В. Л. Сергій Ларенков.
В цілому, є 65 фото в блозі (Я дуже рекомендую вам побачити все тут), але я спробував вибрати найцікавіше на мій погляд.
Давайте йти...
Я довго хотів фотографувати Сталінград на тлі Волгограда, але я проходив назад думка, що я міг важко знайти що-небудь в місті, який повністю знищився під час війни. З часом, вивчивши місто здалеку, стало зрозуміло, що всі не втратили. І пощастило зустріти людей, які піклуються про своє місто і його історію. Я приїхав в місто героя в кінці лютого, і в три дні нам вдалося знайти і кіно, що ви побачите нижче.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Площі Фольдена Боротьба.
Так, літо 1942 р. Після катастрофи Червоної армії недалеко від Харкова передня лінія донських степів була коропа, а перенаправлення відлякуючого опору кількох радянських військ, вермахт запустив наступ на Волгу і Кавказ. 23 серпня німці дісталися Сталінграду, на той же день відбувся найстрашніший повітряний рейдер німецьких бомбардувальників, який перетворив колись цвіте місто на тверді руїни. Понад 40 000 людей загинув в кілька годин.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Німецька SPG Sturmgeshutz на вул. Ліпетська.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. вул. Островська. Біженці з речами.
Хмарний кут, що залишився від готелю "Велика Сталінградська" дозволяє розрахувати це місце з певною точністю. Всі сучасні будинки в каркасі будуються без посилання на основи старих, нових місць.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Після бою на площі осені бійці в будинку пілотів.
На сайті Будинку Пілотів (ліворуч) тепер будівля Волгоградського державного медичного університету, підключеного аркою до Волгоградського готелю праворуч (також нова будівля). Вулиця Пушкіна збереглася між ними.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Німці на вулиці Курська (вул. Саїда)
У колишньому шкільному будинку (нині інженерно-технічний ліцей), крило з тренажером.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Полус в центрі Сталінграда, вул. Островського.
На праві є одним з небагатьох частково збережених довоєнних будівель, тепер він розміщує Старий Сталінград Готель.
р.
Сталінград 1947 – Волгоград 2013. Магазини.
Уль. Островський у дворі готелю Інтурист. Саме тут, в підвалі, що німецьке поле маршала здавалася вперше в історії.
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Мирмахт солдати на вул. Курській (нині вул. Порта Саїда).
Будівля зліва (Порт Саїда 8а) залишається незмінним.
р.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Павлов Хаус.
Будинок Павлова став одним із символів оборони Сталінграда. У вересні 1942 р. під командуванням Сергія Якова Павлова вибив німці з будівлі. Радянські солдати провели будинок, борючись з нападами нац протягом двох місяців до ліквідації німецької групи. Поле Маршло Пауус, у першому допиті після його захоплення, зізнався, що Німеччина втратила більше солдатів у своїх спробах охопити будинок 9 січня, ніж у завоювання Франції.
5873234
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Радянські танки Т-34 на станції.
Станція була сильно знищена входом до бою. Після війни в своєму місці була побудована нова станція.
, Україна
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Пам'ятник Сталіну в музейі Тистинського оборони та будинку комунальних робітників.
до 1 2 4 5+
Сталінград 1942 – Волгоград 2013. Площа станції. Фонтан "Дитячий танець".
Фотографія Еммануеля Євзерихіна – найвідоміша фотографія, що прийнята в боротьбі з Сталінградом.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Фонтан "Дитячий танець".
Фонтан був відреставрований після війни, але в 50-х роках він був демонтований як не художнього значення.
Фонтан тепер паркомісць.
р.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. У дворі Школи 3.
Доля цивільного населення Сталінграда – трагія. З тих, хто пережили бомбардування, багато не встигли евакуювати, вони мали жити практично на передній лінії в підвалах і викопах. На німецько-населеній території, цивільні особи були витіснені та прийняті до Німеччини.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Танк Т-34 на площі Фольденів.
І знову будівля відділу магазину, яка освітлює через готель Інтуриста, допомогла прикріпити.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Бекетівка. Полюс після пологів перед першим допитом у штабі 64-ї армії.
30 січня Гітлер присуджував Паулус звання Поле Маршала. Радіорепортаж з цим наказом було прийнято, коли радянські штурмові групи вже підходили до штабу Павла у відділі. Побачила, що Павлови воліє стріляти себе. Однак вранці поле маршала здавалася. До штабу командира 64-ї армії, генерала Шумилова, де відбувся перший допит поля маршала.
Це місце не так важко знайти (це було складно їздити). На відстані можна побачити будівлю лікарні, відмінно збереглася. І на більш детальному огляді вони збігалися з будиночками праворуч. Тільки вони виглядають старшими і трохи виросли в грунт. 70 років.
р.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Полонених нац на площі осені солдатів.
У Сталінградському районі, в т.ч. 24 генерали.
Сталінград 1943 р. – Волгоград 2013 р.: німецькі могили в магазині.
Сталінград 1943 р. - 2013 р. Дестройований Гергардт і Панорама Мілл.
Пиво часто помилково називають Павловим Дім.
Сталінград 1943 - Волгоград 2013. Мамаєв Курган після боротьби
Габаритний зображення
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. Вулиця Гоголя.
Будівля нігтьової фабрики є однією з небагатьох, що залишилися після війни. Ліворуч, за парканом, оборонний музей і перед вами можна побачити дуже решту кута Болшая Сталінградської готелю і площі Осіньських винищувачів.
Сталінград 1947 – Волгоград 2013. Транспортні засоби
Я читаю десь, що деякі з задніх одиниць, які використовували прибулі в Берліні, які шокували німці більше, ніж російські танки.
Сталінград 1943 – Волгоград 2013. вул. Огарева. Демінування
На фото ще один вижили будинки - Будинок мандрівників.
Я хотів би закінчити це Берлін фото:
Берлін 1945/2010 Рейхстаг.
Тепер це над! Ви можете коментувати.
І для тих, хто не знайомий з роботою Сергія Ларенкова, знову раджу відвідати свій блог.
Джерело: