10 популярних стереотипів про Китай, які з правдою і поруч не стояли

Подорожі, Кунг Учитель і просто хороша людина і редакційний друг Веб-сайт Маша Піпенко любить і знає Китай дуже добре. Вона написав більше одного повідомлення про цю країну (один, два і три). Цього разу вона спробувала розбити всіх тих, хто боляче стереотипи, які попросили у наших головах під час мислення про Китай і китайці.

Побачимо це, китайські люди по всьому світу не люблять. Таке ставлення обумовлене непрозорим, з Західної точки зору, поведінкою китайських туристів, а також ретельно підтриманими різними медіа образами країни, що розвивається з дикими звичаями, а також поверхневими враженнями туристів і видатків.

Як хтось, хто любить Китай і китайці дорого, я знаходжу, щоб побачити, що перше враження, яке не завжди позитивне генерує з'ясне негативне ставлення і небажання дізнатися більше про цю дивовижну країну. Я вирішив зібрати найбільш поширені стереотипи про китайці і поділитися своїм баченням того, що дійсно відбувається.

• Китайський не має ніякого способу. Вони подрібнюють, спаржують, коли п'ють чай, спрай і штовхають. В принципі так! Вони захоплюють, шип і штовхають. Все про наше розуміння «манера». й З китайської точки зору, добре вирощена людина має абсолютно різні якості, які багато іноземців, атлас, часто не мають. Щоб поводити ніс в хустку, викликати старшу людину за назвою, щоб дозволити другу оплатити обід, сидіти в місці честі - перед дверима - все це грубе порушення китайського етикету. Китаянка ніколи не підкаже вам. Для того, щоб відмітити помилку чоловіка, щоб змусити його «закривати обличчя». Не дозволяйте. Що може здатися іноземцям, але китайці в першу чергу думають про зручність інших. «Ми хочемо, щоб зрозуміти, які інші потребують, щоб ми просто не можемо зробити себе, навіть у наших думках», - поділився один з одним.
  • Свинячі китайські люди їсти собаки і котів. Фотографії з вантажівками, повною з бідних тварин, які приймають на фестивалі, їсти собаку і м’ясо котів, а також від видання до публікації, захоплення аудиторії котів Інтернету і викликаючи найбільш негативне ставлення. Я не входжу в обговорення про те, чому їсть корів, свиней і коней вважається нормальним і їсти собаки є жорстоким. Просто процитувати китайський студент: Як їсти собаки? Наші друзі! На телебаченні завжди написано, що слід подбати про них і не відображати їх. Чи є собаки в Китаї? Час. Але це явище про те, як поширене плавання в отворі в Росії. Це, звичайно, є люди, які роблять це, але їх кількість недбалий. І не варто судити їм ціле населення величезної країни.

• Все китайці виглядають однаково. Немає, немає! Крім того, що малазійські китайці дуже відрізняються від, скажуть, Сінгапурський, в материку Китай цілком можна виділити південники з північників. Звичайно, коли ви приїжджаєте в Китай вперше, велика кількість темних, коричневих, азіатських осіб перемішують в одну тверду пляму, але через пару тижнів ви починаєте бачити, як вони різні.
  • Всі китайські короткі. Перш за все, «коротість» китайської пов'язана з їх раціоном. За останні 20 років, завдяки загальному зростанню процвітання, китайці значно виросли.й Це особливо помітно при порівнянні висоти студентів старших класів з великих, заможних міст і бідних сіл. Чим більше протеїнів тварин у раціоні, тим вище дітей. Я працював з розповіли мене, що до тих пір, поки він був 17, а живий в селі, він їсти м'ясо один раз на рік. Зараз змінилися. Я не відчуваю себе гігантом в Шанхаї метро, поруч з групою підлітків, які часто висотні або більше.

• Китайська продукція низької якості. Звичайно, якість великої кількості дешевих китайських речей залишає бажати кращого. Але якщо ви закрили ваш iPhone, подивіться на Reebok або Adidas ярлики, придбані в фірмових магазинах, ви побачите всі однакові вирощені зроблені в Китаї. Якість виробу визначається замовником, не виробником, Тому всі вимоги до тих, хто визначає вартість та якість продукції, а не тим, хто виконує замовлення.
  • Китай - дешева країна. Це те, що я чую весь час, і це те, що це абсолютно неправдиво. По-перше, є величезний проміжок між вартістю життя в великих містах і в провінціях. Наприклад, в Вудангі невелике місто в центральній частині Китаю, де я живу, можна орендувати велику комфортну квартиру за $ 200 на місяць, а в Шанхаї можна навряд чи знайти невелику однокімнатну квартиру в межах $500. Те ж саме iPhone в Китаї коштує дорожче, ніж в Росії (не дивлячись на те, що вони виробляються тут). Тільки те, що дуже дешево в Китаї, ніж в Росії або на заході їсти.
  • Китайська їсть майже один рис. Одне з найбільш поширених питань, які я отримую, “Хай ти жив у Китаї протягом 3 років, ти втомився від рису?” Хлопці, Китайська кухня є однією з найрізноманітніших у світі. Для початку кількість овочів тут багато разів більше, ніж на заході. Не кажучи вже про способи приготування і асортимент спецій. Тільки топпінги для пельменів більше 100. Рис не їсти як основне блюдо, але, як і наш хліб. Ресторани зазвичай подають в кінці їжі, якщо ви не повний. Китайська кухня пропонує нескінченний вибір в залежності від сезону і регіону. Не рис і локшина, як багато людей думають.

• Непропорційно суворі штрафні санкції за злочини, пов’язані з наркотиками. суворість покарання небезпечних більшості іноземців. На відміну від інших елементів у цьому списку, це не стереотип, але правда - в Китаї, це дуже строгий. Володіння, використання та поширення лікарських засобів, що здійснюють вироки, починаючи від тривалої позбавлення від штрафу за смерть. Але це не так звана або навмисна жорстокість, це необхідність, від якої залежить добробут країни. Якщо ви занурилися в історію, з'явиться цікавий факт. У дев'ятнадцятому і на початку ХХ ст, в результаті opium smuggling по Великобританії, про третину населення Китаю були опіумні наркомани. Таким чином, Англія сподівалася збільшити свій вплив і силу Китаю, які не хочуть торгувати з Заходом, приймати вигідні умови для неї (який вона в кінцевому підсумку досягла успіху). Можливо впоратися з поширеною наркозалежністю тільки в середині XX століття, після того, як Мао Зедун прийшов до влади. Не дивно, що Китайський уряд робить все, що він може запобігти його знову.
  • Всі китайські майстри фу. Всі росіяни можуть грати в балалайка. Дійсно, Кунг Фу є невід'ємною частиною китайської культури. Практично кожен фільм або серіал, знятий на історичній темі, включає в себе епізоди вузької фу, не кажучи вже про численні дії фільми, де основний характер є деякі вузькі фу майстра старовини або сучасності. Звичайно, кількість людей, які практикують цей інший стиль, набагато більше, ніж в Росії або на заході, і в кожному парку можна знайти одну або більше груп, які практикують Таі Чи Чуань, алеБільшість з них залишаються на досить низькому рівні - рівень дворівневого футболу.Давайте просто скажемо.

• Одна дитина. Зрозуміло про це спільну віру, я навіть не попросила своїх друзів, якщо у них були брати або сестри, доки розмови почали на поверхню, Майже кожен має брата або сестри, а іноді не один. Виявилося, що одна дитина є знаком великої міської сім'ї, в той час як в провінції два або три діти є нормою. Батьки просто оплачують штраф при реєстрації дитини, а часто залишають дитину незареєстрованою. Життя в с. все життя без документів – це досить поширений сценарій. До речі, з 1 січня 2016 року китайська допущена до двох дітей, тому тепер можна офіційно розглянути цей стереотип неперевершений.

Звісно, навіть поверхневий контакт з іншою культурою може викликати багато згубства. Головне не забувати, що ми всі люди. І замість стрибків до висновків намагаються позбутися від свого почуття підвищеності і спробувати зрозуміти, що дійсно лежить за діями людей з іншої країни.

Маша Піпенко спеціально для Веб-сайт

Дивитися також.
15 речей Я навчився жити в Китаї протягом двох років
10 речей Я дізнався про Китайську школу, коли я був викладачем в Китаї

www.adme.ru/svoboda-kultura/10-veschej-o-kitajskoj-shkole-kotorye-ya-uznala-porabotav-uchitelem-v-kitae-1350115/