Народився в СРСР,

Цікаво, що в блогосфері з’являються нові громади, де люди діляться своїми незлічених спогадів радянського дитинства. І в країні відкриваються музеї, присвячені радянським минулим - до Москви, де зібрані ігрові автомати.
Така ностальгія має ряд аспектів. Одна з них, звичайно, сама ностальгія для дитинства, характерна для будь-якої людини. В дитинстві дерева здаються великими, а світ чудовий і чарівний.

"Тасти" спогади
Банани були зеленими, не було йогуртів, екзотичних фруктів і імпортного морозива. Потрібні сказати, що багато речей не буває. Однак, колишні радянські діти проводять години, що запам'ятовують бункери на 9 копеків, шоколадних цукерок «Старт» і «Finish», фруктово-ягідного морозива для 7 копеків, а також соди з вендингових машин з одним склом для всіх. Не менша ностальгія викликається заливаючими соками в магазині, а також материнськими кондитерськими креативністю - знаменитим гонол-могулом або домашніми цукерками.
Я ще не пам'ятаю пачок скибочок росіян, блакитного молочного мішка з білими візерунками, сметаною в блакитній і жовтій коробці. Зараз деякі виробники виробляють щось схоже. Тим не менш, багато продуктів були набагато краще, ніж зараз, тобто молоко було молоком.

Сукні
Звісно, одяг повинен бути оброблений простіше, але покупка кожної хорошої новинки, яка стала результатом твердих зусиль батьків, стала причиною неординарного міні-свята. Я пам'ятаю, що має три ніжні китайські сукні (то хіт для дівчаток), футболки з блискучим аплікацією, бологна пальто неба-синього, угорська оксамитова сарафани з витонченою вишивкою, японськими куртами, мої перші джинси і ніжні рожеві кросівки.

1 499 р.

Ідеологія.
Нашими ідеалами були колосники на глинистих ногах, а потім вони були жорстоко знеболені, але все ж, ідеологічні, непарно достатньо, давали спеціальні емоційні відчуття і зробили багато з нас дійсно краще.

3610Р. 4200Р.

Я пам'ятаю мій гордість після того, як я був прийнятий в якості піонера, приємного погладжування шкарпетки шовковистої краватки і салюту банера, надана за своєю ініціативою, направляючи почуття про трохи простих оповідань про дитинство Ілліча, і бажання бути як йому. У роботі лідера з жовтнями та книгами про першоджерело героїв.
Відбувся також глобальний інтернаціонізм. З якою радістю я відіграв роль Таджика (за класом отримав Таджикістан) і з яким інтересом я дивився на Узбеки з косичками і смугастими сукнями, часто з'являються на вулиці. І ідеологія стала ідеологією, і було відчуття гордості, прощення заборони, для нашої країни і чітка довіра дитинства, що «домогосподарство буде краще, ніж вчора. й

3610Р. 4200Р.

І це не просто про ідеологію. Багато поселень були забиті в голову, деякі з яких були дійсно корисними: слід шукати правосуддя, не бути байдужими, пошкоджені, здатні бути друзями, прагнути до чогось високого, не ставити гроші першим. Багато з цих якостей можуть бути незручними сьогодні, але як я крок до деяких вуличних ситуацій, щоб захистити слабкий, або як єдиний, щоб дати спосіб вагітної жінки на паризькому метро, я думаю, що ті самі лунки радянського виховання.

8340729

Культурний вимір
Після того, як радянський кінотеатр і музика все ще служать моральним стовпом. Фільми нашого дитинства читають про безпрецедентні можливості («Переваги електроніки»), обіцяли «красу далеко» («Гість з майбутнього»), так само для цього, як пісня санг, потрібно стати «чистим і добрим». Фільми дітей супроводжували музику, яка все ще знаходить ехо в пам'яті і в душі - вже згадували «Весільні гойдалки» або чудові пісні до музики Максима Дунаєвського від «Мари Поппінс, добра». І ось: Ви все ще відчуваєте, що дитина переглядає ці стрічки.
«Я запитаю тебе, щоб покинути Клаву К за смерть», «Зроблено», «Ви не мріяли», розповідаючи про себе. Але ми спостерігали, звичайно, і дорослі картини – Райазан або Гайдаєв, лірична драма.
У цих стрічках є відчуття миру, світла і особливо тепла атмосфера. Не дивно, що ми ще годуємо себе цим фільмом. Для мене це один з рецептів подолання неприємного настрою.
Тим не менш, фільми повинні бути «керовані» часом – у нас немає можливості дивитися фільм «неплановані», VCR з'явилися досить пізно. Недолік комп'ютерів читали більше. Я читаю це з тих пір, і я не можу уявити день без книги. Не можна використовувати для сучасних електронних опцій.

, Україна

Ігри та іграшки
Ми просто мріяли про іграшки, які сьогодні діти. Перший радянський електронний “Діти, чекати!”, «Меррі Чеф» і «Секрети Океану» зробили бризку по всій країні. Але ми самі не були сліпими каналами: звичайні нижню білизну гумку стали розвагами дівчат довгий час - стрибаючи в дворі, в домашніх умовах, витягуючи гумку між двома кріслами. І, звичайно, вони грали в свіже повітря, яке було явно добре для здоров'я, давали необхідну фізичну активність і розвиваю уяву.

до 1 2 3 4+

Судові ігри з усіма сортами небезпечних (полегшення вогню) і небезпечних (поливаючи один одного з саморобних посипачів) пригоди залишають багато відправлених спогадів, особливо в світлі тепер втраченої «садкової культури».
У домашніх умовах, наприклад, з картону чудові будинки, клеїти їх паперовими шпалерами. Багато моїх однолітків пам'ятають першокласний табір з ентузіазмом.

Категории

Смотрите также

Новое и интересное