Художня історія.

Перш за все, я скажу, що я кладаю цю історію в опозиції на посаду «Важливість і незграбність комуністичних комуністів» на головній сторінці.
З дуже простої причини, це не весело, незалежно від того, як мотивовані.
Історія була записана з слів мого батька журналіста Євгена Соколського.
Я хотів би додати, що я працюю над сюжетом «Ізолатор» на основі спогадів мого батька з шести місяців.
Я не думаю, що він буде читати його, тому що він отримав кілька днів, поки...

Але коротко Соколський давав головні епізоди цієї страшної історії. І нехай страшно, бо це правда.
Я не був комуністичним, але іноді приніс квіти до пам'ятника Леніна.
Чому?
Може бути для задоволення?

Історія

Це ще не фантастична історія. Під час Великої Вітчизняної війни багато дітей. Так що в майбутньому, коли читання, постійне «інгабітанти» нашого сайту не загублені в здогадках, я відразу ж скажеш, що героя історії нижче не є такою ж назвою, як один з блогерів. Він свого батька.
Зустрілися з Володимиром Беспенкіним 11 квітня, Міжнародний день в'язнів фашистських концентраційних таборів, створених ООН на честь визволення Бученів у 1945 році. У цей день Володимир Ілліч має чим запам'ятати себе. 64 роки тому в квітні 1943 року він дванадцятирічний хлопчик зумів втекти з дитячого концентраційного табору в українському місті Єнакієво.
На склянці чаю Володимир Ілліч Беспатькін розповів про те, що страшний час.
Володимир Бесипкін народився в Курській області в 1931 році. У той же час, на початку своїх батьків, які набрали в Україну, щоб побудувати Янаківський металургійний завод.
У тридцяти-сім'я матері помер, і батько його підняв його і три більше дітей, дочка і два брати Владимиродина. У 1941 році батько Ілля та старші брати, Микола та Віктор, були названі на фронт, а десять-річний Володимир Беспенкін та молодша сестра, п'ятирічний Ліда.
Восени 1941 року німці зайняли Донбас. Брат і маленька сестра жив у фабриці бараки, і для того, щоб не померти від голоду, залишалися без допомоги субсидії, Владимир пішов викопувати хліб з окупантів.
Німці вийшли по-різному, інші завжди готові допомогти голодувати дітей, але були також ті, хто кинув беггар. Не було нікого, щоб запитати - чоловіки на фронті, залишилися жінки і діти живуть з руки.
Іноді під час бомбардування загиблої великої рогатої худоби - коней, корів, потім Володиа відрізала від корпсів шматочків м'яса і він і сестра вистачало харчування кілька днів.
Після того, як під час чергового вилучення їжі з німців Володія була припинена поліція. «Це їх, росіяни чи українці», – згадує Володимир Ілліч.
На мене затримали дві міліціонери і сказали, що тепер, хлопець, ви будете жити добре і не потрібно нічого, не блювоти з німців, але живете під німецьким замовленням.
Вони випрошували мене до будівлі колишнього дитячого будинку Єнакієвського, який вже був оточений барбекю. Продовжуємо виконувати свої функції.
Тут німці привозили всіх дітей, знайдених в районі. І були багато дітей, які поспішають взяти на фронт, вкрадені працювати в Німеччині, відставили за поїздами і втратили.
Коли поліцейські затримали Володимира, він загрожував їх, щоб дати, і хоче викликати життєздатність, давайте поспішати, що його маленька сестра чекала вдома. Незабаром п'ятирічний Ліда був прийнятий поліцією до цього притулку.
У дітей-сиріт також були голодні. Вони вигорають їх переважно шляхом кипіння їх згортання зерна з полів, вигортають під час відступу Червоної армії. Головний штаб притулку були німці - SS.
Як Володимир пізніше навчився, в них багато лікарів. Вони призначили главу дитбудинків німецькою мовою з колоністів Волзької області, які всі називали Фрау Бетта. Володимир Ілліч, незважаючи на все, зберігає теплі спогади цієї жінки. - Фрау Бетта лікував дітей з теплом і жалем, згадує Володимир Ілліч.
до Це було очевидно, що SS довіряли її тільки для того, щоб подивитися дітей, нічого більше.
Я помітив велику групу дуже маленьких дітей – малюків. Після того, як вся група зникла, і я попросила Фрау Бетту: Де ходять маленькі? Вона закрила рот своїми руками і сказала мені ніколи не попросити когось про це знову, і ніколи не затерти про тих малюків, і сльози прийшли в очі. Ця жінка пізніше відіграла не невелику роль у своєму житті.
Обов'язки вихователів у притулку проводилися озброєними SS-менями. Вперше тут Володимир побачив німецьке замовлення - астракти німецьких солдатів. Для найменшої несправності німці покарали дітей з курками, ляпасами, і навіть збивати з валками.
Але головним боєм дітей став слово «ізолятор». Діти жили на другому і третьому поверхах будівлі, на першому місці розташувався утеплювач. Ми завжди повною мірою отримали і діти, які привозили тут з вулиць українських міст, всіх Донбасу.
Як виявилося пізніше, в Ізоляторі діти забрали кров для поранених німецьких солдатів і провели на них деякі медичні експерименти. Діти, які були ввезені в тюрму, Володимир ніколи не бачив.
Крім того, Володимир однозначно зазначив, що їх притулок ще є своєрідною точкою фільтрації для єврейських дітей. У притулку було спеціальне лікування євреїв.
З новоприбули дітей, євреї відразу ж підрахували і взяли на ізоляцію. У часи до притулку приносили всі партії єврейських дітей, які відразу відправили в охорону. Щодня дерев'яні ящики вийняті з утеплювача, складені в коридорі і по вулиці. Потім візки були взяті на каррі біля металургійного заводу, і там стека коробок була встановлена на вогонь з полум'ям, щоб з них і з того, що було всередині залишилося одна зола, яка відразу похована в кар'єрі.
Володимир, який знав у тих коробках, але боявся визнати його навіть самому.
Після того, як Володимир опинився страшною сценою. СС помітив у групі дітей хлопчика єврейської національності. Німці відразу захопили його кучерявим волоссям, снатурбувавши з натовпу, але хлопчик трохи Крат по щітці. А сердитися SS людина підняла хлопчика по шиї, як кошеня і кинув його з вікна з усіма його можливо. Хлопчик, вибиваючи раму, вилетів з третього поверху і впав на землю, де німці вівчарки перебігли і солдати ходили. Для загального німецького сміху все ж живий хлопчик нижче був розщеплений собаками.
Ще один раз, сестра Владимира Лайда свідчив ту ж страшну сцену. Під час будівництва німецька помітила чорну дівчину за її спину. На жаль, німці не помітили єврейську дитину. Гітлер без слів вийшов з-за ременя bayonet-knife і вирізати горло дівчини, потрапивши сестру Володимира. Лідія мала шрам на своєму жекбоні все її життя.
Вішалка в притулку вимушених дітей повинна бути для їжі з рідкісних пасерів-за рахунок, розтягуючи руки через парканні дошки і прокладки дроту. Але це те, як вони рідко зловили.
Владимир Беспатькін знайшов спосіб їсти в німецькій стабільній, яка була розташована біля будинку інтернату. Він чекав відправника, щоб відволікти і вводити стабільну через отвір. Від кашлю Володи заливають латунь і переносять їх до укриття.
Одного разу, навесні 1943 року, на його шляху назад з отвору, він прийшов через недбалість відправника «Шмеайзера» і був розміщений в цьому дуже ізольованому центрі як покарання.
Фрау Батта тільки кинувся хлопчика, збиваючи його, що хоча вона спробувала допомогти йому, вона навряд чи могла.
В'язниця була упакована з дітьми, переважно євреї, і Володи та ще один хлопчик, розміщений в дитячій кімнаті. У той же день хлопчик забрав кров, і він, дуже вичерпився, відразу впав дупа. Володія була смугастою і пензлем з металевими вілеями, подряпинами, здійснила кілька разів на голе тіло. Через кілька годин, весь організм вкритий блистами, відразу перетворюються на лупи.
«Я зрозумів, що це кінець», – згадує Володимир Ілліч. Я знав, що я скоро буду виконувати ізоляційного елемента в дерев'яному ящику і спалювати в каррі.
У той момент я мав сильний бажання втекти. - Я не знаю.
Зараз Володимир Ілліч - Фрау Бетта допоміг йому.
На ніч охороняючи хлопчиків, якось впав дупа, хропіння голосно, як ніби з метою.
І головне вікно було відкрито.
На Володи і почав прокидати хлопчика, який закачував кров, але... Він був мертвим.
Тоді Владимир самостійно, на кінчиках, прокинувся до вікна і, гойдалки через підвіконня, був це.
Він пощастив не запускати в направляючі, собаки, так як він кинувся на паркан, де був невеликий проміжок, покритий дошкою. Тільки дитяча ручка в ній піднялася, коли діти просили їжу з пасерами.
Володія все ще чудеса - як він зумів вичавити в цю криві. Він сказав, що він був як тонкий, як скелет.
За кілька годин, приховавши, де він кинувся, де він мухався, Володимир переніс на дорогу до Шебенської залізничної станції, де він збив на першому будинку він походив.
Дверцята була відкрита жінкою, яка просить їсти. Хлопець вкритий лушпиннями від голови до пальця, ця жінка приймала до свого будинку і ніколи не дасть йти.
Ірина Мітрофановна Омельченко. До смерті на початку 1950-х років Ірина Михайлівна Омельченко стала матір Володимира.
Після того, як втеча Володимира, вона пішла до притулку-концентраційного табору і пройшла їжа до сестри, Лідії, і як тільки вона отримала відвагу підходити до Фрау Батти і на власний ризик попросити її до метрики Володського Беспіаткіна.
Вона знає, як взяти ризики, але Володія розповіла про цю жінку і вона вирішила. Принаймні для Володи необхідні документи.
А Фрау Бетта, дізнаючись, що Володія була живою, була дуже рада, поїхала в її офіс і приніс Володимирську метрію звідти.
Це також загадка для Володимира Ілліча для решти свого життя, адже всі документи про дітей, які загинули нази, негайно знищили.
Чудовою жінкою стала Ірина Михайлівна Омельченко.
Під час окупації Єнакієво до осені 1943 року вона приховала і допомагала відправляти багато дітей до віддалених сіл Донецької області.
Після визволення радянської армії Єнакієв Омельченко взяв на родину Володимирську сестру Лідії.
Владимир жив у своєму будинку до 1951 року, коли протягував в армію.
Після подачі в авіація Володимир Беспенкін оселився в Липецьку і працював на заводі Free Falcon протягом сорок років. Його батько загинув в Орельській області, зберігаючи висоту біля міста Мценськ.
І брати повернулися до перемоги. Сліди від фашистського експерименту в центрі детенції, які були визнані після виходу Єнаки як дитячого медичного та експериментального концентраційного табору, залишалися з ним на життя. Все це.
Періодично на тілі Володимира Ілліча з’являються корости, а лікарі не змогли визначити діагноз. У 1998 році Володимир Ілліч відвідав Єнакієво і побачив, що на масових могилах сотні єврейських дітей було небагато пам'ятників, але збудовано гаражі. Зараз він гірко шкодує, що у віці 75 років більше не має можливості піти на незалежну Україну і відновити правосуддя.

Соколський ©

Ось короткий відео інтерв'ю з батьком.
41-45.su/відео.php?action=how&id=4580

Джерело: