Елеонор Росвелт і радянський Снайпер

Відвідування Людмила Павличенко до Вашингтона, Д.К., наприкінці 1942 р. не викликало багато прес-питів. Легендарний снайпер в радянській уніформі став модним порядком. Людмили не знали слова англійської, але її місія в Сполучених Штатах була очевидна: лейтенант 25-го дивізіону червоної армії, бойовий лауреат багатьох військових премій, прибув від імені радянської команди з метою закріплення підтримки США на «другому фронті» в Європі. Завдання Джозефа Сталіна було переконувати західні союзники якомога швидше відправляти свої війська на континент, поділити німецькі сили і тим самим полегшити їх тиск на Радянському Союзі.

Після зустрічі з президентом Франкліном Росвелтом, Павличенко став першим радянським громадянином для відвідування Білого дому. Першу леді Елеонора Росвелта запрошувала на поїздці по країні, під час якої Людмила Михайлівна могла поділитися з американцями своїм унікальним досвідом «жіночі війни». Незважаючи на свій молодий вік (на час прибуття в Сполучені Штати вона була лише 25), чотири рази на поранений Людмила вже визнала найбільш точну жіночу снайперу в історії СРСР. В основному німецькі солдати. Пропозиція Елеонора Росвелта Павличенко приймала.

Відповіли питання від американських журналістів. Побачила, що російські жінки допускаються до зносу макіяжу. Павличенко був відданий: через кілька місяців тому вона воювала на фронтовій лінії на підходах до Севастополя, де радянські війська зазнали значних втрат і змушені були здатися через 8 місяців опору. «Не існує правила, що б заборонити це», – відповів Людмила Людмила. Але хто б потерти ніс, коли є війна?

675764р.

У Нью-Йоркі часи занурили свою «снайперу дівчину», інші газети відзначили «повний недолік макіяжу до неї нефарбованих губ» і «якість її оливково-зеленої форми».

У Нью-Йорку Павличенко був запрошений мером міста Фіорелло Ла гвардії та представником Міжнародного Союзу робітників Шкіри та хутра. За словами одного видання, останній дав їй довге пальто, виготовлене з окноту, яке буде виглядати чудово десь в опері.

Згодом вона почала відповісти на питання більш різко, і вираз її чіткого, темні очі стали строгими. Один репортер подарував коментар про довжину її спідниці, претендуючи, що він був жиром. У Бостоні історія повторилася сама: рука журналіста розіграється до написання: Вчора Павличенко зруйнував п'ятикурсний сніданок. Американська кухня була чітко до її кришки. й

Незабаром радянський снайпер втомився від гострих пресових ударів. «Я надягаю свою форму з гордістю!» Наказом Леніна промивається кров на грудях. Очевидно, що для американських жінок, наявність шовку під формою набагато важливіше, ніж сама форма, істинне призначення якого, по-справжньому, вони ще повинні вчитися.

Малвіна Ліндай, ведучий колонки «Красовий секс» у Вашингтоні Пост в одному з питань, присвячених Павличенко ряду питань: чому радянський снайпер не звертається з урахуванням їх зовнішнього вигляду? Згідно з військовою філософією, успішний воїн не повинен бути гордим його зовнішнім виглядом. Чи не зображений Йоан з дуги?

Згодом Людмила усвідомила, що історії про свою молодь, військову кар’єру, деструктивний вплив німецьких окупантів на батьківщину вона буквально захоплює аудиторію. Промовляючи по Америці, часто перед тисячами аудиторій, Павличенко невтомно закликав американців боротися з нацами в Європі. На її прикладі вона продемонструвала не тільки те, що жінки здатні до війни, але і про те, що їх присутність в війни просто необхідна.

Людмила Михайлівна Павличенко народилася в місті Біла Церква, недалеко від Києва. Її батько був заводський працівник в Санкт-Петербурзі, і її матір був вчитель. У шкільні роки неконтрольована втома атлетичної збірки ніколи не допускаються хлопці, щоб охопити себе.

«Коли я почув хлопця сусіда про своїх експлуатацій на навчальному майданчику», вона розповіла натовпу, «Я вирішив довести, що дівчата можуть добре стріляти, і я почав навчання важко і важко». Людмили приймав роботу на заводі зброї, продовжуючи стріляти. У 1937 році Павличенко увійшов до історичного факультету Київського університету з метою становлення вчителя або вченого.

Коли німці та румуни завалені СРСР, Людмила Павличенко мешкала в Одесі. «Дівчаті не були рекрутовані, і мені довелося робити всілякі трюки, щоб стати солдатом.» Людмила була сильно раджена піти в медсестри, але вона не згодна. Для того, щоб перевірити свою здатність в'ятити зброю, Червона армія заступила до неприпустимого "тесту" біля пагорба, який захистив радянські солдати. Людмили подав гармату і вказував на дві румуни, які працюють з німцями. Коли я знімав їх як, я остаточно прийняв. Ці два постріли Павличенко не увійшли до списку переможців — за її словами, вони просто пробували.

Приватний Павличенко був негайно зафіксований в 25-му окрузі, названому Василем Чапаєвом, відомий російський солдат і військовий командир Червоної армії під час громадянської війни. Людмили приймали на фронт. «Я знав свою роботу, щоб стріляти людей», - сказав він. У теорії все було зрозуміло, але я знаю, що на практиці все було різним.

У перший день на фронті вона зіткнулася з ворожим обличчям до обличчя. Паралізований страхом, Павличенко не в змозі підняти свою зброю, гвинтівку 7,62мм Мосин з телескопом 4х PE. Після того, як був молодий солдат, життя якого було миттєво прийнятий німецькою кулі. Людмила була шокована, удар підказала її до дії. «Я був гарним щасливим хлопчиком, який загинув на очах. Ніщо не може зупинити мене зараз. й

Наступними двома жертвами Ока Павличенко були німецькі спори. В Одесі та Молдові загинув більшість летючих пострілів. У той час, що Людмила засудила 100 офіцерів на смерть. У Кримському півострові до Севастополя перевозили німці. Ускладнено завдання, що отримала Людмила. Найнебезпечнішим з них був бойовий ворог, коли вона повинна боротися з ворогом. Павличенко не втратив єдиний дует. В цілому 36 ворожих хіпувальників були загиблими для бійок, які могли б прослужити весь день і всю ніч (і один раз на три дні). Людмила розповіла, що триденний протистояння був одним з найбільш інтенсивних випробувань в її житті. Взяв неймовірну витривалість і широтість перебування зосереджена на 15 до 20 годин прямо. В кінці німецький снайпер взяв неправильний крок.

У Севастополі війська противника значно перевершили радянські війська, а Павличенко провів вісім місяців у важкому бою. «Ми повели гітлерітів як зрілого насіння», - сказав Людмила. У травні 1942 року вона була відзнакою Червоної Військової ради Південного фронту за вбивство 257 ворогів. Після того, як згадуються на списку, Павличенко, тепер сержант, пообіцяв: «Це буде більше. й

В чотири рази поранено, постраждав від стику, Людмила залишалася в посічених пунктах до тих пір, поки вони не закинулися на стоянку їх полку. Після отримання шраплонової рани на обличчя Павличенко передали радянські народи на іншу роботу: з цього моменту її місія було навчати майбутніх хіпперів. За цей час німці вже усвідомили про неї, які невтомно спробували бродити її за допомогою своїх голосувань: «Людмила Павличенко, надійшло до нашої сторони». Ми подаруємо вам багато шоколаду і допоможемо вам німецькому офіцеру.

Коли німці усвідомили, що вони не могли б розбити її, вони загрожують розірвати її на 309 штук. Точність фігури використовується шокована Людмила: «Я навіть знав мій рахунок!»

Отримавши акцію, Ліутенант Павличенко був видалений з лінії фронту. Через два місяці вона була в Сполучених Штатах, де газети писали про її «сильні чорні черевики, які відомі бруду і кров бою», і дали скантовий опис щоденної рутини радянського снайпера. Як сказав Людмила, що екстермування нази не викликали її «комплексні емоції», єдине, що вона відчувала «доволення мисливця» від вбивства передпальної тварини.

Якось живе і здорова німка легко вбиває жінку, дитину та будь-яку людину. За вбивство німців, я рятую життя.

Час, проведений з Елеаором Росвелтом, був чітко корисний для Павличенко. Вже в Чікаго, вона може легко відхиляти стипендії журналістів «про манікюр і перм». Більше одного разу, звертаючи увагу на тисячі людей, вона закликала чоловіків підтримати другий фронт. «Гентльмен, я 25 років і вже загинув 309 окупантів. Ви думаєте, ніжники, які ви вже давно приховали? Захоплюючи момент в повітрі, суворе слово Павличенка викликало відбій аплазії.

Девер вона пішла, вона отримала багато подарунків від високоповертаючих шанувальників (в основному гармат і пістолетів), а американська співачка Woody Guthrie навіть приурочила пісню «Міс Павличенко» до неї. Продовжувати розповідати американських жінок про гендерну рівність у Червоній армії. «Чому я відчуваю себе як предмета цікавості, персонажа в газетних статтях і анекдотах. У Радянському Союзі я сприймаю в першу чергу громадянином, бійцем, вірним солдатом своєї батьківщини.

На шляху назад до СРСР Павличенко бажально відвідав Великобританію, де вона продовжила наполягати на створення «другого фронту». Повернувшись додому, вона стала головною, отримала звання Герой Радянського Союзу (найвища нагорода часу), а її образ з'явився на поштових печатках. Незважаючи на дзвінки Павличенка на «другу фронту», Сталіну довелося почекати більше двох років. За цей час Радянський Союз практично поразив нази, а союзні сили вже потроїли узбережжі Нормандії в червні 1944 року.

Павличенко продовжив навчання в Київському університеті, після чого отримала диплом історика. У 1957 році 15 років після поїздки в Сполучені Штати, Елеонор Росвелт, вже колишня перша леді, прийшла до Москви. Війна холодної війни в повному гойдалці, а радянські Після того, як багато чекаю, Росвелт нарешті отримав дозвіл на зустріч зі своїм старим другом Людмила Павличенко. У будинку біля Людмила, в двокімнатній квартирі в центрі міста. Спочатку звучали старі знайомства, дотримуючись всіх формальностей, продиктованих ситуацією, але раптом Павличенко, під невідомим приводом, перетягнувши гість в спальню і запалили двері. Аліна, Людмила подарувала своїм почуттям безкоштовно: напівпричепний або півлазня, вона захопила гість, тим самим показуючи, як радий вона була бачити її. Він був тільки тоді, щоб вони змогли відтінити, від зайвих очей і вухо, щоб згадати неймовірну подорож по США, яка зробила їм друзів. VIA:topwar.ru.

Джерело: