Велике радянське прання

Чистка ручної роботи
Найпопулярніші миючі засоби для продуктів з будь-яких тканин (і, до речі, не без причин) господарське мило. Я пам'ятаю, як вони подрібнили його на тертці, заливають його в гарячу воду і занурюють там постільну білизну - замочити його. Займіть пару годин і ви можете почати миття.

Дуже корисна на даному етапі пральна дошка - ребриста металева поверхня, укладена в дерев'яний каркас.
Друга фаза прання була кип'ятіння. Звісно! Без нього постільна білизна не набув (за господинею) необхідні чистоти і білизну.
На плиті зволожуються здорові оцинковані резервуари, де вода заливається, мийка соди і те ж господарське мило (до появи пральних порошків) і укладені листи, ковдри, наволочки, шкільні білі фартухи, тюлі штори і шапки на подушки, підгузники і т.д. Вікна потішають, специфічні «фрагми» кріпляться по всій квартирі. Згадуємо!

Після кипіння слід промивати в холодній воді, щоб видалити мило. Громадяни цієї мети використовуються лазні, мешканці сіл та сіл – відкриті води. Руки заморожені, шкіра на них стала твердою і потворною. А суглоби не говорять в холоді, не встигли до норми віку.
Білий, хрусткий.
Після полоскання, особливо заселених громадян були синіми. Моя бабуся, пам'ятаю, мала особливий пакет щільної бавовняної тканини, де заливається сухий синій. Бабуся кладемо сумку в баню і розчавивши її до тих пір, поки вода досягла бажаного відтінку.

До речі, з концентрованим розчином цього дуже синього кольору, ми кольорові джинси. Тоді виявилося, що наша інтуїція не дала нам: ця недорога фарба була «індіго», з якою брендована бавовна фарбується на заводах!
Наречена господині була постільна білизна не тільки відварена біла (до речі, постільна білизна була в ті дні виключно біла), але і хрустка від крохмалю. Крохмаль може бути придбаний в магазині, але деякі громадяни приготували себе. Наприклад, за такими рецептами, які були надруковані в найбільш популярному радянському жіночому журналі "Worker":
Для отримання крохмалю необхідно чистити картоплю, натерти її на дрібній тертці, залити водою, а потім процідити через сито, пустити поселень, процідити воду, і заварити залишилися крохмаль звичайно;

На день призначеної мийки варимо пасту, зливаємо воду з них в окрему каструлю і крохмаль лляну в ній.
Це «побутова» варіння СРСР.
Довгий живий текст!
SMS в цьому випадку не є можливість надсилати текстові повідомлення на мобільний пристрій (телефон), але скорочень для синтетичних миючих засобів. Перший радянський синтетичний порошок, Новости, був випущений в 1953 році на основі продуктів, виділених з саломи кит (гідрогенований жир).
Потім були порошки «Астра», «Ера», «Лот», «Вірльві», «Біарх» і так далі. Якщо я не пам'ятаю правильно, практично всі вони були призначені для використання для кипіння білизни. СМС з добавками, з якими можна мити в прохолодній воді, придумав набагато пізніше.

пральна машина «Рига», що нагадує бочку, була розкішним елементом в 70-х роках.
І були миючі пасти, продаються в нечітких непрозорих банках з пластику. Я особливо пам'ятаю таку пасту під назвою "Baby": вона промивається діаперами дуже сумлінно, і не викликає негативних наслідків для дітей (зокрема, мій син) у вигляді алергій. Правда, вона пахнеться не духом, але звичайного дитячого мила.
Від простих до складних
Я пам'ятаю пральну машину в сім'ї. На в'їзді з'явився вантажівка, в кузові якого була споруда дерев'яних брусків. Всередині щось вище мене (Я був два роки), циліндрична форма. Драйвер і дідусь якось розвантажили «і» на землю під перехрестями сусідів, які заливають на вулицю, щоб подивитися на диво техніки.
У домашніх умовах машина була звільнена від упаковки і кладуть в баню. Ми починали кілька разів на місяць, коли у нас є багато прання. На підлозі в'яжуться волокно, іноді пробивається піна.
Вимитий одяг був вичавлений роликами (вони були викручені до агрегату), але їх довелося полоскати вручну.
Машина подається правильно протягом більш ніж тридцяти років і була видалена з будинку тільки тому, що вона була замінена більш досконалою - "Сибірія" з центрифуги. Вона знає, як мити і вичавити одяг.

Я не сховаю, як більшість радянських громадян, я мріяв про те, що у Ватка-автомат. Алас, надійний і сучасний автомобіль був в той час як великий недолік.
Однак я пощастив: заможливий друг дав мені похилого, але цілком здатний автоматична машина німецької збірки. Я зрозумів, що життя гарне і дивовижне! Що я кажу вам, ви знаєте, що дуже добре.
P.S. І перший автомобіль, який придбав Гранпа, ми не відкинули. Вона переїхала в котедж з друзями і ще працює...
По дорозі.
Перша автоматична пральна машина в СРСР "Волга-10" була створена на початку 1970-х рр. на Шебоксарському заводі ім. В.І. Чапаєва. У 1975-1976 рр. виготовлялися кілька тисяч цих машин. Однак в країні не було житла з електричною електропроводкою необхідної потужності, через яку машина не була в великому споживчому попиті. У 1977 році було припинено.

Джерело: ussrlife.blogspot.com