721
НАСА дозволило SpaceX і Boeing доставити астронавти до МІС в 2017 році
Підприємства «Янкес Сай росіяни можуть переповнювати свою спілку, ми зробимо все більш дешевіше», - новини про плани НАСА. Агентство очікує, що з 2017 року SpaceX's Dragon і Boeing's CST-100 космічних апаратів зможуть доставити астрономи до МІС.
Суди Boeing і SpaceX пройшли перший етап випробувань, необхідних для вступу в транспорт астронавти. НАСА Адміністратор Чарльз Болден сказав на прес-конференції, я не хочу зареєструватися будь-які перевірки на Роскосмосму після 2017 року. Якщо ми досягнемо успіху, я буду щасливим. НАСА планує повністю надати комерційним компаніям орбітальні питання та зосередити зусилля на глибокому розшуку простору.
Компанії не повинні конкурувати один з одним - НАСА просто хоче переконатися, що космічна подорож може бути здійснена принаймні двома різними організаціями. Вартість розміщення астроната на орбіту, відповідно до своїх обіцянок, буде близько $58 млн, а сьогодні Роскосмос оцінює свої транспортні послуги на $70 млн.
Адміністратор Болден також зазначив, що 2024 року планується завершити роботу ІСД, а в той час як з'являються щось нове – наприклад, Bigelow Aerospace завчасно в створенні надувних модулів простору для астрономаутів і космічних туристів. Компанія успішно представила дві тестові модулі на орбіті.
Капсула CST-100 може перевозити чотири пасажири та вантажі, при цьому Дракон може перевозити сім пасажирів, або п'ять з додатковим вантажем. Обидва капсули повинні бути багаторазовими. Тим не менш, багато залишилося зробити для реалізації планів веселки. Наприклад, тільки Falcon 9 буде потрібно запустити принаймні ще 50 разів, щоб закінчити тести.
Нагадуємо, що з 2011 року НАСА не має одноманітного космічних апаратів, а всі астронавти вкладають на орбіту Роскосмосмос. У 2014 році американська компанія підписала контракт на придбання двигунів НПО «Енергомаш» за 1 млрд дол. США. І вже сьогодні з'явилася новина про можливе будівництво альтернативи ІСП за участю країн BRICS.
Джерело: geektimes.ru/post/244910/
Поштова служба США відмовляється від відправки посилок до Криму
Китай бачить місяць як джерело наявного гелію-3