"Останній лист"

Історія любові життя та доброти О. Генрі. У невеликому блоці захід від Вашингтонської площі вулички перемішали і зламали на короткі смуги, які називаються приводними шляхами. Ці приводи утворюють дивні кути і вигнуті лінії. Одна вулиця навіть перетинає себе двічі. Визначним художником вдалося відкрити дуже цінне майно цієї вулиці. Припустимо колектор з магазину з векселем для фарби, паперу та полотна, що відповідає собі, що йде додому без отримання єдиного центу в векселі!

І так люди мистецтва прийшли до свого роду кварталу с. Гринич у пошуках вікон, що стоять на півночі, даху XVIII століття, голландської аттики і дешевої оренди. Вони потім переїхали з Шостого проспекту кілька олов'яних мугів і один або два браці і заснували колонію.

Студія Суе і Джонсі була розташована на вершині триповерхового цегляного будинку. Джонсі є дивним. Один прийшов з Майні, інші з Каліфорнії. У ресторані Eighth Street з'явіли, що їх погляди на мистецтво, курча салат і модні рукави досить однакові. В результаті було створено студію.

У травні. У листопаді непристойний незнайомець, яким лікарі називають Пнумонію, безперечно прогулялися по колонії, торкнувшись один або інший з пальцями цици. На східному боці цей вбивця ходив сміливо, вражаючи десятки жертв, але тут, в Мазею вузьких, мох-критих алей, він плетав ногу за ногу.

Пан Пнеумія не означає галантний старий джентльмен. А мініатюрна дівчина, тонкокровна від каліфорнійських зефірів, навряд чи можна вважати гідним супротивником для товстої старої манжети з червоними фістами і задиренням дихання. І він збив її вниз, і Джонсі не відкладав на розфарбовані залізні грядки, заглибивши через дрібні зв'язки голландського вікна на заготовку стіну поруч цегляного будинку.
Один ранок, занепокоєний лікар назвав Суд в передпокої з одним рухом шаггі сірих брів.

- Вона має один шанс ... добре, давайте сказати проти десяти, він сказав, погладжуючи ртуті в термометрі. - І якщо вона хоче жити. Наша фармакопейія безглузда, коли люди діють в інтересах адвоката. Ваша маленька леді подумала, що вона ніколи не краще. Що думають?
- Вона хотіла пофарбувати бухту Неаполя.
- Фарби? Неспроможність! Чи є вона щось на своєму розумі, що дійсно варто думати про чоловіків?
Просив, і її голос звучав гостро, як гармоніка. - Чи варто чоловіка? Ні, лікар, нічого не сподобалося.
- Ну, потім вона просто ослаблена, лікар вирішив. Я роблю все, що я можу бути вченим. Але коли мій пацієнт починає розраховувати на перевезення в його траурному процесі, я зі знижкою п'ятдесят відсотків від цілющої потужності препаратів. Якщо ви можете попросити те, які рукави вона зносила цю зиму, я пообіцяю, що ви отримаєте один в п'ять замість одного в десять.

Після того, як лікар пішов, виїжджав до майстерні і загинув в японську паперову серветку, поки вона остаточно замочила. Потім вона вдовольнить прогулянку в кімнаті Джонса з дошкою для малювання, збиваючи час.
Джонсі кладуть під вікном, ледь помітні під ковдрами. Сонце припинило гасіння, мислення Джонсі був гаслом.

Вона прикріпила дошку і почала малювати чорнило до історії журналу. Для молодих митців, шлях до мистецтва прокоментується ілюстраціями до журналів, з якими молодими авторами приступають до літератури.
Наклеювання Ідаго коубой фігури в витончених мостів і з моноклеєм в її оці, почула тихий віскпер повторюється кілька разів. Вона подрібнюється до ліжка. Відкриті очі Джонса. Вона виглядала вікна і підрахувала, в зворотному порядку.

- Тувель, - сказав вона, і трохи пізніше, "п'ятий", а потім "вгорнути" і "восьми", а потім "вось" і "все," практично одночасно.
Виглядаємо вікно. Яка кількість? Порожнього, дворівневого двору і заготовки стіни цегляного будинку двадцять кроків. Стародавній плюшевий з сучністю, загнаний багажник на корені сплести до половини цегляної стіни. Застудний дихання осінньої запеченої листя з винограду, а висувні скелети гілок скручуються до крихкої цегли.

до Що це таке, мед? запитати Су.
- Шість, Джонсі відповіли ледь чутно. - Тепер вони літають набагато швидше. Три дні тому було майже сто. Моя голова підрахунок. Тепер це легко. Політ ще один. Тепер залишилося всього п'ять.
до Що п'ять, мед? Повідомляйте свою Суду.
- Листя. Ів. Коли останній лист падає, я вмираю. Я знаю, що протягом трьох днів. Ви не знаєте лікаря?
до Це перший раз, коли я чув такий нечуйний!, Сонце відповів з великим контемптом. Що робити старі листя ягняти краще? І ви любили, що я так багато, ви потворна дівчина! Не слідувати. Навіть сьогодні, лікар сказав мені, що ви будете добре скоро... Дайте мені сказати, що він сказав, що ви мали десять шансів проти одного. І це не менше, ніж будь-який з нас тут в Нью-Йорку, їзда на трамвайі або ходьбі на новий будинок. Спробуйте їсти трохи бульйону і дати вам Підняти малюнок, щоб вона могла продати його до редактора і купити вино для своєї хворої дівчини і свинини для себе.
- Вам не доведеться купувати вино ще, відповіла Джонс, що з'являється вікно. - Ще один. Ні, я не хочу відвару. Ось тільки чотири ліві. Хочу побачити останні листки восени. Тоді я теж загинув.
- Джонсі, мед, - сказав Суд, розслабляючись над нею, "Ви обіцяєте мені не відкривати очі або подивимося вікно, поки я не робив роботу? Я хочу взяти ілюстрацію завтра. Мені потрібно світло або я нижчу завісу.
до Чи можна ви пофарбувати в інший номер? запитав Джонса холодно.
- Я хотів би сидіти з вами, сказав Суд. Крім того, я не хочу, щоб ви виглядали на тих листках.
- Розкажіть мені, коли ви зробили, - Джонсі закрив її очі, бліда і нещадний як падає статуя, "наче я хочу бачити останнє лист восени. Я втомився від очікування. Я втомився мислення. Хочу позбутися від усього, що зберігає мене від літаючих, літаючих нижніх і нижніх, як одна з тих бідних, втомлених листя.
- Спробуйте спати, сказав він. Я повинен називати Берман, я хочу написати йому золото digger-hermit. У мене є хвилина. Не перейдемо до приїзду.

Старий Берман – художник, який жив у нижньому підлозі Він був вже над шістдесяти, і його борода, всі викривлені таким чином, що Мойсе Мікеланджело, нащадився від голови сатиру на тілі карлика. У мистецтві Берман був програш. Він збирався писати шедевр, але він не починав його. Протягом декількох років він написав нічого, але знаки, рекламні оголошення і як для шматка хліба. Він заробив для молодих митців, які не могли дозволити собі професійних сидінь. Він був питтям, але все ж говорить про свій майбутній шедевр. В іншому випадку він був сердитися старою людиною, яка змусила всю пославленість і подивився на себе як охоронець собаки спеціально призначене для захисту двох молодих митців.
Сонце спійманий Berman запах з ялівцю ягід в його напівсухий нижній частині кабіни. У одному куті двадцять п'ять років стояв на м'ясному доточках, готовий взяти перші штрихи шедевра. Про те, як вона, світло і крихка, як лист, не буде літати від них, коли її крихке з'єднання зі світом ослабленим. Старий Берман, червоні очі якого були дуже в'язні овець, з'ясували, злетіли такі ідіотичні фантазії.

- Який! Він знебочений. Чи можна загинути, тому що листя падають від дамни ivy? Це перший раз. Немає, я не хочу позувати для вашого idiot recluse. Як заповнювати голову з такою нецензурою? О, поганий маленький Міс Джонсі!
до Вона дуже хвора і слабка, сказав Суд, і від лихоманки приходить до розуму різні хворобливі фантазії. Дуже добре, пан Берман, якщо ви не хочете позувати мене, не варто. Я ще думаю, що ви непристойний старий чоловік...
- Ось справжня жінка! Хто сказав, що я не хочу позувати? Увійти Я приходжу з вами. Половина години Я хочу позувати. Боже! Немає місця для дівчинки, як добре, як Miss Jonesy бути хворим. Щодня я пишу шедевр, і ми всі звідси. Так, так!

Джонс був дозинг, як вони пішли вгору. Придбалий завісу все спосіб підвіконня і сигналізований Бермен, щоб перейти в інший номер. У віконці вирушили і дивилися на старій плюшевій з страхом. Далі ми подивимося один одному без слів. Це був холодний, стійкий дощ навпіл з снігом. Бермен, в старому синьому сорочку, сати в гермітському золоті дігерські позиції на інверторному чайнику замість скелі.

Ранок, Покинувся від короткого знімання і пилки, що Джонс не збирав її дім, широко відкривають очі від знежирених зелених штор.
- Підібрати його, я хочу бачити, Джонсі збив.

Сонце було миармування.

Що? Після торрентійного дощу і гострих поривів вітру, які не зупинили всю ніч, на цегляній стіні все ще видно один лист іви. Натюрморт темно-зелений від стебла, але доторкнувшись загнутими краями жовтувато-рожевого розпаду і розпаду, він лебедве проходив на гілці двадцять метрів над землею.

до Це остання, Джонсі Вона сказала: Тексти пісень, а це означає: Я думав, що він буде падіння вночі. Я почув вітер. Він падає сьогодні, потім я гине.
- Бог з вами! - сказав він Підібрати її втомлений голову на подушку. Подумайте мене, якщо ви не бажаєте думати про себе. Що станеться мені?

Але Джонсі не відповів. Душа, приготувавши піти на таємничий, далекий шлях, стає відчужливим для всього світу. А боляче фентезі займало володіння ще і більше, як один після іншого зламав всі нитки, які з'єднують її з життям і людьми.

У день пропущений і навіть у сутінки вони побачили левовий лист, що проводиться на його стеблі проти цегляної стіни. А потім, з настанням темряви, на північному вітрі знову поросла і дощ безперервно збивається на вікнах, розкочуючи з невисокої голландської покрівлі.

У той же час, як сліпий, незрівнянний Джонсі замовив завісу, щоб знову піднятися.
Ів'я лист ще на місці.

На нього шукав Джонсі. Потім вона називається Судом, який прогрівав курячий бульйон для неї на газовому конфорці.
- Я була непристойна дівчина, Суддя, Джонсі сказав. Цей останній лист необхідно залишити на відділенні, щоб показати мені, як непристойний я був. Це гріх, щоб загинути. Тепер можна подарувати мені трохи бульйону, а потім трохи молока і порту. Ні, принесіть мені дзеркало першим, а потім покласти подушки на мене, і я сидю і дивитися ви варити.

Через годину вона сказала,

- Суддя, я сподіваюся пофарбувати бухту Неаполя деякий день.
У другій половині дня лікар прийшов, і Суд, під якимось приводом, пішов до передпокою для нього.
"Непарні коефіцієнти рівні", - сказав лікар, погойдалка тонка, тремтяча рука. З хорошою обережністю ви отримаєте перемогу. Тепер я повинен відвідати ще один пацієнт. Його ім'я Бермена. Я думаю, що він художник. Також пневмонія. Він старий і дуже слабкий, і форма захворювання важка. Немає надії, але сьогодні він буде відправлений в лікарню.

Наступний день лікар сказав Суду,

- Вона з небезпеки. Виграєте. Тепер їжа і догляд - і нічого не потрібно.

Так само ввечері, Прогуляйтеся до ліжка, де лежав Джонс, щасливо зв'язавшись з яскраво-блакитним, повністю непотрібним шарфом, і захопивши її однією рукою - разом з подушкою.

- У мене є щось розповісти вам, біла миша, вона почала. Бермен народився сьогодні в лікарні з пневмонії. Він хворий на два дні. З ранку першого дня дверцят знайшов поганий старик на підлозі його кімнати. Він був несвідомий. Його взуття і всі його одяг були вологими і холодними, як лід. Не знаю, де він пішов на таку страшну ніч. Потім вони знайшли ліхтар, який ще не горить, сходинки зміщені з його місця, кілька кистей і палітри з жовтими і зеленими фарбами. Виглядаємо вікно, дорого, на останньому аркуші плюшевого. Не дивно, що він не турбувався або переїжджає з вітру? Так, мед, це шедевр Бермена - він написав його ніч впав останній лист.

Веб-сайт: www.pinterest.com/pin/126241595780356085

Категории

Смотрите также

Новое и интересное