Відкриття біологів змусить переписати підручники з анатомії людини

р.

Ліворуч - лімфатична система, як вона була представлена в підручниках. На правому праві є поточний вид його.

Атоіну Лувеу, професор лабораторії Університету Діви Марії Охорона здоров'я (УАВ), зробив дивне відкриття в мозковій анатомії при вивченні жорсткої підкладки, мембранної структури, яка охоплює мозок, в мишей. Він прийшов з автоматичною методикою, щоб зберегти цю структуру мембрани неакту. Після успішного проведення цієї процедури професор помітив судини, що, на тісному дослідженні, виявився довго затребуваним науковими судинами лімфатичної системи.

Незважаючи на те, що вчені займалися анатомією людини протягом тисяч років, є ще секрети в тілі, який не був відкритий до цього дня. Наприклад, до недавнього часу вчені не знали, як мозок взаємодіє з лімфатичної системою організму, як працює імунна система з мозку і як одержують відходи.

Лімфатична система є частиною судинної системи в хребетних, що доповнює серцево-судинну систему. Відіграє важливу роль в обміні речовин і очищенні клітин і тканин організму, а в роботі імунної системи. З його допомогою відходи внутрішніх органів виводяться в кров.

До недавнього часу вчені не змогли виявити лімфатичні судини в корі головного мозку. Вважається, що його біологічні відходи видаляються через пазухи важкої мембрани. Зрозуміло, як працює імунна система. Навіть сучасні методи, такі як МРТ, не відповів на це питання.

Кевін Лі, доктор медичних наук, кафедра нейронауки, описує свою реакцію на відкриття наступним чином: «Найперше, ці хлопці показали, що результати своєї роботи, я сказав тільки одне: «Ми повинні змінити всі підручники.»» Центральна нервова система ніколи не мала відома лімфатична система. І результати роботи, яку ми підтвердили багато разів, стало зрозуміло, що вони будуть фундаментально змінювати шлях люди думають про те, як працює ЦНС з імунною системою. й

Джонатан Кіпніс, голова лабораторії, де Лувеу зробив відкриття, був спочатку скептично: Я не вірю, що в тілі, які були раніше невідомими. Я думав, що вона була відзначена довго, і що відкриття цього предмету закінчилися в середині минулого століття. Очевидно, що це не випадок. й

Несподіване відкриття викликає більше питань, ніж відповіді. Наприклад, при захворюваннях Альцгеймера велика «заготовка» білка накопичується в мозку. Кіпніс пояснює, що це може бути, тому що вони просто не видаляються з мозку при належній ефективності через ці лімфатичні судини.

Вже відомо, що з віком лімфатичні судини починають виглядати різним, а подальше вивчення їх може просіяти світло на причині захворювань мозку і їх лікування – від Альцгеймера і декількох склерозу до аутизму.

Джерело: geektimes.ru/post/251456/