Поразили емію: радянські ветерани

Ця стаття присвячена реальним героям! Дякуемо!

На 70-му річниці Перемоги над фашизмом, І та Реутерами зробили спеціальну фотогалерея, присвячену радянським ветеранам. Під час війни під час війни вони були Це обличчя героїв, як вони зараз – набагато старше Перемоги, але ще молоді душі.

Кожен є однією з 15 республік СРСР. (Для історії ми відзначимо, що з 1940 по 1956 р. була також 16-а республіка - Карело-Фінкар.) Ми вирішили доповнювати галерею яскравими спогадами цих неординарних людей. Так ось обличчя та голоси переможців.

Аллахверді Аліев. 102 роки. До фронту 1941 р. вирушав з інституту лавки. Після короткого курсу навчання він став кулеметником. Звільнили Крим, брали участь у битвах за багато радянських міст та країн Східної Європи. Він дізнався про довгоочікуваний Вікторі під час лежачи в лікарні у Варшаві.

Натюрморт загинув сльози, пам'ятаючи, як загинув командир компанії Олександр Попов: «Покрив мене сам і загинув в руки зброї. Битва продовжив під важку кулеметну вогонь. Наша компанія знаходиться на атакі. Тоді побили ворога.

Георгій Гозалішвілі. 88 років. Він служив у немовляті з квітня 1944 по квітень 1946. Ми зустрілися з кінцем війни в Німеччині.

Абла Бегалєв. 91 років. З квітня 1942 р. по 1949 р. він служив в 47-му двічі Червоному банері прикордонного знаряддя Туркестанського прикордонного округу. Воював на українській фронті, а наприкінці війни перевели на Афганський кордон.

Fritzis Zeplis. 98 років. Він служив у радянській піхоти від Березень 1942 року до травня 1945 р. Я завоював у рідній республікі.

Микола Мазанік. 92 роки. Командир піхоти взяв участь у співвідношенні легендарного престолу 1944 р.: в єдино звільненому Мінську, з держбудинком кинувся лестатик. Це одна з небагатьох вижилих будівель у місті.

«Не було будинків неакту. На площі був державний будинок. Щоб право і наліво завершується руйнування. Щось ще було куріння. Чи не було населення. Будинки були знищені так багато, що тільки цегли розсіяні. І так він був всюди, Я не бачив такого знищення в будь-якому місці, але коли війна була над, і німці збирали цегли з руїн тут, потім серце було радо, що вони знищили, але вони повинні працювати тут.

Карл Раммус. 92 роки. З'явився ще один стимул, щоб піти на атаку - захопити німецьку дугу і прогріти. Вони були там, під Великими Луками, тривалими, і ми просто прийшли – в поле переважно стояв, іноді тільки вдалося приховати між стінами зламаних будинків. Фрост під 20 градусів, і вогонь не особливо важко.

4137299

Розалія Абгарян. 91 років. Найгірше, що сталося під час війни, був відступ. Вони постраждали не тільки фізично, але і морально, бо вони залишили свою землю. А потім ми не кинули, але ми були У травні 45, у Празі ми відсвяткували нашу перемогу, перемога не тільки Празького народу, які, нарешті, змогли звільнити себе від фашистського шоку, а й перемоги всіх радянських народів, з яких я був дуже гордим, бо те, що наші люди зробили, навряд чи можливо для будь-яких інших людей.

Георгій Парул. 89 років. Перший хрещення війни отримав у віці 17 лютого, 44 лютого під Кривим Горнем. Військовослужбовці розповіли, що Сталін вимагав визволення міста Червоним військовим днем.

Ми отримали на атаку, але німецькі хіппери практично відразу збивали всіх наших командирів, бо всі вони були одягнені в білих маскалатах. І німці в нашому ланцюжку брудних пальто відразу розраховують і натискають їх все. В принципі ми були добре підготовлені і навіть вчили різні передні трюки, але тут хоча б прикусити цю землю з зубами, і все ж робимо нічого, навіть мінімально копати, ми не можемо, тому що грунт заморожувати до стану бетону. Вже два години, в гіркому холоді, на землі, були найгірші, що коли-небудь пережили в війну. й

Косдаулет Тасибаєв. 90 років. У горах біля м. Манчурія переїхали наші загони. Особливе місце називається верблюдом. Між двома горами кладуть наш шлях. Немає іншого способу. І ми приїхали під японську вогонь. Це була страшна боротьба. Боротьба тривала сім або вісім годин. Ми проводимо на нашу останню міцність. Виконували з боєприпасів. Ми приїхали до нашої авіації.

Гуванч Михайлов. 89 років. Я був закликав війни в 1944 році, як тільки я був 17 років. І відразу потрапив до передньої лінії – перейшов Україна, потім переїхали до Білорусі, боролися в Польщі. Я був у Берліні, коли ми розповіли війну. Ми радіємо, заморожені, вогнеті з зброї – як наші, так і трофейні. Після того, як ми боролися в Австрії, Чехословаччині, Угорщина, Румунія, і війна в Коенігсбергі закінчилася для мене. Звідти мене в ВМС, де я служив протягом п'яти років і не повертався додому до 1950 року.

Джулія Дексніс. 88 років. Найяскравіше я пам'ятаю 8 травня 1945 р. Берлін перемагає. А ось в Балтії, ми все ще на передній стороні. Просто в нападі, сім помер, дев'ять поранених. Повідомляємо, що буде ще один напад. Зворотній зв'язок Чекати. По-перше, я вже сказав, що мій життя. Припустимо диво. З-за того, що з-за кордону зійшов з-під. Я дивився і не вірю очі. Кожна стоїть на повній висоті, крівельні та знімальні кулемети в небо. Я шукав на німецьких позиціях і там були білі прапори всюди. Вони, нарешті, отримали довгоочікуване замовлення. й

Валентина Кулінич. 94 років. Вона працювала передньою медсестрою в Другому окремому баталоні Танків. І вся війна була мирним воїном.

«Бостр неприпустимий і навіть не загрожував гарматі, але ніколи не гасить. Це сталося під час оборони Сталінграда. Німці сердитися, оскільки всі його плани згорнулися. Ми потрапили з свинцем дощу і земля була покрита металом. Коли ми вийшли з окропу, офіцер і я (на фронті) здійснили тяжко поранений солдат на розтяжці. Але якнайшвидше загинув ворог, мій помічник кинув його і влетів у кисть. Недоганий солдат кричав, що заходить в біль. Один рейдер, два ... Після третього я витягував гармату і сказав: "Якщо ви кинути його знову, я пострілю його як собака." Скоро все відбулося. Війна - це великий ордеальний, який іноді розбиває чоловіка. й

Узакбой Ахраєв. 90 років. Узбекистан "На фронті потрапив 42-й". І прийшов він з товаришами в Німеччині. Важко тяжко травмувати. Але я не шкодую. Незрівнянна радість в серці! Вся країна пам'ятає, як наша генерація боролася і сьогодні відзначає ветеранів. й

Ходяєв Г. 91 років. Він служив у радянській піхоти з жовтня 1942 року до січня 1946 р. Новини перемоги зловили його в Угорщині.

Борис Runov. 89 років. За кілька днів до перемоги він майже загинув, коли він потрапив у групу 600 німецьких солдатів, які зламали лінію оборони в лісі на підходах до Берліна. Але юна лейтенанта зуміла переконувати їх до здачі, за які він отримав звання Героя Радянського Союзу.

Я сказав: "Ви хочете здатися живим?" Сюрендер. Стріляти його? Зйомка мене і мої танки застрягнуть вас. Hende Hoch, Berlin kaput і так далі, щоб говорити.

Завантаження Завантаження
Як це? Поділитися з друзями
Завантаження Завантаження