите і спілкуватися з другом.

17.00 р. Викликати себе. Короткострокові завдання 2-6 тижнів дуже зволожуються. Це може бути як колективний, так і спільний виклик (ви і ваш друг встановлюєте спільну мету). Приклади: без цукру на місяць, щодня протягом трьох тижнів поспіль приклейте до дієти на місяць і половину і т.д.

18 років Виняток провокують винятки. «Це не страшно один раз». Але це страшно, тому що тепер ви збираєтеся думати винятки окай. Стоп повіряє своїх обіцянок. Це набагато ефективніше зробити не винятки. Якщо ви зловите себе мислення про відчуження і намагайтеся його засвідчити, зупинитися і пам'ятати вашу мотивацію.

19.00 р. Не працює, але винагорода. Винахідка зовнішньої винагороди - це хороший спосіб поліпшити відгуки для вивчення звички, але найкраща нагорода є внутрішнім. Нагорода – сама дія. Якщо ви думаєте, що вправи смоктати, ви отримаєте негативний зворотний зв'язок, що означає, що ви навряд чи будете дотримуватися вашої нової звички протягом тривалого часу.

Зміна ставлення: Сам хабі - це винагорода, спосіб піклуватися про себе. Не думають про це, як неприємна рутина, тому що ви почнете його уникати.

20. Багато нових звичок - це відмова. Спробуйте експериментувати і почати навчання 5 нових звичок. Дізнайтеся, як це зробити. А потім просто спробуйте один. На мій досвід, маючи одну звичок набагато ефективніше, ніж має два, і багато разів ефективніше, ніж 5-10.

21. Хмарні моменти, коли ви відволікаєте. На початку, коли у нас є багато енергії, ми орієнтуємося на нову звичку. Але потім щось ще йде вздовж, знайдена нова іграшка, і скоро ідея змінних звичок. Мені багато разів. Ви повинні навчатися зосередитися на звички протягом короткого часу кожен день і продовжувати його насолоджуватися.

22. Блог дуже корисний. Блогінг є відмінним способом зробити себе рахунком на інші. Крім того, коли ви поділитеся тим, що ви робите і навчаєтеся, ви змушені відобразити на вашій звички, що означає, що досвід навчання нових речей стає набагато більш глибоким.

23. Недостатній елемент навчання. У ваших спробах дізнатися нові звички, ви обов'язково не зможете. Але замість того, щоб побачити її як особисту відмову, див. це як спосіб дізнатися щось про себе і дізнатися нові звички.

24. Дізнайтеся, щоб продовжити після поразки. Багато людей просто відступають після невдачі. Ось чому так важко змінити себе. Якщо вони спробували ще раз, змінюючи щось, шанси на успіхи збільшилися помітно. Люди, які змінюють себе, не ті, хто ніколи не не вдається; вони ті, хто продовжує рухатися вперед після поразки.

25. Зміна або штампування. Зміна звички також є можливість адаптуватися. Нова робота? Це буде змінити щось, тому вам потрібно адаптувати ваші звички. Пропущено кілька днів? Дізнайтеся, що це і адаптація. Не весело? Знайти новий спосіб, щоб насолодитися звичкою.

26. Шукайте підтримку. Хто ви повернете, коли це стає складно? Коли потрібно зачепити? Знайдіть друга, яка допоможе вам. Це може бути ваш чоловік, кращий друг, батько або мати, сестра або брат, колега. Ви також можете знайти групу підтримки онлайн. Змінити багато.

27. Ви обмежуєте себе занадто багато. Багато разів Я консультував людей, які не досягли сиру, цукру або пива. "Ні, я не можу відмовитися від сиру." Ну, це, якщо ви вважаєте це. Але я дізнався, що ми часто думаємо, що щось неможливе, хоча це можливо. Якщо ви вивчаєте свою віру і будете готові перевірити їх на практиці, ви часто побачите, що вони неправильні.

28. Налаштуйте навколишнє середовище для успіху. Якщо ви не хочете їсти солодощі, викинути всі солодощі, які у вас є в будинку. Задайте дружину, щоб допомогти вам і не купити солодощі на деякий час. Скажіть своїх друзів, які ви не їсти солодощі і попросіть їх, щоб допомогти вам. Шукайте шляхи створення навколишнього середовища, де є кращий шанс успіху.

29. Нижня перешкода. Нерідко перед я бігу, я думаю, наскільки важко це, як довго це, як холодно це поза і т.д., накачати себе і закінчити перебування в домашніх умовах. Але якщо я зроблю правила "прави зав'язувати свої бузки і піти зовні" це так просто, що важко сказати ні в відповіді. Як тільки я закривав двері за мною, я вже відчуваю радість на що я почав, і все добре йде.

30. Встановити перерви. Якщо ви їдете в бізнес подорожі і знаєте, що ви не зможете підтримувати звичку там, запишіть дати перерви заздалегідь, а не чекаючи моменту, коли ви починаєте розмивання себе за невдачу. Напишіть дату, коли ви повернетесь до нової звички.

31. Справді. Якщо звичок пов'язаний, наприклад, до ранку душа, то тригер не сам душ, але весь процес, весь навколишнє середовище в даний момент. Якщо ви приймаєте душ в іншому будинку або готелі, то звичаї не почнеться.

32. Шукайте інші способи вирішення проблеми. Нерідко погані звички - це спосіб впоратися з деякими реальними проблемами: стресом, неправильним ставленням до себе, кварель з коханою людиною. Ця проблема не зникне, і погана звичаї перетворюється в кицька.

33. Будьте в собі. Якщо ви об’єднуєте його з поліпшенням звички. Нагадувати себе, як важко бути щасливим і що ви прагнете щастя, незважаючи на всі речі, які викликають стрес і розчарування. Це важко. Побачити себе. Порадуйте себе з розумінням. Це допоможе.

34. Perfectionism - ваш ворог.Переміщення вперед є більш важливим, ніж досконалість. Якщо ви не відмовляєтеся від нової звички, тому що ви очікуєте, що деякі ідеальні обставини, випадають на ваші очікування і просто опинилися в бізнесі.

35. Зміна Habit - це інструмент самопізнання. З його допомогою ви дізнаєтеся, що мотивує вас, які діалоги, які ви ведете з собою, як ви обґрунтуєте ваші дії, які вам потрібно, які стимули впливають на вас, які слабкі сторони, у вас є і т.д.

За кілька місяців змінних звичок можна дізнатися більше про себе, ніж в десяти років життя. І в цьому сенсі змінені звички є великою нагородою в собі.

через Ideanomics.ru/? п=1911