Ностальгія

Є жарт про привидну дівчину, яка колись посміхнула щастя: вона спіймана золотою рибою. Риба, як правило, купила три побажання. Щаслива дівчина вперше попросила її дупа стати волосатий, або вона була холодною, щоб сидіти. Риба надала бажання. Тоді дівчина попросила волосатий ноги не замерзнути. Це також зроблено. Дівчина подумала про це і попросила її зробити її волосатий. «Дівчина, чому не хочеться стати розумним, красивим і насиченим?» «Чи можу я зробити це?

Коли я вперше почула цей анекдот, я нагадав про старші шкільні математики Олімпіади в четвертому класі гарної школи в Москві. Серед інших речей дали завдання «за винахідливість». Наприклад, виникла така проблема: дев'ять точок квадрата (три ряди трьох точок), які потрібно підключити чотири сегменти і навіть підключитися в лінії. За десять хвилин - дорогоцінні десять хвилин в такому випадку! —покриваючи олівцем між цими демонтованими плямами, і весь час був додатковий протяг. Я в кінцевому підсумку дав. А потім вони показали мені розчин. Виявилося, що лінії можна зробити зовні площі, утвореної точками. Я пам'ятаю, що я був жахливим: чому це не було? Ну, потім -- якщо тільки Кабіс.

Проте фронт був добре для мене. З тих пір я почав звертати увагу не тільки до того, що призначають в умовах конкретного завдання, а й до чого не призначають в них.
Все, однак, «маленька філософія в глибоких місцях». В той час, щоб покласти його на точку, тобто іншу історію. Але спочатку трохи більше причин: просто буде хворим трохи, інакше це буде незрозуміло.
Як ви знаєте, російська людина може бути відхилена для будь-якого, але не за брак винахідливості. “Smart”, якщо ви не знаєте, є своєрідною практичною уявою. На основі видалення деяких непристойних і добре відомих «не можна спробувати». Наприклад, для використання деяких інструментів для неправильного призначення: свердловина, для забивання нігтя з мікроскопом, "повною не призначеною для цього." Іноді виходить несподівано успішним: ніготь забитий мікроскопічною точністю.

радянська влада, у багатьох повагах наполегливий, заточений цей дуже популярний винахідливість до екстремальних. В оточенні, де все необхідне може зникнути з магазинів в будь-який момент – і назавжди – нації винахідників і інноваторів, здатних до чогось, виросло. І з самого раннього віку.

Приклад. Я знав маленьку видоку, яка бажала книгу під назвою «Мастер і Маргарита», і ніхто не не купить в магазині. Тоді він вирішив передрукувати його, бо його батьки мали машинку. Тим не менш, він зрозумів, що робота Мартишкіна такого об’єму вимагає чогось більше, ніж «чотири екземплярів», і вирішив створити машину, яка зробить необмежену кількість маргаритів. Для цього він спробував начинити текст не на папері, але на станолі фольги з зануренням під ним, а потім зануривши отриману конвекцію фольгу в штукатурку і залити олово. Виявився пучок, який можна використовувати в домашньому друку прес. Якість перших сторінок була, проте, нижче всіх критик, але не віддавалася і поліпшила технологію, поки батьки помітили його за ці класи. На Кузнецьких за сороках відійде батько.

Я також пам'ятаю дівчину, яка самостійно сплікувала її материнську ланцюжок з золота – для якої потрібно бути принаймні Лесковим лівою рукою. Або скляна трубка одного і півметра довжиною на стіні в розумному будинку: кавовий порошок заливається там, після чого посуд з плавленою водою був встановлений зверху, протікає краплі по краплі: найсильніший кавовий екстракт озощений з труби нижче ... Або тут, наприклад, метод кріплення штор, прийнятих в нашому будинку: вони вішали на гудзиках, які відіграли роль рухомих елементів в каналі. Оптимальні для цього кнопки були придбані в "Voentorg" - уніформи жовті з зіркою особливо зручні. Історія про оригінальні конструкції місячних пристроїв I, можливо, перенесе до іншого часу.

І ще. Часом спонтанної нерівності перебігаються в деякі дивні стіни в голові. Деякі речі вважалися неможливими.

Як, наприклад, радянські господині були неймовірно винахідливими. Вони змогли зробити гідну вечерю з будь-якого випадкового набору товарів. Вони мали секрет смаження недійсної ковбаси до прийнятного смаку. Вони можуть зробити рибу їстівним. Вони можуть зробити грави з кісткового бульйону, оцту і гусячого варення. У них були секрети огірків і настоянки, а домашня консервація вважається національним спортом. Коли, на деяких поглядах влади м'ясо впало в руки коханця ... "це я," як вражаючі молоді тепер кажуть.

Тим не менш, було багато товарів, досить елементарно виготовлених в домашніх умовах, які, однак, не змогли зробити.

Це включено, наприклад, майонез. З якоїсь причини вважається, що це магазин продукт, який повністю неможливо зробити в домашніх умовах. У СРСР вірили, що майонез був тільки зробленим державою - добре, я не знаю, як соус Вурцестер.

Майонез продається в 250 мл скляних банок з прокатною кришкою. Він був рубцевим продуктом - в інший час банк був розміщений навіть в харчових замовленнях. Але від місця і часу його залежить. У Москві майонез, в цілому, виглядав, але періодично зникне з полиць – як правило, на самих непортужних моментах. Крім того, він відігравав величезну роль в оформленні радянського святкового столу. Без цього, найважливіші ритуальні страви були абсолютно немислимі - хоча б той же салат Олів'є, а також запечені м'ясні і рибні. Отже, були специфічні майонезні страждання: коли здається, що всі продукти зібрані, а майонез-садок - ек. У перстрофіці майонез залишив нас вільше.

Я виріс у ті ж вірі: майонез – це продукт, виготовлений на деяких «фабриках» з використанням комплексної спеціальної технології.
Уявіть собі мій сюрприз, коли, як молодий чоловік, я знайшов себе в старому будинку, де бабуся Метусельа закріпила кухню. І так, дивлячись на цю дуже кухню, я здивився знайти дивний пристрій там: пляшка з коровим вирізом по два місця, нижче і вище (для того, щоб вийти повітря). Очищається рослинною олією.
Коли я запросив Methuselah-подібний бабуся, що це було, вона, хінчінг дезінвалісно і піднімаючи її вологий ніс, поінформував мене, що це було інструмент для приготування майонезу.
Я струганий, щоб покласти його злегка. Виявляється, що майонез може бути спрощений в домашніх умовах? Чи можу я?
Яскраво пояснив, що майонез дуже простий. Вам просто потрібно збивати яєчні жовтки з сіллю і цукром і додати рослинне масло до збитих крапель. Це краще оливити, «Чи ви отримуєте?» Головне в тому, що масло додається в невеликих порціях, чому пляшка: вона була поставлена в сторону, і з неї її подрібнюють в збиті жовтки. Далі все це фіксується ложкою гірчиці і лимонного соку.
Я також дізнався від мого бабуся, що ви можете додати часник і перець, і ви отримаєте aioli соус, і якщо ви ріжете марлі, петрушки і промінь трохи, ви отримаєте tartare. Вона назвала ще кілька імен для соусів, рингів і таємничих, як імена мускатерів. А ось ця мудрість вже задовольнила мене. Але той факт, що це гостро рубцевий продукт, він виходить, не так складно виготовити ... він дійсно змінив картину світу, так.
О, добре, майонез, можливо, навіть аіолі соус! Я збере, але...

На мій рожевий дитинство був напій, який я особливо ненавидився, який з якоїсь причини діти готові відродити. Його називають какао. Погана назва відповідає вмісту: вона була рожево-коричневою рідиною «тип солодкий». Я захоплюю цей крап, як дитина може поцікавити погану їжу, яка приглушені дорослим, якось вважають смачними і корисними. На жаль, для мене це було на меню шкільного сніданку і зіпсували свою радість від смачних родзинок і маків, які не мали нічого напою. Я купив собі чай зі шматочком цукру Аеофлоту, який був набагато краще, ніж бугайний бугель.
Я був особливо відхилений тим, що дорослі називали цей напій «хокольат». Дуже ідея відхилена мене глибоко. Я коханий шоколад. Дуже гарна ідея того, що шоколадний напій повинен бути. Варто бути шоколадом, тут.
Але в книгах я прочитав як дитину, особливо в історичних, з'явилися випадкові описи так званого гарячого шоколаду. Він п'яний дамами і джентльменами, що чинить рожевий. Напій, згідно з описами, був дуже гарячий, ароматний з ароматами і незвично піклується про мову. Я також розумію, що в запеченому і затишному Заході, гарячий шоколад також не є нелюдською мінливістю, але досить звичайною. У скарбниці подразнення щодо тих чудових країв, це додано його внесок, невеликий, але ваговий.
Нерідко — любовні батьки візьмуть до радянського кафе, іноді до Шоколаду. Там, зокрема, була така грація, як «пляшки з шоколадом». На шоколадному соусі заливають вони. Я вивчила його з інтересами: вона була рідиною, так, але вона не була напою, ні.
Також було покриття торта «Прага» з «холодної глазурі». Але це було, очевидно, перець, неправильно.
З часу, звичайно, у мене було вагові думки: що якщо я розплавився звичайним шоколадним баром? Я спробував, що в настоянці на вогонь. Він був свого роду пекти. Вода ванна - це, горщик з окропом, в якому потрібно покласти ще одну, меншу - теж прийшла до розуму, але потрібно «полоскати». І найголовніше – пресоване: добре, це не так просто. В іншому випадку кожен буде пити гарячий шоколад. Так як ніхто не напоїв, і п'ятий «кока» – це означає, що при приготуванні цього магічного напою є секрети, принципово відтворюються в нашому житті.
Я нарешті переконаний, що це розумним хлопчиком, який також зацікавився темою. Його інтелектуальний батько пояснив, що робити гарячий шоколад, потрібно не просто, але концентрований шоколад, який Союз не знає, як зробити, і купити в Америці тільки для членів Політебуро. Про «тільки для Політбуро» я все одно зданий мені, але загальна ідея була досить надійна. По суті, «не має бути причина. й
Тоді я чув від дівчини, що деякі московські кав'ярні ще подають гарячий шоколад. Описи, що відповідають книзі, але не було затишку. кав’ярня була різною.
Пройшов час: перстройка, гласность, kirdyk, tirdyk, ding-bu-bu. Це дев'ятий рік. Я роблю такий щит, що його гасить. Моя друзі-френди теж займалися крупою, а також заховані, часто нудотні, часто небезпечні. Одного разу я поїхав додому одному з моїх працівників.
Ми сиділи в крихітній кімнаті і говорили про гроші. Його чарівно молодий, але економічна дружина запитала мене, якщо я хотів чай або кава. Я не хочу кави, і чай мене хворий. Це те, що я сказав, що натякаю на пиво або щось сильніше.
Але мої очікування були неправильними. За короткий час ця солодка леді приніс лоток з двома маленькими білими чашками. У нас є щось чорне.
Я, і, це був він! Гарячий, пом'якшувати його, шоколад!
На мій кредит я знав його на перший погляд. Першу сіпку, проте, що sip, було так товстим, що його потрібно було з'їсти з ложкою, розбити всі сумніви. Це було те, що я мріяв про дітей. Насолоджуйтеся смаками. Так само запах, який мріяв про думки. Так само колір, однаковий розмір і так далі.
Моя перша думка, тут ми йдемо. Нарешті, темний, що вплине на ринку труси Росії досягло дуже загадкової сировини, з якої проводиться це диво. Що концентрований шоколад. Ми проживали щасливою.
І, звичайно, я негайно запитав відповідні питання: як? від чого? де?
«Що подобається, що», - сказав солодка леді. Я просто потерти шоколад на тертці, наш хороший. Додаємо молоко з вершками, спеціями та нагрівом. Це плавлення вниз, і тут це ... Ви можете додати трохи більше коньяків. Насправді, краще зробити какао. Зараз немає хорошого какао.
до Що таке какао? - Я практично не проживаю. - Що таке какао? Кокоса виготовляється з какао, це так непристойна, не можна пити.
Кокоса, леді повторюється ще більш плутати. Три столові ложки на чашку ... Я купив кухарю тут, є рецепт, вона додала досить спокійно, як якщо апологізація.
Це те, що правда страшна прийшла до мене.
Три. Хати. Ложки. І в тому, що сіро-рожева підкладка, було добре покласти один чай. Так само кількість, що згідно з законами діалектики, переданих в якість. Це просто так. Молоко замість води. Все мудрість. Анекдотальний «Жуки, не пошкоджують пивоваріння». А потім є «що я можу зробити?
І навіть не можна віднести до того, що знешкоджені комуни позбавили людей «буржуазної розкоші». Пошкоджено! Рецепт гарячого шоколаду не приховує запеченого кегета вночі, а порошок какао був зазвичай доступний. Витратні, але багато наших улюблених ласощів коштує більше. Яскраве місце в житті.
Але в результаті я дізнався, що з’явилася думка про «концентрат». Хороший гарячий шоколад "в освітлених живленнях" виготовлений з спеціальних гранул гіркого шоколаду, за зовнішнім виглядом, до речі, досить потворна. Але вам не доведеться. Все про основні знання. Немає, навіть в знаннях - це досить просто думати. Я здогадав. Але щось було відсутній – просто це «здатне». Я вже знав, що «Ви не можете». Що коричневий порошок може зробити тільки непристойний какао, і це все. Всі напої, які fucking какао і не крихітні, тому немає іншого варіанту. Це так зрозуміло.
Я натискав текст до середини очерету, коли моя дочка прийшла до мене і попросила до цукерки. Цукерки все, що ви бачите на столі. Але в цей час було дійсно цукерки - креппі Діролов м'ята льодяники з хімічних відходів. вона дуже любить їх, тому вона драгує четверту.
Я думав це занадто багато.
"Я не можу, - сказав до моєї дочки.
Чому? вона запитала логічно. Вона завжди просить тому, що я завжди відповіла.
І я відповідав, що слово "не може" є небезпечним словом.
Насправді, він пішов. Немає такої речі, як «природа». Є багато інших концептів. Наприклад, «непристойна», «лиза», «небезпечна», «чарівна до здоров’я», «незаймана», нарешті. Не "Неможливо". Оскільки це означає нічого, вона проростає і заповнює весь психічний простір. А коли починаються контракти – «що я можу?» – це зазвичай занадто пізно.
Все краще не використовувати. Але в розмові з дітьми вона сама розбиває з мови. У деяких випадках я буквально змусив себе сказати щось, як «Я заборона» замість того, щоб запитувати «не». Зважаючи на те, що «Я заборона» продовжить голову, як і до тих пір, поки її заборона батька буде актуальною для неї, але «не можу», завдяки своїй невизначеній природі, може залишатися і виростити в баобаб комплексу.
У цьому випадку ситуація була простою. Я не хочу дарувати їй цукерки так, що я дізнався як дитину, що діти не повинні давати багато цукерок, «так, я-яй». Я не пам'ятаю точно те, що «й-й-й-й» був, і я не хочу покладатися на невідомий від того, де я пропустив думку.
В короткий час нам довелося знайти раціональні аргументи.
«Це погані цукерки», - сказав він обережно.
“Дід, ви їсти їх,” Вона сказала логічно.
І тоді я мав крок назад: виховання є потужним. Звичайно, я можу лежати, що ці цукерки можуть бути їсти тільки дорослими, але я не люблю лежати дітям на трюфелі.
Я почав, але я пам'ятаю, що вона вже була вечерею.
Я не маю інших причин відмовитись.
- Гаразд, Я переконаний її, - Я подав їй синю річ. - Візьміть її. Ви можете.

Костянтин Крилов
Звідси.