Досвід використання альтернативних джерел енергії

резидент Краснодар Ніколай Дріга відмовився підключити будинок до централізованих електромереж, запустив промисловий автономний електростанція з використанням альтернативних джерел енергії в дворі його будинку в с. передмісті.

Я витратив близько 350,000 рублів на всі складові автономної системи електропостачання, яка, в принципі, досить розумна. Особливо на тлі того, що мої сусіди, які знаходяться в 60 метрах від мене, місцева організація електропостачання зарахувала на 1 млн 570 рублів, щоб покласти стовпи, кабель доречний.
Підготовка до запуску станції три роки. Під час цього часу ентузіазм зібрав матеріали про розвиток теми автономії, систематизованих їх, вивчення виробництва, як в Росії, так і за кордоном.
На певній стадії, коли будинок був майже побудований, я прийшов до вибору. Мої листи про електрифікацію, які я написав до місцевих органів протягом двох років, отримали стандартні відповіді: «планування», «дизайн» і так далі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. За цей час я вже створив перелік необхідного обладнання.
Система електропостачання Ніколай виглядає так:
1,1 км Вітрові генератори (2 одиниці) 1,5 кВт;
2,2 км Контролери вітрової турбіни (2 одиниці);
3. У Сонячні панелі (6 шт. 150 Вт, 4 шт. 230 Вт);
4. У контролер сонячних панелей;
5. Умань 6 кВт інвертор;
6. Баттерії (8 одиниць). Крім того, автономна електростанція включає котел на паливних гранулах деревини. Номінальна потужність джерела тепла становить 30 кВт, електричні генератори в середньому дають загальну потужність близько 5 кВт. Це, відповідно до співрозмовника, досить для комфортного сімейного життя, водопостачання від свердловин і опалювальних приміщень площею близько 200 кв.м.
Електроенергія використовується для роботи електроприладів, побутової техніки та водонагріву. Взимку я починаю котла на опалення. Є кілька дуже хмарних днів в рік - тоді ми намагаємося не використовувати пральну машину і одну з котлів на 80 літрів.
Будинок винахідника знаходиться в швидко зростаючому передмісті Краснодара – промисловому селі на території Прикубанського районного округу, але темпи розвитку інженерної інфраструктури в цій області серйозно бореться за будівництвом індивідуальних і житлових будинків.

Краснодарець також відзначив, що ще кілька сімей, які проживають в районі, мають намір скористатися своїм досвідом. Таким чином, за його словами, в найближчі роки близько 10 аналогічних автономних електростанцій з використанням природних і альтернативних джерел енергії можуть працювати в селі.
За підрахунками Ніколая, в минулому ракетного вченого, електростанція окупиться в десять років. Але варто, людина говорить. Ні надходження, турботи про підвищення тарифів і страх, що прийде кінець світу.

Джерело: Альтернативнергія.ru