В день я соромлю себе.

1977. Я лежачи в фіксаторі SVD, де ми не були. Більше того, Республіка Заре. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що це було викликано. Я лежаю і підтримую політику непереваги партії і уряду якомога простіше, тобто я претендував, що ми дійсно не тут: обличчя фарбується під краєвидом, оптика покривається шапками. Вогненник на правому метрі навіть поховав кущ на боках. Я вірю, що ніхто не тут. Що я можу сказати, що сім'я бородавок не проходив через нас тільки тому, що просте африканське «чорт» рубали їх буквально за півметра перед нашими шоломами.

Об'єкт очікує вісім годин. І не обов'язково. Строго радіо тиші. Я чекаю на годину. Якщо хтось не знає - механічна тривожна година, запускається як таймер на старих пральних машинах, тихо нечітких, а в призначених часових вібраціях. Ми злетіли за годину, площа була опитана, пара матів вішали - і знову тиша.

І ось я снію, як я тепер пам'ятаю, легендарний в вузькому колі SP66, а потім я злегка доторкнувся плече і торкнувся так, в чистому росіяні, перемішувати:
- Смішайте, накрийте кришку, не освітлюйте її!

Я соромлюся. Досить буквально. Я кладаю ще п'ять хвилин, кинув мій партнер, який не прокинувся. Якщо це можливо, вони швидко і таємно залишають освітлену точку. Об'єкт, до речі, не ходив в будь-яку точку дня, а потім протягом багатьох років він привітав дорогий Леонід Ілліч на всіх радянських святах.

З тих пір, щороку я піду на зустрічі випускників Patrice Lumumba People’s’ Friendship University of Russia та уважно дивись на білокутні посмішки моїх однокласників. А потім я отримую п'яний і рубаний чорний екструмени з напоями прохання курити сигарету з мене з жовто-коричневого з часів пачки Союз-Аполло. Я все ще чекаю одного з них, щоб сміятися і виявляти той самий пакет сигарет, який надягнув зліва від мого шолома, який все ще переконує мене, що це не мріяти або гняти день, я соромлю себе.

й

Джерело: