Французький туризм в Узбекистані

Французький вчений, історик і учасник Комуністичної партії Франції Жак Дупахієр відвідав СРСР тричі у 1950-70-х роках, відвідав Узбекську ССР, серед інших місць, у 1956 році. Пізніше в інтерв'ю з директором Французького інституту соціальних наук Жак Дюпаймер згадав свою подорож:

« » » » » » » » » » » » » » » За кілька днів в Москві ми летемо до Ташкента, столиця Узбекистану. Ми вилетіли в старих площинах пропелери, які не піднімалися над 3,200 метрів, і я провів години перегляду радянської Центральної Азії. Ташкент був великим заземленим містом з одною алеєю, побудованою за сталінською модою в середині міста. Однак через десять років все це було зруйновано (порушення землетрусу 1966 – a.h.). Я прогулявся по місту багато, побачив ринок, де жінки загорнулися в ковдрах, відвідали мечеті, зустрівся з чиновниками, кожен з них супроводжувався російською мовою. Здавалося б, вони дивилися після того, як ми. (...)

(...) Під час польоту Москва-Ташкент я взяв багато фотографій через вікно. В одній точці ми летемо над концентраційним табором, а польотний учасник приймав, щоб сказати, що зйомки тут заборонено. Тоді вона повернулася в коклітину, і я пішов, і перекладач або хтось інший не заважав мене.

(...) Я побачила Селіну, грандіозний, але погано виконаний проект. Усі ці юні члени Комсомолу захопили степу. Знаходилися величезні поля, де машини працювали, але не повісили, зерно, як і в середні віки, зберігалися в ями. Не було ніякого захисту від погоди та гризунів. Я зрозумів, чому проект не вдалося.

(...) Я побачила їх підбір бавовни в полі. Люди працювали своїми руками, там не було автомобілів, які завжди спалахнули на походах радянських новинних агентств.

(...) Узбеки були любими. Узбекистан створив враження про мир і спокій, які, ймовірно, зникли в кілька років. й

(...) Під час польоту Москва-Ташкент я взяв багато фотографій через вікно. В одній точці ми летемо над концентраційним табором, а польотний учасник приймав, щоб сказати, що зйомки тут заборонено. Тоді вона повернулася в коклітину, і я пішов, і перекладач або хтось інший не заважав мене.

(...) Я побачила Селіну, грандіозний, але погано виконаний проект. Усі ці юні члени Комсомолу захопили степу. Знаходилися величезні поля, де машини працювали, але не повісили, зерно, як і в середні віки, зберігалися в ями. Не було ніякого захисту від погоди та гризунів. Я зрозумів, чому проект не вдалося.

(...) Я побачила їх підбір бавовни в полі. Люди працювали своїми руками, там не було автомобілів, які завжди спалахнули на походах радянських новинних агентств.

(...) Узбеки були любими. Узбекистан створив враження про мир і спокій, які, ймовірно, зникли в кілька років. " >>

1,1 км Море хмар над Волгою.

2. Степи на північ від Аральського моря.

3. У Степи на північ від Аральського моря.

4. Центральна азіатська пустеля.

5. Умань Центральна азіатська пустеля.

6. Жнівень Берег Аральського моря.

7. Про нас Місце злиття річки Сир-Дари в Аральському морі.

8. У На краю пустелі (концентраційний табір?)

9. Навігація Ташкент є загальним виглядом. Габаритний зображення

10. Ташкент є загальним виглядом.

11. Ташкент - аеродром. 497740

12. Будинки в Центральноазіатській сільській місцевості.

13.00 р. селянський будинок біля Ташкента.

14. Головна від роботи.

15.00 р. Поїзд біля Ташкента.

16.00 р. Туркменські школярки біля Ташкента.

17.00 р. Люцил і красива Узбек.

18 років Стара вівчарка на ринку Ташкент.

19.00 р. Жінка з дитиною перед мечем. 47

20. Будинки.

21. Вид старого міста з стадіону.

22. Стадіон.

23. На задньому дворі.

24. Будинки відпочинку.

25. Одна з вулиць Ташкента.

26. Одна з вулиць Ташкента.

27. Перегляд з інституту вчителя. Р

28. Центральний канал.

29. Центральний канал.

30. Молитва на мечеті.

31. Перед мечетею. 3250Р. 3700Р.

32. Сади сталінської фабрики.

33. Сади сталінської фабрики.

34. Навколо ринку.

35. На ринку колгоспів.

36.00 Р На ринку колгоспу.

37. На ринку.

38. На ринку.

39.00 р. На ринку.

40. Сталін колхоз біля Ташкента.

41. Упаковка бавовни в мішках в колективному господарстві імені Сталіна біля Ташкента.

42. Молодих колгоспів у колективному господарстві імені Сталіна.

43. Висихання винограду на колективній фермі.

вул. Колгоспа,

45. Будинок фермера.

46. Діти в сталінському колгоспі.

47. Стара вулиця.

Зареєструватися