Квантові гроші

Останнім часом, на мій погляд, одна невелика, але надзвичайно важлива деталь була втрачена в гіпі про квантові комп’ютери (доти, телепорти), а саме якісний новий механізм. Світ очікує квантових комп'ютерів для виконання на швидкості негероїдної дії (до тріщини RSA), але це однакова швидкість, тільки швидше; від квантових точок, високої роздільної здатності (до годинників аніме), однакових пікселів/фосфору, тільки менше; телепотужність є однаковою клітковиною/OWC тільки швидше (звичайно, я спрощую).
Але в 1969 р. (before Feiman, Reed, Minin, Benioff, Deutsch, Ekimov) eccentric запропонував ідею, яка може сформувати основу майбутньої інформаційної інфраструктури.

У своїй статті «Конюгувати кодування», яку він писав в 1969 році і опублікував лише в 1983 році, Стівен Віннер запропонував ідею захистити гроші від підробки.

Що найбільш привабливо про ідею квантової автентифікації полягає в тому, що він не базується на складності (технічні, обчислювальні, інженерні, математичні та ін.), але на фізичному нездатності. Хабре мав чудовий огляд «Техніки для перевірки автентичності грошей», де крім оптичних, електричних, механічних та ін. Методи захисту, квантові гроші були випадково згадані.

«Я не отримав ніякої підтримки від мого супервайзера — він не проявляє ніяких зацікавлених у ньому, я продемонстрував його на кілька інших людей — вони зробили дивні обличчя, і вони повернулися до своїх класів. ?
Стівен Віснер, автор ідеї квантових грошей

У 1969 р. відбувся квантовий банкнот, присвячений Стівену Віснеру. Містить піраміду з очей, серійний номер і 20 фотон пасток, вміст якого є таємницею. Кожна пастка містить 1 фотон з невідомою поляризацією.

На даний момент ідея квантових грошей не псується, оскільки пастки для окремих фотонів ще не були побудовані. Але фахівці безпеки вже виступають протоколами та атаками.

Прогнозування клонування ( )

теорема заборони є заявою квантової теорії, що неможливо створити ідеальну копію довільної невідомого квантового стану. Теорею було сформульовано Wutters, Zurek і Diex у 1982 році і було велике значення у сферах квантових обчислень, квантової теорії інформації та суміжних полів.

Поляризація фотон

Симон Сінгх пояснює фотон поляризацію на матчах

База даних банку містить пари «серійне число – фотонна поляризація». Якщо банк перевіряє рахунок, він знає поляризацію кожного фотона і може перевірити його на одному спробі. У разі 100% комплаєнсу вексель є автентичним. І банк знову заповнює «подарні фотони».
Нападник, якщо він хоче зробити дублікати банкнот, буде або наповнювати фотони в випадковому порядку, який пізніше стане чітким, або йому доведеться підрахувати стан фотон. Але так як для кожного фотона він «побачає 1 спробу», а потім фотон «ост», атакуючий не має повної інформації про цей фотон, і якщо він «забирає фотон», він зробить помилку з певною ймовірністю і банк може потім визначити це. Кількість пасток для фотонів досягає бажаної ймовірності помилки атаки. (Імовірність успішного копіювання не перевищує (5/6)н, де n - кількість фотон на банкнот)

Візуальний алгоритм анти-counterfeiting для 100 фотон
р.

Атакси та алгоритми алгоритмізації

Запропонований алгоритм Wisner мав багато недоліків, таких як втручання (які змусили його відмовитися від 100% комплаєнсу та погоджуватися з дотриманням 90%), або надмірною потужністю, яка отримує банк.
Але група авторів від MIT пропонує рішення.
Адаптивна атака на квантові гроші Wiesner на основі безробітного вимірювання

Завдання створення квантової пам'яті залишається нерозчинним, але вчені та інженери повільно будують прототипи

Квартал в лабораторії виглядає щось схоже на це.

до

Народився у 1942 р., отримав ступінь Університету Фіджеса.
Син директора МІТ, радник декількох президентів з науки Джером Віснер, ardent supporter автоматичних космічних програм (визначений Аполлон, Меркурій і Джеміні програми)

У своїй статті «Конюгувати кодування», Стівен запропонував примітив «мультиплексування» - який служив прототипом для протоколу забутої передачі.
Вечеря співавторами квантових Ultra-Dense Coding.
Робота Стівена послужила початковою точкою для багатьох дослідників, в тому числі батьками квантової криптографії – Карла Г. Беннетта та Гіллеса Брасарда.
В даний час працює з командою в Ізраїлі.

Я думаю, що я міг зробити більше. На жаль, вони мають право, але я був студентом молодшого випускника, і я не маю багато довіри. У будь-якому курсі ніхто не зацікавив квантових грошей. й
Стівен Віснер
П.С.

P.P.S. Schrödinger Гаманець: Ви не знаєте, чи є гроші чи ні, поки ви не відкриєте його.
Банкнот Heisinberg: ви можете дізнатися одну з двох - або деномінацію або автентичність векселя.

«Книжка кульок. Таємна історія кіферів і їх декодування Симон Сінг

Стаття про Wisner в англійській Вікіпедії JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
Стаття "Кількі гроші" в англійській Вікіпедії JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8
Стаття “Кількі гроші” у Російській Вікіпедії ru.wikipedia.org/wiki/Quantum гроші
Веб-сайт: www.linkedin.com/pub/steve-wiesner/2a/937/456
Запропоновано статтю в комп'ютері "Нова концепція квантових грошей"

Зв'язок через одно- і двочастинкові оператори на Einstein-Podolsky-Rosen штатах, 1992
Вечеря "Conjugate Coding" (1983)

Перервування та отримання квантових грошей: до нового квантового криптографічного протоколу

Повідомлення було написано спеціально для корпоративного блогу Web-pay.ru

Джерело: habrahabr.ru/company/web_pay_ru/blog/229699/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное