р.
Яскрава реклама може зробити людей, які не трапляються з ними. Цей незвичайний ефект, звичайно, повинен зацікавити як рекламодавцям, які хочуть продати продукт і споживачі, які повинні тримати вуха відкритими.
Проведено експеримент Никол Монтгомерії Вільяма та Марії Коледжа та Прийали Раджагопалу Південного Технологічного університету.
Вони попросили кількох волонтерів, щоб читати дуже барвисту рекламу для дефунктового сорту попкорн нібито виготовлений під відомим брендом. Ще одна частина суб’єктів, авторами експерименту дуже давали смак «нового попкорну», відзначеного фантастичним іменем.
Згідно з даними InsideScience, після того, як тільки тиждень, ті, хто просто читає оголошення, були так само, як ймовірно, щоб повідомити, що спробував продукт, як ті, хто насправді ate it. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
«Ми виявили, що якщо споживачі помилково вважали, що вони пережили цей бренд, їх оцінка продукту була схожа на те, що продукти, які вони насправді спробували», – каже Ніколь. Дослідження було викликано помилковим ефектом.
Схожі експерименти в галузі помилкових спогадів і дезі ву психологів і нейрофізіологів провели до. Але це, мабуть, перший раз, це поле досліджень було досліджено в контексті маркетингу та реклами.
Цікаво, коли Раджагопал і Монгомерія заміщалися відомим брендом з болем, який знову виконав досвід, ефект помилкової пам'яті від яскравих оголошень, що зображують чудовий смак попкорну.
«Я думаю, що рекламодавці знають, що дуже яскраві оголошення дають переваги», - сказав він Монгомері. Але я не знаю, в якій мірі рекламодавці знають, що ці оголошення можуть вплинути на пам'ять.
Джерело: www.membrana.ru
Веб-камера