Валерій Пridemov. Актор, режисер, сценарист

Валерій Михайлович Приемов – радянський і російський актор, режисер, сценарист і письменник. Він був відомий і любив всіх, хто знав і любив нашу кіно.

р.

Валерія Приємьова народилася 26 грудня 1943 року в Далекому Сході, в невеликому селищі на тайському березі Амура, де мешкали переважно люди, які пройшли тюрми та табори, іншими словами, «розміщені особи» та їхні нащадки. Отець за викликом партії до Комсомоль: «Для Далекого Сходу!» кинувся в передніх рядах до Кубушевка - Східна, Амурська область для розвитку, розвитку, з'єднання з Центральною Росією доручених земель! Він одружений тихий, болючий дівчина Ніна, м'який, простий - повний навпроти себе. батьки Валерія Приемьова загиблого року після іншого. Спочатку мама, потім тато.

, Україна

Валерій добре в усьому. Дитинка, яка тривала Хлопці постійно купували, роблячи деякі рафти, ходьба босоніж, з вічніми куртками на руках. Можливе дитяче харчування. Койхов мав здоровий, «Індійський» дитинство, де ви впалете в ліжко половину живого вечора, це чудово і, власне, це величезний заряд здоров’я.

Але не важко весело і бореться ніколи не захотіли від хлопця своєї головної пристрасті - книги. Фрост за сорок, і він, хлопчик, йде в бібліотеку три або чотири кілометри. А потім, під ковдрою з ліхтарем, він прочитав свою улюблену Головну відставку, липає Верн,...

Народилась у війні, на початку Пridemov стала незалежним, наполегливим від своєї молоді. Він пішов підкорити екран довгий і жорсткий спосіб. У Казані працював кермом, вогнем та жителям столиці, де він змогла по кутах і гуртожиток протягом 10 років. Закінчив театральний факультет Далекого Східного педагогічного інституту мистецтв (1966 р., Сценоарський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1973). Працює актором у театрах Уссурійського та Фрунзе.
І запізнився успіх. Фільм «Іван і Коломбіна» за першим сценарієм Валера, визнаний журналом «Радянський екран» як найгірший фільм року. Фільми «Wild Gavrila», «Junior Researcher», створені за сценаріями, також не стали подією. Він знайшов себе з режисером Санкт-Петербурга Дінара Асанової, який відкрив його як глибокий, не боїться гострого соціологічного сценариста, так і яскравим, на відміну від будь-якого актора.

Фільми Приемьов і Асанова про турботи і клопоти молоді і зараз дивляться, турбує і емпатологія. Який письменник зрозумілий не тільки аудиторією, але й, що набагато рідше, високі посадові особи. Валерій Приємьов неодноразово став лауреатом Державної премії, а в 1999 році став лауреатом премії «Для художнього втілення проблем молоді та підлітків на кіноекрані». На жаль, Дінара загинула рано, і Валерія повинна піти наодинці.

Він має, як будь-який художник, необов'язково, проходячи роботи. Але однією блискучою відіграною роллю Люзга в кінофільмі «Холд літня п'ятдесят-третя...» буде достатньо назавжди залишитися в історії нашого кіно і в вдячній пам'яті аудиторії.

Найчарівніший фільм і, можливо, найкраща роль Приєменова в кіно. Разом з Анатолієм Папанов (для кого ця робота виявилася останнім), вони в автентичному порядку і вміло професійно створені образи двох політичних в'язнів - Лузга і Копаліча, які поборолися втекти Уроки. Після цього фільму, за результатами опитування, проведеного журналом «Радянський екран», Приєменов був визнаний кращим актором 1988 року.

Але були також чудові ролі в фільмах «Дружина ліва», «Наша бронетехніка», «Час печати ще не приїжджає», «Хрусадер»... У 12 сценаріїв він керував фільмами «Мігранти», «Планси», «Хто, якщо не нам», нарешті випустили коротко перед смертю книги «Тв з обличчям судових злочинів».

Останній, і, ймовірно, найулюбленіша мозочка Валерія Приємьова, в повному розумінні була його робота в кінотеатрі – картина «Хто, якщо не нам» (1998).
Причиною написання сценарію фільму «Хто, якщо не нам» стала справжня історія двох підлітків, які розбили магазин. Після крадіжки вони змінилися в все нове, а старий одяг залишався на сцені злочину. Вони взяли наступний день... Звісно, автор прийшов з чимось, переніс дії ближче до столиці.
Один з головних ролей у фільмі «Хто, якщо не нам» був відіграний Артур Смолянінов, який визнав, що Перемихов врятував його з тюрми. Артур був одним з так званих "діффікултів" підлітків - гемблінгу і бразену. Про це заявив, що «Дуже в в’язниці!» Якщо ви не відразу ж візьміть його, він буде страшним майбутнім! Ми робимо щось! І це була нарада з Приємичем, яка змінила життя Смолянінова. Спочатку Приємихов взяв Артур на лаванець, але потім змінив його думку про нього. Артур Смолянінов згадав: Я пам'ятаю перший день зйомок. На камеру було перетворено, і ми побігли з Євгеном Країновим димом. Ми шукаємо нас. І як я переніс його, я не розумію. Мені здається, що для нього було простіше спілкуватися з дітьми, ніж з дорослими. Тому що його природа була дуже щирою, непристойною. З одного боку він був справжнім чоловіком, а з іншого, дитиною. Людина була унікальною. Він дав мені багато. І я змогла повністю оцінити його тільки після багатьох років. й

У грі Приемьова завжди був розбитий від екстремальної щирості, завдяки якій глядача піддається великій спокусі передати якості персонажів до актора. На екрані Pridemov звичайно була лаконічна, стримана, при цьому друзі, друзі, знайомства, друзі та дружини знали ще Пидємов – «дупу компанії», абагар і мерика.
Найкращий, звичайно, запам'ятався отриманим образом позитивного героя – без слів, завжди мужній, завжди сором'язливий і обов'язково продуманий.

Вдова Любов Шутова припускає: він працював п'ятою. Я ніколи не залишив офіс на добу. Навіть їжа попросила залишити на порозі приміщення, де вона охолоджується до наступного прибуття всієї дружини розуміння. І це з виразкою шлунка, яка відсмоктується його силою на краплі. І в останні роки життя були додані постійні головні болі. Помітив ручну роботу таблеток, постояючи візит до клініки: тут я закінчую роботу, потім я буду лікуватися.
Коли я нарешті потрапив до лікарів, я почув суворий вирок: рак мозку. І навіть після цього він не ламав, не складав руки. Валерія боролася за життя останнього. Він підірвав хворобливий перебіг променевої терапії, сподіваючись на відновлення. Знаючи, що він був несортним, він писав навіть в між крапельками. Про хрещення Русі він закінчив останній сценарій (ала, ніколи не схвалив) «Владімір Пресвятої Богородиці».
Ця тема в своїй роботі не випадково. Валерій Михайлович не продовжив цю тему навіть з друзями. У декількох інтерв'ю він завжди назвав себе православним, і «не тільки вірним, але церковною людиною». Він був глибоким вірним, намагаючись жити і створювати за християнськими командами.

В останні роки він почав розглядати акторську професію «жіночі», «наскільки», захотівся залишити кінотеатр, отримувати і писати, «проведення розумного, доброго, вічного». Згідно з свідченням друзів, Приєменов мав плани на десять життів. Але вони ще не були втілені...
Він довгий час, але пішов швидко: протягом останніх кількох днів свого життя стало ясно, що він не жив, щоб побачити кінець літа. Він загинув в три дні, встигнувши зізнатися і причастуватися зі своїм сповідувачем. Все про нас, хто не знає Валерія Михайловича особисто, знає його за свої ролі в кіно. Його виїзд був тихим і хмелюм, як вбрання вірного християна. Всі найважливіші речі в житті Валерія Приєменова ще встигли зробити.
І тепер Валерій Приємов не з нами. Але ми все ще маємо свої фільми, і це означає його душу.
Життя відомого режисера та актора закінчився 25 серпня 2000 року – загинув рак.
Валерія Михайловича була похована на Кунцевому цвинтарі в Москві.

Він був лише 56 років...

Р.