Яким буде влада мені?

Марія Серафімовна почала збиратися вранці.
Квартал woki: залити в чашку, покласти на лавку.
Квартал чорного хліба: вирізати шматок і накрити чашкою.
Венічек: ковтати, і покласти в куточок паркану, в той час як сидячи, подумайте про Сергунку.
Вона зробила цей рік протягом двадцяти років. І до цього, і п'ять і сім разів на рік, в той час як було більше міцності, але Василь був живим.

Вона купила квіти на виході з метро. Немов Трійка. Але вона не ходила до Трійці, не схожа на натовп, черги для вільного автобуса до найближчого величезного міського кладовища, п'яні сльози і одночасно сміх дітей. Я поїхав, коли я знав, що весна прийшла, Сергійженко чекав її на День народження, і ніхто не закохав її.

Марія Серафімовна отримала на автобусі. Від фінальної зупинки до старого сільського кладовища, всього п'ятнадцять хвилин. Як вона поїхав, вона, як кожен раз на автобусі, а потім, як вона прогулялася, пам'ятала, як вони привозили велику труну назад в 1982 році. Не вдалося відкрити. Військовий комісар заявив, що ми поховали з відзнакою як героя визвольної війни. Не запрошувати нікому, а особливо не говорити про похорон.

Василь, звичайно, був більш мовним. Похорон дійсно не був проблемою. Навіть у своєму сільському цвинтарі, вперше це сталося, три солдати погасили свої гвинтівки в повітря три рази. Одна з них старша людина, спокійно, без зцілення, потім підійшов Василь, взяв дві пляшки горілки з нього. Ще два, приглушені, слідувати старшому, як цуценят без протирання сльози.

Місто було освячення, і всі сільськогосподарці виділили квартири на наступний рік. Село було зібрано, а цвинтар на краю яру залишився. Але це довгий шлях, щоб піти. І без Василя почала подорожувати тільки один раз на рік, на День Народження Сергія.

********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

У цей день Борис і його дружина вирішили побачити, як будується їх майбутній будинок. Він був останній в місті, по деревах, але вони вже любили його. У трикімнатній квартирі вони будуть жити з сином. Може бути в кінцевому підсумку, з вашими онуками.

Ведуться в кінці ст. метро Борис з його розвиненим бічним баченням, побачила похилого згину людина, що стоїть на тротуарі, очевидно, не вдається потрапити в виліт, переповнений автобус. На його фігурі звучали Бориси, щоб різко повертатися і уповільнювати поруч з людиною, попросили дружину опустити скло.
до Де ви йдете? - Він запитав.
Людина непристойно підійшов машину, він був очевидний від того, що він не був використаний для водіння автомобілів.
Він навіть продемонстрував себе пальцем своєї безкоштовної руки (в іншому він мав полотницький мішок, з горілкою злипають, і дивно, з головами перших весняних ромашків).
- Так, де ти хочеш йти?
«Я не подбаю про закінчення автобуса», - сказав людина в сільському способі, одночасно вказавши свою руку і подивіться на відстань.
«Так сидять, ми просто в іншому напрямку», - сказав Борис, хоча його дружина зморщилася в його напрямку, перепланована.

Шукаю в дзеркалі заднього огляду, Борис вирішив, що чоловік не був настільки старий, близько п'ятдесят років.
І саме там, де ви їдете, просили Бориса, коли почали їздити до кінцевого автобуса.
«Так, до кладовища, сина, щоб відвідати», - сказав він.
Вушка Бориса є кільцем. Як юнака дала сина цього чоловіка?
- Як прийти? - У голосі він запитав, чи подумав він. Але чоловік зробив.

Я думаю, як приходять? Вони зайняли сина, приймали його до невідомого місця і чому, приніс його в труну, нехай не побачить їх, навіть друзі не допустили, навіть напис на могилі не допускається. Постріл з машини три рази, пообіцяв сплатити додатково на пенсію.

Борис не в змозі їздити, гальмувати різко. Він пам'ятав, про самознімання зброї в армії, про смерть в охороні. Але, як правило, в таких випадках, не чесно похований. Він запитав:
Де ти отримуєш сина?
Вони не говорять з Афганістану.

Через кілька хвилин, в сільській місцевості, вони поїхали до початку шляху, і людина вийшов. Він потрапив у кишеню, Бориса і дружини, мовчазних,
Людину недбалий, потроїли губи, і зійшов у схил, до рикетних берех і перехрещує пилку.
На могилі Сина не було влади.
Борис і його дружина пішли бачити перші поверхи свого майбутнього будинку. Житло з молодим сином.

********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Пара кілометрів від свого будинку, або детур по асфальту п'ять кілометрів, ланцюг дрібних озер простягається. Вони приготували для адміністрації ближнього дипломатичного поселення, а з іншого банку допомогла місцевий елітний будинок. Багато людей прийшли до цих озер, щоб плавати з навколишнього району, і навіть з центру міста. Вода була холодною, ключем, потоком, чистим, незважаючи на близькість міста.

Борис навесні і влітку пішов в цьому напрямку для вправ, але через роки він почав їздити частіше: в спеку - плавати, і в хорошій погоді, і просто ходити. І минулого разу я дізнався, що була прямою дорогою, вздовж задньої частини країни, де він використовувався для прогулянок. Повернувшись на нього.

За гладкою поворотом відкрився довга бетонна огорожа, очевидно, закриваючи ще одну будівельну ділянку. Звісно, будівництво та подача нової дороги. Не було нічого не залишилося, щоб дістатися до свого будинку, коли раптом, на фоні мерехтливої частини паркану Борис відмітив, що подряпини свою візуальну пам'ять.
Він припинив, повернув машину навколо, повернув сто метрів.

Останнім часом він прогулявся тут, не був бетонний паркан. Був ліс з лушпинням, з стелями, втраченим у схилі. Поблизу з'являлися склади.

Тепер був паркан. На паркані стара жінка стояв на її ляпасі, поруч її кладуть темний кошеня і мішок весняних квітів. І дивний: вона була хрещена, оголена на високу сіру огорожу.

Борис підійшов її, не знаючи чого ще запитати.
«Грандма, чому ти стоїть на паркані», він просить м'яко, але з навмисним бджолом.
Стара жінка троянда з колін досить весело, перевернулася до Бориса обличчя. Ви можете побачити, що вона була вісімдесяти років.

Я шукав Бориса в оці і відданий:
- Привіт!
до Так, так, hello, Борис все ще плутають.
І прийшов до мого сина могили, а потім оздоблений паркан. А могила там, вона хвиляла руку в напрямку паркану. Від міцності п'яти хвилин, щоб піти, і не пускати, не замовляти, вони кажуть. Я просто хотів залити сто грам горілки для сина, і залишити квіти. Сьогодні він день народження.

Історія жінки вимірювалася, її обличчя спокійно. Її неприємності відбувалися давно, і вона проживала з її звичаєм, як ніби чекаючи зустріти сина.
Борис перетворився навколо, шукаючи місце, збираючи десятки разів, щоб він проходив по цій раніше заміській дорозі. Всі роки, які пройшли, були вимушені з пам'яті, і тепер він переповнений: людина з квітами приніс тут його більш ніж тридцять років тому.
Вони не допускаються, щоб викликати друзів ... вони гасили з гвинтів три рази.

- Чи помер син? - Він запитав.
- Хто знає, що зараз. Так, вони загинули в Афганістані. Пенсій платить за це, нещодавно додано. Вони не допускаються до могили. Жінка опускає голову, перетворилася на місце паркану, за яким вона відчувала, стала могилою сина.

Борис поїхав до входу в огороджену ділянку, три сотні метрів від старої жінки. Приховати до воріт. Я пішов до воріт. Великий охоронець безпеки вийшов з автомобіля.
Його обличчя, знеболюючий і набряклий з бочок пельменів їсти і багато відро з горілки п'яні, виражають нічого, але терпіння і ненависть зовнішнього світу.

до Вже стара жінка, яка хоче приїхати до її сина могилу, давайте її через, дякую.
Він вийшов зовні і виглядав на паркані. - Що таке? Так я сказав їй: "Не замовляється, нехай."
до Що ви, звір? Ви не маєте матері? Її син загинув в Афганістані, ви почуєте мене? Борис змінив свій підхід і тонус.
до Що, ваш жир недостатньо? - Хлопець дивився навколо, приступив до Бориса. - Вони додадуть вам прямо зараз.

Борис ступив за лаштунками до автомобіля, вивів телефон, шукаючи в очі охоронця, натискав пару кнопок і провів телефон до вуха.
Людина, що кинула, подивилась на автомобіль, на телефоні, на обличчі Бориса.
- Гей, Командувач, який ви помітили час. І нервовий. Увімкніть телефон і слухайте спокійно, охоронець, відповідально поширив руки і відступив.
- Ну?
Я не тварина і у мене є мати. Я не можу дати їй, я не можу!
Чому?
Так тут немає могил, я знаю про кладовища, я розповіли половину року тому. Влади, коли на ділянці було взято під будівництво, побачили, що залишилося тільки два могили. Ми домовилися, влаштували де-небудь, і розірвати весь цвинтар. І висадили землю. Або в ярину залити, я не знаю напевно.

Вимкніть. Борис не знав, що сказати.

Зараз думають, що я дам її йти? Що відбувається? Що робити, якщо він закінчиться тут на станції? Або гірше, скаржаться? Що буде влада мені?

2012-2014.

й Автор: Борис Васильєв 2, 2014
Ілюстрація: фотохудожник Олександр Васильєв
Сайт: www.proza.ru 2014/08/09/861