15+ Найпопулярніші радянські солодощі

Монпенсі в круглій банці з дивним візерунком на кришці, кокерелі на паличках, розмальовуванні язика, і, звичайно, королеви всіх пальників - "Мілкбуги": пам'ятайте легендарні смаки дитинства.

Назва цукерки "Мопенсер" походить від назви дуетів Монпенсера, відомих з романів Олександра Дума як Гранд-Мадемоселл.

74797

Поки я пам'ятаю, найдешевший і найдоступніший в тих днях був так званий драпір. Багатобарвні круглі цукерки декількох типів. Для 1 рубля 10 копеків можна придбати цілу кілограм різнокольорового гороху з назвою «паас». Альтернативою була однобарвна полуниця або вишня. Враховуючи свіжість виробу. У той же час в кінці 80-х в славному місті Чита було продано драже, що можна віднести до зброї масового знищення Гаємської конвенції, так як для того, щоб розчинити їх у роті, необхідно було слинувати від Чужорідця, щелепи від Зубастики і терпіння від Малого Будди: - Я не знаю, скільки років до того, як вони вийшли на лічильник, вони витратили в бункерах своєї батьківщини, але ці цукерки були дійсно залізобетоном. Заради експерименту ми пустили їх на асфальті з балкона. Ну, ось - вони були затінені тільки з 4-го поверху і вище:-

Трохи більш дорогий вид «па» був великим перетягуванням з м'якою оболонкою і з цукром на ньому. Я пам'ятаю, чому вони були лимонами. Коли він був свіжим, він був смачним. Вартість дорожчі - десь в районі 1 руб 30 коп - 1 руб 40 cop.

Ну, найдорожчими і бажаними були або драже з арахісом - вітчизняна версія M&M s, або так звані "морські гальки" - родзинки в глазурі. Останній я любив дуже багато :- Вартість 1 руб. 70 коп. на кілограм.

Так звані колодки були так звані колодки. Під карамельною оболонкою був різноманітний варення. Смачний, до речі. І вони були недорогими - близько 1 руб. 30 коп. Після прийняття «семного закону», вони миттєво зникли з полиць магазинів, і пішли в категорію гострого недоліку. Причина швидкого – дешевість і якість дозволили їм стати кращими І з тих, хто почав «приїхати» (принаймні в Україні), знайти їх для їжі стало проблемою. .00 Р

Восьмою була найнижча границя, купуючи кілограм численних карамельів, які, можливо, найпоширеніший тип цукерок в СРСР. Я не хотів все. Я любила ті, де було смачне варення під карамельною оболонкою. "Полуниця з вершками" або "Plum", наприклад. Але деякі «Чисті шийки», «Балтика» або «Сніжбол» емоції я не викликала. І пам'ятаєте карамель "Черрі", який був деякими нерозкладними грошима (на 4, або 5 рублів на кілограм), але був смачним.

Хоча мій улюблений сорт в цьому сегменті завжди був (і, ймовірно, це) карамель називається "Лемони". Вони майже відіграли в життя смертельну роль. Я був великий солодкий зуб, так як я був дитиною, і я отримав звик до ліжка, витягаючи пару цукерок з мене, кидаючи їх під подушкою і заспокійливим їх смак, падаю засмаги. Потім я впав занадто рано, і цукерка вирушила неправильне горло. В цілому я почав порубати і пізнати за хвилину або два батьки, які буквально погладжують ноги вниз, витягнувши з мене це найбільш непристойний "легень", потім ці лінії я не буду писати зараз

І все ще я люблю лимони в цей день, хоча вони рясно трохи подрібнюють - люблять всі карамелі

Застосовується захисна реакція

Ну, мій улюблений серед цього типу цукерок був льодяники, або, більш правильно, "кунди карамель". Це дешево, але практичний і смачний продукт, я все ще використовувати з великим задоволенням. У радянських часів No1 були Взлетні, які не тільки розподілялися на дошках Аерофлотних лайнерів, але й у вільному продажі. Вартість таких льодяників десь 2.30-2.50. І мій любов для них був обумовлений кількома обставинами. Перш за все, обгортка була Ту-154, і я був мальований з моїх молодих палець до авіації. По-друге, друг моєї бабусі, які постійно пережили мене з ними, сказали мені, що це реальні авіаційні цукерки і всі пілоти люблять їх. І по-третє, вони були дуже смачними. Сур. Я люблю їх. Більше ніж просто солодкі льодяники, як Duchess.

Однак, зльоти не завжди були в магазині, але майже всюди можна купити "мінт" в блакитному обгортці. Була барбарис майже всюди. Але на відміну від сучасних, зі сметаною, що «бариця» майже завжди солодка. Р

Люблю карамель "Старт". Пам'ятайте цукерки у вигляді мийки (набухають, або великі таблетки). Дуже смачно.
І звичайно, чудовий пансіонер в круглому жерсті може. Р

Вони були мініатюрними, з різних кольорів, форм і смаків. Єдина неприємність полягає в тому, що найчастіше вони застрягають разом і потрібно було відірвати від окремої «монапасяшка» з застосуванням брутової фізичної сили. Але дивний :-) Цей олов став десь близько 20 рублів і був використаний в дочірньому господарстві дуже активно.

І ми були всі, ймовірно, мальовані, щоб купити 15-20 kopecks з отруйних колірних кокерель на паличках, які продаються на гіпсах на ринках. Звісно, наші батьки не купували їх, кажучи, що вони були зроблені в несанітарних умовах. Але заборонені фрукти, як ви знаєте, солодкий, правий? І були солодкі палички - красиві, але дивний смак

А пара разів з Польщі, Угорщини та ГДР я приніс справжню руку льодяник карамель, який крім смаку також дивився чудовим. Було весело!

І ми укладемо сьогодні історію з пам'яттю «начинок» – або помади, відварених з конденсованого молока або молазів. Назва була придумана на початку 20 століття французьким кондитером Морною, що працює в Санкт-Петербурзі, який якось вирішив, що кінцевий продукт дуже схожий на пелюстки ірису. Чому важко зрозуміти.

Всі пальці можна розділити на кілька підвидів. Найпоширенішим був так званий віскозний ірис, який ніколи не був. Представники цього підвиду стали брендами «Kis-Kis» та «Atusik». У минулому були зазвичай сталеві і спроба росити витрати зламаних зубів і торренних начинок, а останні були занадто м'які і знежирені на зубах одночасно.

Більш приємним був "Золотий ключ", який можна віднести до литий напівсольовий ірис.

Ну, королеву здобичів була звичайною «Мілкбуги» - м'які цукерки з згущеним молоком всередині.
І я пам'ятаю, що пальці продаються в великих шматках за вагою. Однак вони не люблять багато любові.

Ви відчуваєте ностальгію?