Самотність на відпочинок

Ми з радістю вітаємо Вас з святами. По-перше, вони часто повертають нас до безтурботного дитинства, дарують приємні спогади. Крім того, вони дають можливість розслабитися, відволікатися від проблем, змінити звичну ситуацію. Але, на жаль, є люди, які свята стають справжнім випробуванням.

Я психолог і знаю в першу чергу, наскільки важко це на святах. Тим не менш, такий запит на психотерапевтичну роботу не часто звертається, тому що вірять, що почуття безтурботності, апатії і поганого настрою абсолютно натуральний і нормальний для самотнього людини. У ці дні, коли всі сім'ї збираються на одному столі, такі люди охочіться сидіти окремо в квартирі і послухати сусідів приходять гучні гості, поздоровлення звуку, радісного сміху, музики і келихів від скрізь.

У той же час деякі з них відчувають себе, байдужими до себе і інших, вони відчувають, що вони не заслуговують любов і ніхто не піклується про них. Навпаки, навпаки, стають надмірно чутливими, ненав'язливими, часто скаржаться на своє життя, відчуваючи себе. Наприклад, один з наших клієнтів описав свої почуття самотності, як «відповіли» життя, так як якщо це відбувалося десь паралельно.

На мій погляд, самотність – це порушення найглибших, найзручніших відносин зі світом.

У нашій культурі існували дружбу, свята та культи сім’ї. Ми друзі! Відзначається 30-річчю шкільного випуску, вирушають тисячі кілометрів на труни, і до останнього села зібралися на весілля. На жаль, сьогодні ці традиції дещо ослаблені. І тільки старші люди, безумовно, зберігали образ довгого столу, на якому всі чесні люди зібралися як на святах, так і в горах. Це рідко видно сьогодні. В даний час вона набула особливого кольору і глибини.

Однак проблема не в самотності, але в нашому розумінні до неї. Ми розуміємо це явище разом і визначаємо, в яких випадках можна змінити ситуацію самостійно, і в якому краще звернутися до фахівця.

Люди можуть бути самотніми з різних причин. У цій ситуації з долею або трагічними обставинами є ті, хто вибрав цей шлях, і ті, хто знайшов себе в цій ситуації.

Людина, для якої самотність, власний вибір може подбати про себе, а потім - залишатися наодинці на святі, запрошувати друзів самому або прийняти запрошення знайомих взяти участь у вечірці, - це свідомий вибір свого роду цього предмета.

Ця стаття є більш корисною для тих, хто відчуває себе самотніми через обставини. І тут ми можемо провести певну класифікацію за видами і життєвими ситуаціями, щоб запропоновані методи і рішення були спрямовані.

До першої категорії однієї людини я включаю тих, хто з різних причин втратив своїх близьких. Чи може бути шлюбна ситуація або смерть коханої людини. Тоді звичайний спосіб життя порушується. Дуже важко бути самотніми. Людина, яка втратила кохану людину, залишилася наодинці вперше на свято, не має моделі поведінки в такій ситуації.

Відчуття самотності не утворюється в один день, вона має її етапи, які збігаються з аналогічними етапами гореф або поділу від коханої людини.

У першому етапі можуть бути відхилені почуття самотності: Я ще не вірю, що він не навколо. Я думаю, що це трохи смішний жарт або страшний сон. Я прокинувся і все буде повернутися до свого місця. У період «виключення» люди заважають, якщо нічого не сталося. З-за кордону може здатися, що така людина не занурюється, не залетіла. Насправді це працює механізми захисту. Коли біль настільки великий, що він не може бути стійким, він просовується в несвідомий і людина перестає відчувати його.

На другому етапі виникають напади агресії. Біль втрати все ще занадто великий, він перетворюється в небезпечну людину, яка залишилася: «Як це зробити для мене?»; на себе: «Як я можу бути таким вогнищем?»; “Чому я даю це?”; «Що я можу зробити інакше?» А також той, хто був відокремлений або залучений до того, що сталося. І, звичайно, щоб Бог сам: «Якщо він існував, він не дозволить йому. й

У цей період бесіди практично без використання. Найкраще, що ви можете зробити, щоб людина розмовляла, крі. Якщо ви намагаєтеся його жити, то в відповідь ви, ймовірно, отримаєте тільки відступ і подразнення.

Третій етап називається «відштовхуванням або скупченням». У цей період людина дуже сумна, скаржаться, смузі, боби, гроани. Все залежить від структури людини і його звичних моделей поведінки. Це час, коли він може бути захоплений, щоб прийти з вами, щоб відвідати або в театр, тоді як він буде виглядати байдужим, оскільки його серце все ще відновлюється від травми втрати.

Четвертий етап – стадія садіння та адаптації до нових умов існування: Я почав використовувати для сну самостійно. «Я не думаю, що це так часто. й

Ця стадія отримала свою назву – «справа садиби» – адже, незважаючи на відносну стійкість ситуації і здавалося б, очі людини все ще сповнені невагомості. Він навчає жити в новому шляху, знайти нові знайомства. Реалізує, що життя йде на. Однак якщо він не дійсно відновлюється від свого граната, очі його будуть говорити самі.

До категорії одноденних людей, які стали так через зовнішні обставини, я б передбачав шлюбні пари, діти яких виросли і залишили батьківський будинок. Так, пара залишається разом, але відчуття самотності, непотрібності і безглуздості існування може бути утворена в них тим самим алгоритмом, представлений вище, тільки менш вираженим. У психології цей період життя називається «поганим синдромом гнізда», коли батьки дорослих дітей повинні адаптуватися до нових змін, різного способу життя. Ситуація може бути посилена на пенсію або погіршення здоров'я.

У наступній категорії ми доведемо людей, які ніколи не встигли розпочати сім'ю, мати дитину, і тих, хто залишився на протязі багатьох років. Як правило, це люди, які давали багато років роботи або послуги для ідеалів. У більшості випадків вони давно пристосовані і навчаються жити нормальним життям. І тільки на святах, ввечері або коли хворі, відчуття самотності може подолати їх як гостро, так і тим, хто звик до неї.

Є ще одна категорія, яка включає людей, які мають сім'ю, роботу, широкий спектр друзів, і все, здається, добре. Однак, в серці вони глибоко самотні, вони переплітаються почуттям неперевершеності і ненасиченим цим світом. Як психолог, я хотів би зрозуміти цю категорію людей, як хтось, хто може дійсно потрібна допомога психолога. Справа в тому, що такі умови часто перетворюються в апатію, депресію, втрату відсотків в житті. Незалежно від того, що відбувається, людина, як правило, не вдається, так як це почуття може бути пов'язано не тільки з незадоволеністю життям, але також бути попередженим симптомом серйозного психічного розладу в майбутньому.

В одній категорії і люди, які відчувають почуття самотності тільки на святах. Причина цієї поведінки повинна бути затребувана в минулому, можливо в дитинстві. Наприклад, коли дитина свідчив, як кожен відпочинок перетворився в сім'ю Або в представницькому комплексі, коли торжество пов'язане з травмою, болем, зрадою, розчаруванням. Крім того, почуття самотності і довге, що всі раптові «покриті» ви на свята можуть належати одному з ваших предків, які забути, хто протягом багатьох років був самостійним. Тоді ви можете відчути цей забутий предків у вас, так як свято слугує своєрідним тригером тих днів, коли він був особливо хворим. Відчувний психолог допоможе вам побачити причину вашого стану і усунути його.

Якщо ви відчуваєте, що свято прийде, і у вас є подряпинка кота на вашому серці, у вас є вибір: йти з цією проблемою кваліфікованим спеціалістом і зрозуміти, що дійсно відбувається вам, або, як варіант, стати психологом для себе.

Покажіть, що ви обрали другий спосіб. Потім купуйте собі гарний ноутбук і зателефонуйте його Ideanic. Якщо ви хочете, щоб ви могли користуватися послугами вашого бізнесу.

Зайдіть у людей. Для цього необхідно прийняти пропозицію, щоб відсвяткувати свято з кимось. Якщо ви не маєте такої пропозиції, спробуйте дізнатися для себе, можливо, хтось збирає друзів і буде раді бачити вас занадто. З`ясуйте, що саме місто планується. Нерідко це відкриті свята з програмою та розвагами. Останнім часом є багато волонтерських команд, які подбають про тих, хто тільки на свято. Ви можете приєднатися і витрачати час на дозвілля, і принести користь до суспільства. Крім того, ви гарантовано зробите нові знайомства. Організувати вечірку самостійно. Якщо ви не запрошуєте в будь-якому місці, це не причина перебування на святі без компанії. Отримайте ваші друзі. Організувати тематичну вечірку. Приходьте до меню та скрипту. Прочитайте програму та код сукні. Важко хто відмовляється від того, щоб провести час цікавими і нестандартними, а пам'ять і фотографії веселощів зіграють більше одного з ваших самотніх вечірок. Зайдіть в подорож. На сьогоднішній день туристичний бюро пропонує десятки рішень - за будь-який смак і гаманець. Новий досвід, нові знайомства можуть бути незабутніми пригодами вашого життя. Проживання будинку самостійно. Напередодні можна відвідати SPA-салону, зробити багато приємних процедур відпочинку. Купити делікатеси, вивчення програми телевізійних програм, світлових свічок та індуляції в солодкості та самооцінці смачно. Ви можете вибрати один з запропонованих варіантів, або ви можете, звичайно, придумати самостійно. Далі ввійдіть в «Ідеанський» різні способи реалізації плану. Виберіть для себе кращі.

Допоможи вам більше порад, які можуть допомогти тим, хто відчуває себе самотніми. Ми живемо в світі нових технологій та комунікацій. Магістр Інтернет, Skype, Facebook або будь-які інші соціальні мережі. Ви дізнаєтесь про допомогу, коли вам потрібно. Не тримайте старі захоплення, прощіть своїх друзів і близьких. Відкриваємо нові знайомства. Не боятися змінити старі звички і віру. Відвідати виставки, фільми та театри.

Подивитися, ви не тільки! У світі багато людей, які потребують вашої допомоги! Прийміть солодкі або подарунки і поїдьте в стаціонару, притулок, будинку. Побачити, що ваші сусіди потребують більше допомоги, ніж ви? Дайте мені допомогу рукою. Посмішка в іншій особі і яка посмішка повернеться до вас.

І навіть якщо ця стаття не для вас, так як тема самотності - це незнайома для вас, подумайте, можливо, серед ваших близьких є ті, які залишаються незаслуженими і абсолютно самостійними під час свят. Завітайте до свого будинку. Він може відмовитися, але ви будете прогрівати душу. Він знає, що хтось думає про нього, хтось хоче бачити його, пам'ятайте його. Видання

Автор: Іщенко Ірина

Джерело: ishchenko.pro/odinochestvo-v-prazdnik/