Оксана Гриріна – один з найбільш талановитих ілюстраторів Росії, рольова модель для багатьох колег в майстерні, які також обрали стиль ілюстрації «наївного» стилю. Вони мають щось для вивчення своєї влади: Оксани не достатньо просто малювати красиві фотографії, тепер вона ілюстратор-програміст, який створює «живі книги» для iPad. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Оксана розповіла про свою роботу, її пристрасть, творчу кризу, як і чому вона працює як ілюстратор, програміст, сценарист і режисер.
Частина 1. У 2003 році я вирішив стати ілюстратором. Я вже 28 років, з технічними та економічними топами за мною, працюючим дизайнером – графікою, вебом та навіть промисловою. Ні про роботу, однак, не прослужила більше шести місяців - він став нудним.
Ви знаєте, дизайнер не має можливості малювати, тому я не зможу. Хоча в моїй короткій роботі як промисловий дизайнер (у студії Лебедєва), мені довелося малювати, якщо я хотів, крім 3D моделювання, що я в основному зробив.
Заради справедливості я хочу відзначити, що промисловий дизайн став єдиною неоднорідною окупацією в житті.
Там, в студії, малювання ескізів виделок, стаканів, світильників, модемів-і-годі-кніго ще, я зрозумів, що малюнок повинен бути гарним. І знову змінив напрямок діяльності.
Вчимося малювати самостійно - непросте завдання. Про те, чи не художник потребує освіти. Я все ще думаю, що я повинен (до того, що я не маю одного).
Здається мені правильно почати з основ, з усіма цими "місць 20 точок на аркуші двадцять різних способів." Цей підхід (коли ви навчитеся думати з головою відразу, а не з четвертого року) формує правильну роботу мозку, надає необхідний інструмент і свободу у висловленні думок і почуттів на папері (відносно кажучи, на папері). Я часто пропустіть це.
Я мусив розім'яти цей шлях в дуже косим способом. Але одна річ була хороша: з кожним зображенням я запалився, я був хворий, я не здаюся до тих пір, поки я не згорився. Я зробив 39 годин не-стопного живопису один раз, який був одним з моїх перших векторних робіт, і був цікавим.
Я часто запитав, що робити для початківців ілюстраторів. Я не можу нічого краще, ніж завжди дивитися речі і фарбувати якомога більше. Немає, дійсно, я не знаю ніяких інших секретів.
Здавалося б, мені дуже важливо, щоб зробити об'єкт таким чином, щоб очевидився, так що здається себе, що він об'ємний і реальний. Допомогло мені багато зрозуміти основи рендерингу в 3D - рефлексія, переломлення, дифузії, каустика ... Що, скажеш, якщо я хочу намалювати скляну баночку, я спробую малювати всі відбиття і вогнетривки, але не 100% точні, але надійно, щоб вона виглядала як скляна баночка.
Що стосується лицьових виразів, я довгий час провів (до декількох днів на перший) намагаючись намалювати певну емоцію, і весь цей час мимовільно сиділи з тим же обличчям. Потім, звичайно, він отримав швидше.
Я був фріланс-ілюстратор на 8 років.
Частина 2. У школі я навчався в інженерному класі, класі, що передається політехнічним інститутом (який згодом став технічним університетом), з поглибленим вивченням математики, фізики та програмування. Крім того, наш вчитель класів був викладачем комп'ютерної науки, а комп'ютерний клас був нашим класом, так що ви могли б повісити до тих пір, поки ви хочете. Комп'ютери були EU-1841, з чорним і білим екраном, без жорсткого диска. Але жорсткий диск був на головному комп'ютері, і кожні 15 хвилин, в команді вчителя, ми були збережені на сітці до її комп'ютера. Тоді я познайомився з то-закритим явищем «Хоооорт ... не збереглася!». . ?
Ми запрошуємо в Basic (90-92 років). Все, в цілому, вибрав проект до своєї справи. Хтось написав базу даних, хтось програму вирішення математичних задач. Я поставив, щоб пофарбувати картину, яка сумнівалася. Перша комп'ютерна графіка в моїй продуктивності виглядала так: після запуску програма почала чергувати рядки, фігури, роблять сірі заливки за допомогою попередньо написаного коду. Для кожної лінії, кола або точки необхідно вказати координати, радіус, колір, товщину тощо. Відпочивали, але найсвіжіші спогади. Так, картина зображена особняка.
Немає зображення.
Р
р.
З появою iPad, я, як майже всі художники, хотіли б зробити живі книги. Я бажав так багато, що я відразу сидів, щоб вивчити всі необхідні дисципліни. Перед появою його першого застосування було протягом 10 місяців. Це був «анімований» старий американський книгу The Rocket Book - щоб зробити щось з себе, немає терпіння, я хотів звільнити щось швидше.
Паралельно я запропонував, що Лебедєв відродив свою 2006 книгу «Мухавка і гігантський», яка зайняла 11 місяців – додаток був випущений в липні цього року.
р.
Моя роль в цьому проекті непросто. Щоб почати з того, я повністю відреагував всі ілюстрації (який коли-небудь проілюстрував книгу, знає, що це велика робота), я зустрівся в місяць і навпіл, я ще не розумію, як. При переоцінці я думав про сценарій, додано нові чіпси та елементи до кожної сцени, відокремили персонажі та предмети, розібрали їх за пізню анімацію, і був відповідальний за весь візуальний зміст програми. Не вдалося сказати мені про технічні тонкощі, мені довелося працювати сліпо, почервоно багато речей 20 разів. Крім того, ніхто не знав в якому вигляді, потрібно було надати програміста зі скриптом - довелося запрошувати на ходу всі ці стріли, ноти, описи звуків, ефектів, функціональності. Після всього, дуже важко пояснити іншій людині, яка картина в голові, як ви уявите, персонаж повинен ходити, з якою швидкістю перемістити ноги-ручки, вигинати, під яким кутом його голова обертається, які додаткові речі повинні бути в сцені і як вони повинні працювати.
В цілому, такий звичайний скрипт-направлення роботи.
Аня Старченков, програміст цього проекту, не вдалося зрозуміти цей сценарій, хоча я був просто нестерпним, що вимагає багато разів переробити однакові рухи. Частина дій я потім просто писав код в задачі, попередньо заданий всі значення.
У своєму блозі я написав кілька постів на основі питань: «Дізнайтесь, що ви запрограмуєте це себе?», “О, і як, розповісти мені, що робити, я теж хочу!”, «Це не складно, ймовірно, в якій програмі ви зробили?» ) Ну, я писав, де почати, якщо ви не програміст, які помилки, щоб уникнути, які книги читати, які форуми, що об'єктивно-C і Cocos2D, радять, що робити, якщо ви потрапили на голову на столі, не вдалося зрозуміти, що це про.
Тепер у мене є мій третій додаток, Live ABC.
Р
Як часто справа йде від відходів. Минула весна кілька ілюстраторів попросили малювати абетовий плакат, щоб наполягати хороший смак у дітей. Я пофарбував постер, а організатори проекту зникли довго. Через шість місяців я вирішив, що з тих пір, як було так багато фотографії, ми можемо зробити додаток з них. І сам постер можна завантажити безкоштовно всім, на умовах, звичайно, виключно некомерційне використання.
Тут була улюблена робота в чистому вигляді: ярлик-композитний фактурний код.
Можливо, виявилося добре, тому що додаток увійшов до ТОП продажів апостистора.
до 1 2 3 4 5+
Частина 3. Розробка додатків і програмування навчання так зачаровує мене, що в одній точці я захопила свою основну роботу фріланс-ілюстрації і просто припинив малюнок.
Це було додатково сприяло глобальній втоми від надпродуктивної роботи, яка була обумовлена науковим підходом до організації роботи. Я скажу вам те, що я маю на увазі. Я дуже любила систему управління часом, описану Яном Френком. Комплексне планування не тільки про бізнес, але і всі інші, навіть найменші. Випадки діляться на «великий» (45 хвилин) і «малий» (15 хвилин). Ви пишете список всіх великих і малих речей на день, а потім ви розділяєте годину в два: 45 хвилин я змалював, зануривши в блокнот, який і що, в 15 хвилинах перерви була зміна активності.
Це була нова окупація для мене (як я тільки малюю замовлення на комп'ютері, і я ніколи не змалював на папері), дуже захоплюючий.
Або якийсь інший необхідний бізнес. Наприклад, за 15 хвилин ви зможете повісити сухий одяг, або грати в настільний теніс, або вчити мови. В кінці дня я написав результати проектів – нарешті я знаю, скільки, в середньому, малюю картину такого і такого розміру і складності, скільки я заробляю за годину, а саме те, що ціни потрібно виставити для клієнтів! В цілому я був так зайнятий і так добре, що я працював правильно, і я зумів зробити так багато в день, що я дивився. Потоки роботи різко зросла, продуктивність зросла, і, як можна очікувати, напруга.
Після того, як жити цей візерунок для частини 2009 року і вся 2010, я зрозумів, що я був вмираю. Я купив новий щоденник за 2011 рік і припинив підрахунк. Я майже припинив роботу на замовлення, просто навчаючи програмування.
Це було дуже болючим і дорогим: люди пропонують замовлення, просять інтерв'ю, пропонують послуги агентства, і я не можу відповісти на що-небудь – і немає духовної можливості взяти на себе все це, і не можна сказати, що я більше не працюю. В цілому це була реальна, повноцінна творча криза. Після того, як пара місяців повного неробочого на замовлення, після перерви від майже вісім років марафону, що я зрозумів, що я був намальований на щось для власного задоволення. Я почав малювати комами в ескізних книгах:
доб.
Він був повним відключенням мозку за 15 хвилин - після року і половини життя на графіку виявилося, що хвилина легко підраховується в голові: після того, як саме 45 хвилин малювання в комп'ютері без однієї перерви, спина починає боляче і ви хочете зламати безкоштовно, і після 15 хвилин релаксації - робота.
Я шукав стиль, зрозумів, що я хотів зробити задоволення і радісних ілюстрацій, і прийшов до умов з моїм внутрішнім монстром.
р.
Частина 4. Я дуже люблю розробку додатків, і ідеально я бачу подальшу роботу в найближчі роки, як "керувати невеликою командою розробників, направляючи, сценаріїв і ілюстрації". Є багато ідей, і це більш продуктивно, звичайно, для розподілу ролей. Я не чекав просування вихідного додатку, щоб взяти так довго! Або цей знаменитий момент: коли все готове і подається, клопи і, можливо, необхідність змін в управлінні, і голова вже повністю в наступному проекті - повернути старі блохи дуже нудно.
р.
55
Також читайте інтерв’ю есе Алексей Курбатов, Філа Дунського, Андрій Гордєєв, Денис Зільбер, Макс Костенко, ретушори Fiero Aminals і matchpainters Ujean & Glazyrin. Переглянути вибір творів кращих російських ілюстраторів.
www.adme.ru/rejting-adme/luchshie-illyustratory-rossii-39262/