Вкрадене свято

Меланхолі, що робить променад на передсвятих магазинах спійманої думки, що напередодні Нового року я не хочу нічого. Я маю на увазі, насправді. Я не хочу їсти або пити нічого, я не хочу, щоб дивитися або слухати все. З будь-якого дня, якщо мені потрібно, я можу зібратися з будь-якими делікатесами, які я можу подумати про, перетворювати будь-яке кіно або музику. Що таке новорічна ніч? Алас, абсолютно нічого. Це просто звичайний день. Більше ніч. Так вони застрягли вечірку, ви приступили!

Як це було в радянські часи!

Тепер весь хірург не здивує всіх. І в радянських часів вони почали підготуватися до новорічного столу заздалегідь, ретельно збираючи ласощі, витягнуті з бою в різних місцях. Ось пара банок спрату, придбаних за допомогою випадкового місяця. Не можна їсти за будь-яких обставин! За Новий рік зберігали дві банки. І ось паличка вареної ковбаси. Не фінська фольга, звичайно, але все-таки - тільки на Новий рік. Стіл не гірший, ніж люди.

А коробка шоколадних цукерок Roth Front. Дивіться як яблуко очей для дітей! Що це для новорічного столу, щоб захопити деякі шампанське. Шампанське також напівсолодке. Все ще працює. Не завжди. Таким чином, придбали ще раз випадково пляшку радянського напівсолодкого пилу в шафі на тижні. А банк оселедця є стратегічним резервом. Хто вважає, що вони можуть їсти перед Новим Роком, три роки і постріли з лесками. А курча в морозильній камері довго чекала. зелений горох Глобус. І банк в'єтнамських ананасових компотів. Жорсткий дефіцит! Краще вкрасти золото з господині, ніж це може.

Звичайно, не всі продукти, призначені для новорічного столу, можуть бути передані протягом декількох місяців до. Обов'язкові апельсини/мандарини, наприклад, атлас, в парі тижнів на більшості. Тому, перш за все, не можна зберігати протягом тривалого часу. І по-друге, ці апельсини / мандарини з'явилися в магазинах тільки до Нового року. Зараз псуються люди. Не їсти помаранчевий. Немає новорічних свят, немає літа. Максимальний - сік свіжовичавлений. О, люди, люди. Не носити хрест. Натисніть апельсиновий сік!

І були легенди, що були ремісники, які можуть з осіннього запасу до кавуна, щоб він жив до Нового року. Уявіть собі! Кавуна на новорічному столі! Погляд Я ніколи не бачив, що до. Але я почув легенди.

В цілому радянські хости зібрали новорічний стіл не схожий на вас зараз, пара або три дні до Нового року, але за пару або три місяці, або навіть півроку. Так, за принципом, будь-яка права радянська господиня завжди мала «свята НЗ», тобто деякі з безліччю особливо блідочних делікатесів (за радянськими стандартами, звичайно, тому що старе сухе лосося з слідами солі, це ще і делікація), яке було заборонено в звичайних днів, щоб їсти під болем смерті. Але тільки на декількох великих святах, серед яких Новий рік був за замовчуванням з найвищим пріоритетом. Коли такий правильний господиня побачила черги, то дізнаючись, що вони дали дефіцит, наприклад, деякі з тих же рожевого лосося або коробки з вершкової помади, вона відразу стала поповнювати її NZ. Для свята, принаймні, гинуть, а столик повинен бути «подібним людям». Що таке святковий стіл. Тексти пісень, а це означає: І щоб розповісти вам правду, ви можете побачити її.

В середньому радянської людини на звичайних днів їсти найзвичайнішу їжу, але на свята коханка покрила гладдю. Отже, висловлення «не було нічого в магазинах в СРСР, але все було на столі на святі». Ну, не все, нехай скажемо, але стандартний набір завжди був: картопля з куркою / качкою / м'ясцями, холодом, спратами, тарілкою з скибочками ковбасою і тарілкою з скибочками сиром, вініграт, оселедець соняшникової олії, посипаний цибулею (який отримав - зелений, хто не отримав - просто кільця), мандарини. Я шкода. Всі права.

Відомий салат Олів'є в радянській інтерпретації. Дрібно нарізаний: варена картопля, сорочка, горох, варена морква (Я завжди люкаю їх), яйця. Це основа, щоб говорити. Обов'язковий інгредієнт м'яса. В принципі слід варити яловичину або курку. У радянських ресторанах, до речі, салат «капітал» з самого салату «олівієр» відрізнявся лише цим – що додається там, яловичина або курка. Але це в Москві. У провінціях часто було допустимо розкіш, тому роль курки або яловичини була відіграна скибочками варена ковбаса (також привезена з Москви або купила в одному з новорічних свят в навантаженні з мініатюрним бюстом юної Володи Улянова або щось схоже). І звичайно, Майонез! Пари трьох банок також застосувалися заздалегідь і зберігалися як яблуко очей на святковому салаті Олив'є. Якщо господиня не вдалося отримати майонез, то вся ферма була наповнена сметаною. Зовсім досить, сметана, навіть якщо повністю поливати, було більш доступним, ніж майонез. І так, банки майонезу ніколи не відкинули, а потім використовуються в господарстві. А іноді в медицині – радянські народи в таких банках зазвичай пройшли сечі тести (пардон для такої малої теми напередодні святкового столу).

І до цього додаємо, що на святах, особливо на Новий рік, банки з домашніми огірками відкрили - помідори, огірки, капуста, гриби. Для цього радянська людина кинула всю літо і восени на дачній ділянці. Але це було. У магазинах немає фольги б купити сауеркра або солі. І гриби і помідори не бачили в радянських магазинах. Були Болгарські солі. А огірки теж були болгарки. Правда не скрізь. У провінції, оселилися в 3-х літрових банках. До речі, у 1981 році в трудовому таборі біля Сімферополя я працював на заводі, що виготовляв такі огірки в цих знаменитих 3-літрових каналах. Але в Москві були болгарки в дільничних каналах (які були потім успішно замінені в пабах муги, які не скрізь). Свіжі гірше. Свіжі томати і огірки ніколи не трапляються взимку. Що? Вишня? Ох. народ. Ви кажете виноград.

У деяких регіонах були специфіки. В Сибірі, наприклад, салат і картопля з куркою віддають перевагу домашнім пельменям. Але в цілому все про те ж саме. О, я заготував! Ще один винний! Без в'язниці, святковий стіл не стіл.

І якщо ви вважаєте, що для свята з бортової дошки посуд, які в звичайні дні ніколи не використовуються, але покривають скатертини, а діти розкочували соду – на початку 70-х навіть в Москві тільки «Буратіно», але потім пішли і «Пепсі-Кола» і «Фанта». Без «Фанта» до речі, не вдалося уявити новорічний стіл. Так, з усім цим розумом, з точки зору їжі радянське свято дійсно виглядало як свято гурмана. У цьому сенсі свято було справжнім святом. Це не навіть слово тепер. Все цілий рік. Не цікаво.

Але, як кажуть вони, не хліб окремо. Що було добре про радянський Новий рік? Це право – культурна програма, яку ви не бачите або почуєте решту часу. Тут ви і фільми є різними нормальними, і не про розвиток незайманої землі і догляду за виробництвом. Чому? Ви тепер можете сміятися стільки, скільки вам подобається і скажете «фі», але в радянських часів майже кожен дивився «Залізо» з великим задоволенням. І чекав амбулаторно. Що? Це той самий рік? Про нас Кожен рік в цьому випадку один раз в 365 днів. Тексти пісень, а це означає: Повірити мене, це не дуже часто і тому, що не нудно. Особливо коли ви вважаєте, що більшість з інших днів, крім програми «Час» і трансляції з наступного Пленму Центрального комітету КПСУ нічого не було дивитися. Ні, ія, ранкова пошта в неділі. Але відверто це ранкове повідомлення було 80 відсотків, з якимось незмислимим husk. І якщо було хоча б щось цікаве на самому кінці (як Toto Cutugno або навіть один раз ABB), це не кожен раз. Продемонстровано фільми після програми «Час» на Другому каналі. Один фільм. Починався на 21-30, а 23 години, як правило, телевізор закінчився і відключився телебачення. І що було показано на будні дні був звичайний радянський нагота. Якщо хтось вважає, що в ці дні майже кожен день на телебаченні показали відомі комоди Гаїді та Данилії з Рязановим – потім зійде до грішної землі. Дуже, дуже рідко, зазвичай на свята кілька разів на рік. Отже, «Залізо Фату» на Новий рік був просто супер хітом і неймовірно веселим.

Так, в цьому сенсі свято було насправді свято. Від кількості показаних цікавих (податкових, радянських стандартів) фільми просто вирвані в очах.

І звичайно, «Синій світ». І тепер, коли шукає Йосип Кобзон або Лев Лещенко, починаються блювотні спазми. І тоді це була прекрасна радість. І з появи Пугачової з новою піснею люди впали в бурхливий досвід і жінки, то, ймовірно, весь квартал обговорював цю нову пісню і наряд Пугачева. І знову деякі офіційні буфети, такі як Жанна Хазанов жартував. О, ви повинні знати, як дикої популярної Жанни Хазанов колись насолоджуватися. Ви знаєте, що? Як тільки він з'являється на екрані, всі шаути «Хазан!» Хазанов! А потім всі гості, які курять в сходу або дам, які йдуть на кухні, кидаються до телевізора. І були Вероніка Мавриївська та Авдоти Нікітична. Вони всі сміхалися, теж, і місяці після того, як вони з'явилися, вони залишають своїх жартів. А хто все ще сидить, то на 4 ранку після «Синього світла» почали «Моїди і ритми зовнішньої сцени». Також половина муди, але були ABBA і Smokie, і звичайно італійці всілякі. І Йое Дассен пропустив, поки він був живим. Звісно, не всі можуть залишитися до 4 ранку. Я, що був час. Як правило, радянські люди – і за найбільшу частину – пішли на ліжко 22-23 годин. Рарелі зробив будь-кому місці після нічної ночі. Так, звичайно, напередодні Нового року, не всі пережили до 4 ранку.

І танець до рекордного гравця. Ті, хто мав хороші записи, привезені і танцювали. Згодом під стрічкою. І вигорають бенгалі вогні і вогонь від гасників. Що таке дефіцит? Так, і Bengali світильники і поп-паки не скрізь можна купити так відразу. Але в цілому, якщо ви намагаєтеся, ви будете придбати. Але радість сповнена штанів. Діти і дорослі люблять. Але ніхто не відкрив пітарди зовні вікна. І що я думаю, був дуже добре, теж.

І навіть в середині партії, всі почали відвідувати один одному на вході. Сусіди підтримують стосунки між собою. І в кінці, в результаті, різні компанії з різних квартир, змішаних один з одним, і це не завжди зрозуміло, що гість відсвяткувати. Дим, в цілому. Пісні будуть засмаги на бас або гітару.

І кладемо на всі це радянське святкове освітлення на вулицях. Що? Добре, спеціальні дроти з патронами для лампочок світла, в яких звичайні лампочки викручуються, але пофарбовані в різні кольори - сині, червоні і зелені. І в великих містах на основних вулицях все ще вішали світаючі зірки і великі пластикові блискучі сніжинки. А якщо ви вважаєте, що в звичайні дні радянські міста після 23 годин занурилися в темряву – навіть в Москві після 23 тільки на основних трасах був більш-менш яскравим – уявіть, що неймовірне диво було це новорічне освітлення, а ще більше – яке особливо цінувало! – позбавлений ідеологічного та революційного навантаження 7 листопада

Все це разом приступило до безпрецедентної атмосфери радянського Нового року. А люди в антисипації на вулицях якось стали більш веселими і добрими. Кожен привітав і посміхався один одному.

Це не справа зараз. На вулицях напередодні Нового Року люди ходять з такими обличчями, як якщо ця ніч почнеться взаємне перевищення і ніхто не впевнений, що цей конкретний пасербі не намагатиметься вбити його. Так ви повинні вбити його в повернення. Ніяких посмішок або висловлює радість. Як мінімум це відчуття.

Так вони закріплюють вечірку. Вкрадена. Кожен має все. І весь випечений хірург не здивує всіх. Не кажучи вже про свіжі томати, виноград і навіть сосни з файгра. І ніхто не здивує Новий рік на Індійський океан. Немає свята. Ім'я Алас.

English, Українська, Français...

Джерело: