10 листів з фронту про найважливіше

р.

р.

Невеликі жовті трикутники, запах з гармати Передні листи все ще вичерпуються і пропускаються як реліквація до майбутніх поколінь у багатьох сім'ях, так що ми ніколи не забуваємо. Кожен лист нав’язується з довгою та любов’ю, сподіваємось на майбутнє та розповіді про життя в задніх та на передніх лініях.

Кожен лист має свою історію, що відображає, як дзеркало, доля сімей, доторкнувшись страшною і неминучою рукою війни. Листи, які дають гусениці, похил в горлі і сльози в очах. Повідомляємо історію цілого народу, листи, які стали історіями.

Веб-сайт Приготував збір передових листів для збереження пам'яті війни. Як мінімум, що це ніколи не буває знову.

«Привіт, шановний син Толя! 22 червня відзначає рік, що я не бачив тебе. Я прошу вас так багато, я пам'ятаю вас часто. Ви п'ять років, що ви є великим. Русти, син, бути розумним, любити брата, навчити його. Я вірю. Позбутися від всіх фашистів і я буду назад. Поцілунки ви жорсткий. Ваш тато.

З листа від невідомого солдата

«Моя дівчина, приготуйте себе до поділу. Це 1942 р. Я надію на зустріч. й

«Велло, Верушинка і син Единка! Не сумуйте. Приготуйте взимку. Купуйте сина valenki і зробіть його пальто. Люблю тебе. Олексій.

Від листів. Олексій Рогов, командир полку.
Герой Радянського Союзу отримав посмертно

р.

«Зроблено в правій нозі. Вони робили операцію, витяжили шраплон. Поранку м'яко - я вже заправлю себе. Я сподіваюсь, що я скоро зацікавив і збити німецьку бастартову. Для наших виснажених радянських народів, для вас, рідних.

Гвардій Сергій Гаденов. 10 листопада 1942 р.

Солдат Борис Ручев

«А табір знаходиться далеко від того, де ми стоїтьмо. Екстермаційний табір. Ви, ймовірно, прочитаєте про Майданський табір у газетах. Так цей табір кілька разів вище Майдану. На ньому загинули шість мільйонів людей. Камери, в яких люди газовані; печі для спалювання корпсів; кріпильні копти, в які скинули корпси, а точніше, підходять з німецькою точністю - один ряд головок на одну сторону, інший до іншої. Відьми повністю крові. І в усьому і всюди це діаболічна німецька точність.

Можливо, не всі в задній частині вірять описи цих незрівнянних жахів. Дійсно, важко вірити, що люди, які дивляться на нас, можуть досягти такої нелюдської жорстокості. Але коли ви бачите все це, ви попросите собі питання: хто ці істоти, які хочуть знищити людства? Вони люди? Звісно, вони не люди! У цих жахахах, і буде перерозподіл. й

Борис Ручев. 7 березня 1945 р.

р.

... Вільний час страшний. Навчитися на ходу. Але не варто турбуватися. Ми виграємо. Мама, тато і бабуся, не хвилюйтеся про мене. Не торкайтесь. Це океї. Ваш син Коля.

Микола Дронов. Він загинув у Керчі у 1942 році.

Герої Радянського Союзу Старший сержант Закіра Асфандьяров і Сергеант Веніямина Пермиков читати лист з дому

У дні, коли ви, дорогий Олександр Костянтинович, запасай своє життя, відстояти кожен метр радянської території, ми добре навчаємося і відмінно, бути дисциплінований, допомогти фронту. Тільки ви, шановні захисники Батьківщини, подрібнюють ворога, захоплених цілими радянськими народами.

Лист від студентів до вчителя
Олександр Беневоленський на фронт

"Привіт, мій дорогий і назавжди коханий дітям!" А час назад, я пам'ятаю в дупу результати боротьби, мої родичі і друзі. Відкриваємо двері і разом з клубами холодного повітря, постмен надходить в дует. Він відправив мені лист, написаний в дитячому почерку, я відкрив конверт з хвилюванням. Моя друзі запитала мене, щоб читати ваш лист гучно, що я зробив. Ми раді, що наші маленькі друзі запам'ятовують нас і надішлемо нам свої піонерські привітання.

Ваші слова та побажання дуже дорогі. Вони зберігають нас теплом. За чотири місяці тепер я на цю передню лінію з моїми товаришами. Ми приїхали сюди в дні, коли ворог, збиравши всю свою силу, спробував охопити місто. Сотні літаки летять над нами, скидаючи сотні бомб щодня. Місто було покрито димовими вогнепальними будиночками, заводами, стеками деревини, газовими танками, горінням яких було створено довгострокова робота людей нашої Батьківщини.

Недарма ворога. Але ми змогли здійснити замовлення Сталіна та постанову материка: «Не крок назад!» Ми пережили, хоча іноді це було дуже важко, особливо на дні, коли Волга була товстою льодою і людьми під артилерією і розчином вогонь довелося доставити продукти харчування і боєприпаси до нас на човні.

Не тільки солдатів, але всього радянського народу, є заслугою задньої, яка безперешкодно пригнічена зброя, послане обладнання та боєприпаси. Пам'ятайте, що на нашій вулиці буде партія. й

Магіструй свої знання, вивчення російської мови та літератури, географії та історії, військової справи та німецької мови. Ми обіцяємо, що ви виконуєте наші завдання, і ви впораєтеся з вашими завданнями. Якщо ми робимо це, ми поразимо ворога. Вітання з фронту, А. Беневоленський.

Відповідь вчителя А. Беневоленського

Іноді листи затримали протягом тижнів або навіть місяців і прийшли після похоронів. Тоді всі сім'ї чекали і сподівалися, що похорон прийшов помилково, що їх син, брат, чоловік і батько були живим і він поверне додому.
Завдяки літерам з фронту, родичам і друзям не тільки пройдуть новини до фронту, деякі вирішили взяти сміливий крок.

«Я часто пам’ятаю своїх уроків, Михайло Петрович. Я пам'ятаю тремблінг і тремтіння на кожному голосі. . . ?

З листа від 16-річної Сонії Стефіни
Колишня математика Викладач Михайло Єкін

«Я читаю листа з великою радістю. Ви не знаєте, як тут щасливі люди, читати листи від друзів і сім'ї. й

Відповідність вчителя, командир platoon Михайло Єкін

Посвідчення молоді стали постійними. Вони впали в любов. У 1944 році Михайло та Sonya одружилися.

Сім'я радянського солдата написала лист передній, 1942 р.

Веб-сайт Він знає, що минуле не може бути змінено, але всі ми, онуки та онуки героїв, честь та повага історії нашого народу. Саме тому щороку 9 травня ми кладемо квіти, щоб загиближувати солдати на Вічній полум'ї, даруємо гвоздику ветеранам і скажемо їм з раптовим святим голосом: «Дякую!» Ми вдячні за свою подяку.

На основі: pomnivoinuй перемога. Соколники
Фото кредит: перемога.соколники

фраза: рїсђрѕс‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚рѕс‚р°с‚рѕс‚р°с‚рѕс‚рμс‚рѕсѓс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рμрѕс‚рμс‚рѕсѓрѕс‚рѕсѓрѕс‚с‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕсѓрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕс‚рѕсѓрѕс