Розумність.

Хороший приклад того, як уважно прочитати і ретельно проаналізувати конкретний текст.

Нова газета публікує інтерв’ю з однією з бджільницьких жінок, які працювали в магазині «Елісевський» (то Газтрон No 1) - головний магазин Ленінграда. Тема спекотна, в світлі останніх скандалів, і тут сам інтерв'ю дає відчуття:

На перший погляд, здається досить неоднозначним: живий свідк розповідає про бенкет під час чуми в сказаному місті. Але в коментарях є людина, яка вирішила ближче подивитися на фото книги (на сайті газети вона доступна у великій роздільній здатності). Я дуже дивився, що я бачив (Я повторю частину коментаря):

Прочитати далі - і це головне - спочатку з липня 1942 року працювала студентом в бюро замовлення (просування замовлень художникам, академічним та іншим переселенцям навколо шиї спільних людей), і тільки в серпні 1943 року (після того, як блокада зламала, мати-миття, чому ніхто не помітив?!) вона стала продавцем, а в Фруктовому відділі вона була 15 липня 1944 року, за шість місяців після підйому блокади.
Крім того, редакційне бюро без найменших посилань на совість публікує картину книги, яка безпосередньо редагує текст інтерв’ю. Не прочитав документ інтерв’ю, ні редактори.
Після прориву можуть бути фрукти і ковбаси. І після зйомок - звичайно, в головному магазині міста вони не можуть бути. У Москві в Єлисеєві вони були, і було 1001 пропагандистських причин, щоб мати їх в той же церемоніальний магазин в Л-де, де іноземці пішли (читали: "Особторг", навіть в 1948 році після грошової реформи і скасування карткової системи в грудні 1947 р.).
Згідно з сюжетом, виходить навпаки – спочатку вона була в відділі фруктів, а потім «хто сидіти» в відділі замовлення. І за словами журналістичної статті, справа в лобі: «Фрукти та ковбаси лежали в блокаді. й
Яким був блокада липня 1944? Ви забули, як використовувати Вікіпедію?
Важко сказати, що це свідома фальсифікація. Скоріше, несвідомий (якщо людина навмисно ковані, він не закручує з робочою книгою).

через два

Джерело: