Шампанське - Ступінь і Експоза

Історично, в пострадянському просторі, вважається, що жінки воліють шампанське. Я не буду судити, для мене не дама себе, і я сподіваюся, що я ніколи не буде. Однак, заперечувати те, що стандартний набір закоханих «Кейк, гвоздики і пляшки» включив саме те, що радянське шампанське (наприклад, рідше коньяк або натертий вініл) навряд чи вирішується. Імовірно, що універсальна любов населення для радянського шампанського (який, до речі, в деяких його сортах, навіть нічого взагалі) була обумовлена загальним дефіцитом, а не справжніми смаковими вподобаннями.

Я хочу поговорити трохи про щось інше - про міфи і факти, які розвивалися в нашій країні навколо благородного іскристого напою. Для початку ми будемо розплутувати концепції ігристого вина і шампанського (Я не буду боїться букв столиці). Справа в тому, що кожен може виробляти ігристе вино в будь-якому місці - якість отриманої рідини залежить тільки від совісті виробника. Іншими словами, якщо, скажеш, Василь Петрович з с. Хухлево біля Сімферополя вирішує зробити ігристе вино з імпровізованих матеріалів, то Бог має право судити його. Але шампанське вино можна виготовляти тільки в спеціальній області (Champagne, як найсмачніший читач, здогадується), від лише трьох сортів винограду, використовуючи спеціальну технологію і т.д. Ні, звичайно, це може, і немає різниці - в Новому Світі досить гідне вино шашли, але, приміряючи професійно, набір радянських коханців включений не шампанське вино на всіх, але так, деякі бульці.

Тепер я пропоную вам заповнювати скло з охолодженим вином, і, взявши невелику шипку, починайте говорити про шампанське і стереотипи.

Стійкість одна: пагон з пробкою. Ну, перш за все, дуже дами, для яких купується шампанське, поки я знаю, не схожа на ідіоти зйомки на люстрі з пробкою і заливається липкою піною навколо. І по-друге, цей дивний гусаризм не має естетичної основи - потрібно відкрити хороший шампанське злегка нахилити пляшку, зберігаючи кору рукою. Дим і світло-бавовна (не звучання гармати, як в зйомці гурріля) підтверджує якість виробу.

При відкритті пляшки потрібно прокрутити через пробку. Насправді, потрібно прокрутити пляшки, а не пробку - в цьому випадку пробка вийде самостійно під гладким тиском газу. Зростаюча крутсія корка сприяє появі процідженого виразу на обличчі і подальшому пострілу в оці співрозмовника, який навряд чи входить в плани кавальника.

3: Шампанське і торт. Звісно, не існує смаку і кольору дарма, але зіпсувати смак благородного напою з тортом на маргарині – це чисто радянський винахід. Брюте і сухий шампанське чудово поєднуються з сирами, бажано з твердими, такими як Пармезан. Тут - всі морепродукти, такі як кальмари та інші тонкі бастарти. Смак сухих шампанських не перериває смак їжі, додаючи досвіду процесу. Солодкі і напівсолодкі вина і шампанське можна споживати з вершковими сирами і шоколадом, тортами і фруктами - нітами!

Святкість Чотири: Ice Champagne. Громадяни пострадянського простору почали заморожувати шампанське в кінці вісімдесяти років, побачивши, очевидно, буржуазні фільми, які показали пляшки шампанського в відрі льоду. Так як відро цього не спостерігали серед громадян, і це якось не комасо, щоб порізати пляшки шампуського в звичайному відрі, громадяни знімали відро з цієї ланцюжки маніпуляцій як іржі, і почали ставити Шампанське відразу в морозильній камері. Я себе бачив з власними очима кілька разів, як хоспітна господиня вибрала з холодильника пляшки з напоєм, що відбивається від такої обробки. Шампанське охолоджують до 9-12 градусів, не потрібно холодніше, можна не відчути смак вина. Тепле вино також малоймовірно надихає всіх (навіть, якщо ви не 13 і ви не занурте таємно в тамбурі перед фізикою вініл укладений батьками), тому оптимальна температура голосу. Саме тому пляшка поміщається в відро льоду - в ній вино охолоджується до необхідної температури, але не замерзає.

П'ятидесятниці: стружка на шиї пляшки шлюб. По суті, пошкодження шийки пляшки свідчить про те, що вино було виготовлено відповідно до всіх канонів виноробного мистецтва - тимчасовий корок був вилучений з пляшки, щоб відварити відсадку (процедуру називають «дорожаж»). Отже, чіп на шиї є більш очевидним, щоб взяти цю пляшку, ніж не брати.

До того ж, тут можна віднести всі численні стереотипи, такі як «жіночий напій», «Чампанське п'яте на святах», тощо. Здається, що коріння цих міфів лежуть точно в ляльці радянського минулого, інакше чому б гурман обмежився таким нещастям? Всі проблеми, які іноді приписуються до благородного вина, найчастіше не пов'язані з самим напоєм, але до чого кинули в шлунок перед його вживанням - згадуючи, як наші мешканці в роботі змивають ковбасні сендвічі і маргаринові торти з шампанським, я не здивував таку погану репутацію. Шампанське, як і інші ігристі вина, вимагає мінімального супроводу - легких закусок з перерахованого списку, оскільки він містить водоростей благородних, але ще гази. Щоб варити її під оливковою і хіями, звичайно, можна, але потім залишити свої вимоги до виробників.

Ви можете придбати ігристе вино в найближчому супермаркеті, головне - уважно прочитати етикетку та використовувати інші психічні здібності у виборі. Найпоширеніший варіант - радянський напівсолодкий шампанське в усіх його сортах - ми, ймовірно, відразу зазначимо. На основі концентрату вина, витриманого на середньому 2 тижні (замість 2 років) і є основною причиною поганої репутації цього вина в нашій країні. Хороші вина виготовляються в Новому Світі - дивляться на вік пляшки і місце виготовлення. В цілому новий світ, мабуть, єдиний вітчизняний виробник ігристих вин. Француженський шампанське гідної якості коштує близько $ 10 за пляшку, все, що дешевше просто не вигідно перевозити і швидше за все підроблені. Дивитися в вік і місце виробництва – це повинно бути шампанське. Верхній бар не видно - є вина за ціною декількох сотень доларів за флакон, але це вже тема окремої бесіди серед заможних понтів або самовільних гурманів.

Я закінчив своє скло і мій сюжет. Члени!

Джерело