Ностальгія! Колекції в радянських часів (135 фото)

У радянських часи найбільш важлива окупація для будь-якої дитини збирала все.
Згадуємо, як все почалося з наклейками, штампами та перлами.

Маркі не збираються тільки лази, для того, щоб хтось має альбоми з колекції.

Радянський, Польський, кубин...

Крім того, CUBA завжди і напевно читав як «Сіва» і я не мав ідеї, що це було.

Це альбом я мав:

р.

Іноземні марки були ціннішими. Вони були красивими і незвичайними, з неросійськими літерами.

Р

Але найцінніші трикутні і швидкі, тобто без штампу.

Один з улюблених серіалів був таким:

І це одне.

Зареєструватися

Не сказати, що я пристрасно захоплююся значками, але все ж ми їх повні - в коробці з кнопками, на килимі, на пентанах, на грудях, під диваном, в іграшки ...

Серед моїх друзів, значки не були особливо цінними, тому бейдж, який вам сподобався, можна легко попросити в подарунок.

6650.00 р.

СРСР любили значки. З любов'ю зробити їх, любити їх з будь-якої причини, любити купити.
Батьки на роботі постійно отримали деякі значки. Це почесні годинники, це соціальний конкурс,
Для участі у виставці... Система мотивації була надзвичайно примітивною і дешевою. Покарана - отримайте значок і пишіть.
І гордість. Зароблений не за гроші, але за ідею. І значок.
Так бейджи не скажуть багато – там було багато. Різні. І навіть смішний:

Габаритний зображення

І навіть ті...

З приходом дев'яностих, радянські алюмінієві штамповані значки втратили свою актуальність.
На нас прийшли нові мультфільми, які замінили Вовк, Гівгог, Харе та інші герої.
Наші груди та брифети покривають героями Дісней:

Ми вирощували, і з нами іконки «велика і зріла»:

"Я купив собі значок..." Яка глибока думка ...

РОБОТИ

Як і штампи, іноземні або антикварні монети були у всіх володіннях.
Я не вірю, якщо ви сказали, що у вас немає GDR pfennigs, болгарки stotinki або польських пені.
Монети країн соціалістичного табору у людей пішли дуже багато - хто служив, хтось відпочивав, хтось просто був.
І всі носили монети, які швидко ходили в руки.

І хто, знайшовши серед цих матерів для хлібних монет дореформи «трояк» або «піратак» не кладуть його в коветований свинячий банк?
Ці монети 30-50-х років відрізнялися від постреформних. Штори, інші кількості стрічок на гербі, інші літери, шрифт ...
Пам'ятайте легендарний фільм "Меніали" - це просто про ці монети :

Монети були змінені до штампів, значків і спини. І вони також грали "хяк" з монетами, але вже в бігу, заробляючи себе на морозиві,
Цигарки, ясен і смоктати. Я поховав мій збір монет в землі після читання піратських романів.
І тепер я бачу - там були такі круті ...

Сувенірки

Ну, дівчата, ймовірно, не будуть так цікаві, але хлопці... :

Що ви відчуваєте про пам'ятки цих машин? : Як мені?

Як це?

р.

Чи можна ви зануритися? Так, це благородні колекції. Я не мав половини цього. Але вони були найцінніші.
Що я мав. Літературно і фігурно. Вартість послуг. Наприклад, Волга ГАЗ-2402 Аерофлот
Купили за 10 рублів:

А Нива не була дешевою:

Відкриття

Але зараз дівчата можуть повернутися до нас - пам'ятайте наші численні скарби :
Я не знаю, якщо ви відправляєте листівки до вашої сім'ї та друзів прямо зараз. Я думаю,
Сучасна молодь може не розуміти, як це і чому, якщо є послуги Yandex, Mail та інші.
І ми оцінили всі листівки, які ми знайшли в нашій поштовій скриньці до 8 березня.
1 травня День народження та Нового року. Кожна листівка була унікальною за власним бажанням. Теплі слова, hello.
Шановні друзі! Шматочок тепла, душі і серця ...
Вони були красивими.

Добре.

Забава

смішний.

Серйозний.

У них було багато. Так багато, що ми врятували.

календарі

Ми не мали календарів на нашому iPhone, PC або телефону. Так іменинники мами, тато, сестра,
Брат, друг, подруги, ляльки і наші, ми нарешті відзначили ручкою в паперових календарах.
Зібрали їх, щоб розпочати збір.

Календарі, як значки, видаються з будь-якої причини. Вони мали героїв мультфільму на них.

І милий собака котів:

І соцмережі оголошення люблять "Матинки дітям не іграшки". Або, "У разі пожежі, виклик 01."

У місті були:

І інші речі...

Але найхолодніші є...

Р

Ми назвали їх "шуфтери". З одного кута, одна сцена, інший. Як міні-коміка.

Переклад бін

Ще одним модним хобі був збір і пасування, де можна знайти тільки фотографії, які були названі «трансляторами»:

Технологія приклеювання їх не була легкою і необхідною майстерністю:

Дуже тонка і ніжна.
Але це не хмара радості бачити нову картину.

... на стіні кухні ...

... на тумбах в передпокої ...

... на плитці у ванній кімнаті ...

... на хлібопекарській...

Дуже популярні переклади з обличчям різних тіней:

Дівчата кладуть їх на кришки своїх щоденників :

І сподобалося персонажів мультфільму. Перший радянський:

Далі Дісней:

р.

Матч Ethics і колір матчів

Я також загартовані етикетки з відповідних скриньок. І не потрібно відірвати – збираючи ці маленькі фотографії в СРСР досить «легальні» – в «Союзпечаті» можна легко придбати набір етикеток.

р.

Звісно, набори швидко занурилися, і це «не спортивно».
Таким чином, демонтаж етикеток з ящиків був більш цікавим способом накопичення.

Я також насолоджувався збір кольорових сірок. Вони були дуже рідкісними, бо крім коричневого ми не бачили практично нічого іншого.

Корки для пляшок

Вони завжди стандартні - брудне золото. Чи є це пиво або лимонад, це тон.
А підвіска, є біла гумка, яка з фотографіями з ними щільно притискається до газетного образу.
Таким чином, надзвичайно рідко знайдено на вуличних кольорових джемах слід їх вага на золото.

доб.2

Пакети сигарети

Ви відчуваєте, що ми стаємо ближче до головної речі? : Поговоримо про пакети:

Складання в грудях? 90 назв: PallMall, Magna, Soverein, Fine 120, Lucky Strike, The Sea :
Який час ви почали курити, розповісти мені: Я о 13. Цього ж року я пішов. назавжди.
Першими сигаретами я купила родопі («Смокери, дівчата, родопі, так що на поїзді не виростають цибулю»).
«Смок, хлопчики, Пальма, щоб щось не знизився». До цього я соромлюся визнати,
Зібрані бульби, пригнічують залишки в газеті і варять під балконом. Для щастя було знайдено з ментолом ...
Людина, давайте цегла -- ви це робили? Чи були ми тільки бідні люди? 8-0 Шамінь на пам'яті навіть ...

Але ось деякі досить прохолодні пачки - так мало залишилося:

До речі, десь входить збірка - це половина пакета Camel. Я особливо зберіг її:
Я кладаю гель кремнію всередині і пропалюється її пластиком. З якоїсь причини було впевнено.
Іноді сигарети сильніші і більш цінні. Перевірити це? й

Пляшки!

Ярослав Ярослав
Таке «маунт» може бути веселим!

Але ніхто не з моїх друзів не мав. Це щось схоже на:

Яри завжди дали найвизначнішу місце в номері. Як червоний куточок.
Я хочу всіх моїх друзів, щоб побачити колекцію прямо.

На вулиці забрали багато банок. Вони були кальмарами і кальмарами, і все було легко.
Просто подаруйте мені час і олівцем. На згущеному рідкому бані не було життєздатності провести вечір - випрямлявся його не менше. Банки діляться за формою: "будиночка", "пряма", "довга" (0.5).
«Будинок» є найбільш поширеною і поширеною формою. "Стракт" були рідкісними - вони не мають звуження у верхній і нижній частині (середній циліндр).

Фантазія та обгортання

Дівчата часто збирають цукерки обгортання. Перші речі:

р.

Багатобарвні золоті палички використовуються для того, щоб зробити «знімки» в землі, які ми з гордістю знищили як шахти.
Не доторкнувшись до нас.

Хто пам'ятає знамениті Boniface Holiday бари ...
Я шукаю інформацію про ці бари протягом тривалого часу. Чи зараз вони випускають їх? Можливо, хтось має картину з них?

Вони були райськими! Вони перевозилися тільки з Москви, вони були видані в домашніх умовах строго по порціях :
Як я пам'ятаю зараз: всередині білого, ніжного ногу, тонкого фруктового лозенжа і товстого, товстого шару шоколаду.
І красива фантика з різними сценами від мультфільму:

3610Р. 4200Р.

Мусковіти, можливо, впав за кого? - Скануйте його, будь ласка!

У «90-ті роки, коли почався збирання яскравих.
Полімерна упаковка з цукерок та печива. Пам'ятайте, що ми любимо:

Добре, чарівний грудей "Мілький шлях" з елементами "ЛЕГО". Пам'ятайте:

ФОТОГРАФІЯ КАХКОВС ТА КАРАТИСТИ

Давайте мені почати з цього фото, знайденого в Інтернеті:

499.00 Р

Так, прямо?
Це наші ідоли. Ми готові оплатити їх у відео салонах. Наші фотографії завжди з нами.

р.

Пам'ятайте, як ви практикували подвійний удар на дерев'яних статуях в дворі? Вони імітували.
Зрізи вуса і кікбоксу виростили, як гриби - попит на поставку.

р.

Бруней Даруссалам Лі ніколи не посміхався з фото - він завжди мав шлунок і жекбонів смугастими.

Габаритний зображення

Породові дошки були лише повними. З'явилася причина:

«Конан Барбарар», «Червона Сонячна» - культові фільми 90-х.

Я не посміхався з картин і Рамбо.

Фотографії переглянуті, продаються, купили, змінилися. На додаток до них були також успішні малюнки з фото:

Вони були нашими ідолами. Сильний, чесний, ярмарок.

Не те, що зараз - деякі фаготи з "House-2".

Я старшого брата і сестра були також у фотографіях. Як це:

1 999 р.

Цей будинок довгий час був в нашому будинку:

У 70-х-80-х рр. було також деякі тітки в лейперних штанах - хтось охочий популярний в 70-х-80-х роках.

Фігурки з сиру

Я теж збираю:

Дитячий сюрприз.

Немає коментарів:

Всі вони.

Отже, ми приїжджаємо до фіналу. Ймовірно збираються ці ...
Це була масова епідемія. Хлопчики, дівчинки. Ну, просто все.

Контакти

Серед радянських ясен, звичайно, не було такого різноманіття, що з'явився з приходом 90-х років.
Але вони були. Я не думаю, що ніхто не буде соромитися запам'ятовувати Rotfront “Котовий аромат”, “мінт”, “Orange”, “Strawberry”:

Фантіка з радянської гумки були нудними і не представляли зборний інтерес. Ще одне, Педро:

Купити або виграти її у відвідання місячних парків. Як правило, там немає вставок.
Ми не знаємо нічого про них. Вони з'являться пізніше, в '90-ті роки. Серед ясен тангі,
З-за кордону:

"Lelik і Bolek":

Польська гумка. Це також пакет з п'ять записів, але з більш цікавими фотографіями.
Ми назвали їх "лаугами". Про пригоди героїв тоді популярного польського мультфільму однойменного.
Моя старша братка мала багато з них, і мої друзі не робили. Звісно, ця гумка була поширена в 70-х роках 80-х.

Я дуже любила історії. Мій брат завжди jokingly назвав мене Lolyk-bolek, тому я думав фотографії зображені мене :

Збір брата мав ці обгортки:

384097

І, звичайно, Тутті-Фрутті!

Ніна з тих ясен ніколи не збивається. Все, що я хотів би зробити, щоб було згубити спадкування. :
Я не знаю, що чекав мене на 5-7 років.

Я ніколи не бачив його на продаж. З тих, хто пішов до ГДР.

До речі, я не пам'ятаю, коли продається ця вірменська гумка:

Зображені герої радянського мультфільму про хутряні коти.

Що потрібно, коли ми вже знали ясен з... Включено!

Тут я підбираю себе трохи і я не буду описувати кожного окремо.
Інтернет повний ресурс, де можна знайти повний опис всіх ясен з вставками,
Завантажити повнокольорові сканування та ін. Я не налаштую цю мету. Я надішлемо темою.

Для початку я пам'ятаю гіп у дворі, коли хтось сказав, що наш магазин почав продавати нову гумку.
Це був сенсаційний ефект. Кожна людина відразу побігла в цей магазин і стояв лічильником на годину, спостерігаючи цим дивом.
На наступний день я зароблю гроші від моєї матері і побігти до заповітного місця.

В результаті мій перший обраний ясен був ... голий "Бублгум":

доб.

Тоді Дональд придбав:

Він дуже цінувався. Після "Turbo" Esno :

Вони також називають «лугами» або «картонами».

У мене є весь букет Дональдів. Частина виграна з друзів, частина купується, частина закріплюється на вході в магазин.
Кожен запам'ятовує, як вони грали, правда? Поверніть вкладиш, покладіть картину внизу пальцем і застібивши долоню, як це.
Так що з турбулентного потоку лайнери літають вгору. Ті, хто укладав картину вгору, взяли учасника гри.

Велетень:

Ми не продаємо. Вони були надзвичайно рідкісними і надзвичайно дорогими!
Як правило, вони вже були досить струганими, так як вони змінили руки як релікв.

Ще одна "верхова гумка" - "Final90, 92..."

Турецька, на вставках - футболісти і команди:

Великі, яскраві лайнери.

Його аналог - абрикос "CinCin":

На її вставки були переважно зображені сцени з ігор.

Наклади були зараховані, що полегшують їх виявлення при зборі.

"BomBibom" - гумка з вставками для автомобілів. Один з моїх улюблених, після Турбо:

р.

На відміну від Турбо.

«Бомбаб» в різних періодах виготовлявся в різних формах і з різними видами лайнерів. Я знаю принаймні 4:

р.

Але перша серія стала найхолодніше! Жовта гумка зі смаком дині, квадрата, великих лайнерів,
Реальні автомобілі з характеристиками. Зайдіть все.

"Турбо" - цар ясен:

Пікантний смак в поєднанні з великими лайнерами, деякі з яких все ще...

Чи знаєте ви, що перші 50 номерів не існує? : І ми їх захопили, ми шукали для них.
Я думав, що вони побачили їх одночасно... :

З цієї колекції:

Він обмінявся на зручний для іноземних монет. Вишуканий, але пахучий.

А серія 1-50 виглядала так:

Ми не бачили таких автомобілів на вулицях. Пам'ятайте про те, що ви побачили паркований автомобіль?
Ми пішли на скло водія і подивилися на Speedometer - "Як це натиснути?" :) Очі сходження на лобі з чисел "200", "240".
Це після нашого "Волга" і "Жигуля" з їх "120", "140".

Gum "Turbo" пережили все - серія її вкладників заміщалися один одному. На деякий момент я просто припинив їх підбір - так багато з них вирощено.

Гумка "Лазер" була вставлена з військовим обладнанням. Вивчаємо технічне обладнання іноземних армій.
З них я дізнався порядок швидкості танків, ракет, літаків, вертольотів і бойових кораблів.

3336899

Так само турецька фірма, яка виготовила Турбо, зробила наступне:

Самі комікси як «Дональд», тільки про дивний нісний хлопець в капелюхі:

З незрозумілими говоріннями в Туреччині.

Але сенс не складно зрозуміти.

Ще одна гумка з білої вставки:

р.

І легендарний «Любо...», який сьогодні на продаж:

р.

Здавалося б, вони зібрали не тільки дівчата, але і хлопчики. Вони здаються, щоб мати справу один одному. :
Переклад був приступним часом.

Були багато інших лайнерів з гумок Пакистанського та китайського походження:

На які з'явився малюнок з олівцем.

р.

Прохолодна гумка "Гуіннес записів":

Р.

Азійські люди, людина.

Габаритний зображення

Gum з лотерейним вкладишем і прогнозом:

Ви навіть можете виграти - я виграв 25 рублів, вартість гумки. Більше і втратили :

Gum "Підліток Кутант Ninja Turtles" з вставками карт:

Р

Татуювання вставки:

54989879

І гумки, які не мали вставки:

Це був дуже великий!
Тоді перший «Terminator» був показаний в нашому кінотеатрі на великому екрані:
Наклейки з епізодами фільму - мм! Це просто цегла!

Тоді на телебаченні показало «Журсацький парк» і...

3610Р. 4200Р.

"Dinosaur Планета" - мій улюблений удар.
У ті роки моя мама почала «схуднути» до Москви і на перших носіях гумки і шоколаду.
Людина, люди, вона приніс блок динозаврів!!! Але не для мене... :
Ви можете вибрати один або два. Я підібрав край обгортки і визначився від шматка картини, чи був один або ні :
Що було здорово! У будь-якому випадку я кладу все разом. Здавалося б, альбом можна замовити десь.
Цей альбом повинен бути відправлений на адресу і отримати деякий крап (но цифра, сорт). Але що таке фольго? :

Для дівчат було тематичні наклейки: