Головна еко-косметологія - альтернатива придбання коштів

Ми всі для етичних виробників, це дуже хороший і важливий для їх підтримки. Але буває, що в деяких регіонах продукція етичних брендів може бути недоступна, або хтось може подумати занадто дорого. Для тих, хто не хоче переірвати звичні засоби від «чорного списку» для відсутності кращого, або хто просто хоче зменшити споживчі інвестиції і зберегти гроші на косметичних умовах, у нас є кілька природних рецептів. Багато основних засобів гігієни можна знайти природну альтернативу, тому що шампуні і дезодоранти з'явилися на ринку недавно відносно історії людства, і ми не можемо сказати, що наші предки були неглибокими і неприємними запахами. Ви можете знайти безліч різних рецептів в Інтернеті, і в цій статті я представлю вашій увазі ті інструменти, які я особисто скористався досить довго, і тому я впевнений в їх ефективності.

Шампунь.

Я використовую жито борошно замість шампуню протягом року. Мені подобається це: 5-6 столових ложки борошна заливають склянкою теплої (не спекотної!) води, і добре перемішують, щоб отримати рідкий грейл. Наносити суміш на вологу шкіру голови, намагаючись рівномірно розподілити по всій поверхні голови. Після цього необхідно добре масажувати голову легкими рухами, потім злегка вологими, масажувати більше, після чого можна мити. Суміш навіть піни трохи! Слід зазначити, що зерна борошна не можуть бути повністю змиті водою, але при висиханні волосся (з або без фена), всі вони повністю вилітають. Я дуже люблю цей спосіб миття волосся, тому що волосся стає дуже м'яким і менш забрудненим, ніж коли я використовував шампуні.

Бальзам полоскання.

В принципі з натуральним волоссям миття бальзам, як це не потрібно, тому що в цьому випадку натуральний захисний шар волосся не змивається настільки агресивно, що необхідно відновити додатковими засобами при митті з шампунем. Після миття голови я люблю полоскати волосся відваром трав. Багато видів трав добре підходять для волосся, але я люблю кропиви і зачіски. Як приготувати відвар: взяти скляну баночку, залити кілька ложок сухої трави там, залити окропом і покласти на 15 хвилин на водяній бані. Як зробити водяну баню: покласти тканину внизу каструлю, відварити воду і покласти нашу банку відвар зверху, і таким чином залишити його все кип'ятити протягом 15 хвилин. Після полоскання не потрібно змивати, просто вичавити волосся.

Після всіх цих маніпуляцій волосся краще, ніж коли я використовував придбані продукти.

Дезодорант.

Більшість промислових дезодорантів містять хімічні сполуки, які можуть бути шкідливими і навіть небезпечними, особливо коли ми наносимо їх до дуже чутливих територій біля молочних залоз і великих лімфовузлів. Саме тому я знайшов екологічно чистий альтернативу.

Щоб приготувати дезодорант, залити в чашу соду і кукурудзяний крохмаль в співвідношенні 1: 1. Потім додайте кілька крапель ефірного масла чайного дерева або іншої улюбленої олії, наприклад, я люблю лаванди, але ви можете зробити без неї. Потім потрібно додати трохи кокосового масла в суміш і, помішуючи, додати далі до такої держави, що виходить однорідна товста кисло-сметанна маса. Варто враховувати, що кокосове масло твердить при температурі нижче 25 градусів, тому якщо воно тверде, його можна злегка нагріти, щоб зробити його більш зручним для змішування з порошками. Отриману масу можна зберігати при кімнатній температурі в закритому контейнері. Наносити дезодоранти слід як звичайний крем - змащувати пальцями тонким шаром на шкірі в пахви. Після декількох хвилин можна легко тримати сухий рушник, і таким чином дезодорант буде повністю непомітним. З точки зору дійсності такий дезодорант не гірше промислових аналогів, він повністю нешкідливий і має приємний запах. На спекотних літніх днів площа, покрита таким дезодорантом, може стати вологою – це тому, що дезодорант не блокує потові залози, але захищає 100% від неприємного запаху, випробувано в сультри влітку 2011 року.

Сода є природним дезодоратором, а кукурудзяний кристал є природним абсорбентом, і в принципі можна використовувати навіть їх у вигляді сухого порошку дезодорантів, але відповідно до моїх спостережень кокосове масло більш приємне і комфортне. Ті з чутливою шкірою потрібно змінити співвідношення - зменшити пропорції соди і збільшити пропорцію крохмалю.

Я впевнений, що ви не хочете повернутися до хімічних речовин!

Збризуйте зуби.

Альтернативою хімічній зубній пасти було запропоновано мені індійський друг. Тепер пензляю зуби спеціальним порошком, що складається виключно з спецій і трав. Купити порошок Dabur, який можна знайти в індійських і аюрведичних магазинах. Я пензляю зуби так: Я заливу невелику кількість порошку на долоні, зануривши вологу зубну щітку, і щітіть зуби м'якими рухами. Я відчуваю спалювання свіжості від спецій і трав в роті, і я не скаржаю про стан моїх зубів. До речі, варто відзначити, що мій друг з дитинства щітнув зуби таким порошком, і практично ніколи не відвідував стоматолога, одночасно з дитинства, використовуючи рекламувані пастки, я був постійним клієнтом в стоматології.

Миття посуду.

Будь-який жир з посуду відмінно промиває гірчичний порошок. Сода також добре працює з брудом. Я використовую ці два інструменти як для посуду, так і для миття мийки, плити та інших поверхонь. У посуді найчастіше можна чистити і взагалі без допомоги, якщо мити відразу після їжі, або коротко замочити в воді. Навіть іноді я використовую регулярне тверде мило для миття (на основі рослин, звичайно).

Зняття.

Щоб не було необхідності мити туш з очей, я купую хорошу чорнило неводонепроникну (етичну марку, обов'язково), яка перед сном досить змивати теплою водою, а акуратно знімати залишки рушником. Овочева олія ручить завдання видалення макіяжу ідеально, я використовую мигдальне масло для ніжної шкіри навколо очей, не кожен день.

Догляд за шкірою.

Слід пам'ятати, що краса шкіри безпосередньо залежить від здоров'я внутрішніх органів, тому більше уваги варто приділити здоров'ю. Вам необхідно пити достатню кількість води і добре харчуватися. Я не використовую будь-які креми шкіри, я відчуваю, що я не хочу їх. Щоб зволожувати тіло, я тільки іноді змащувати з кокосовою або оливковою олією, для обличчя я періодично використовую різноманітні маски від імпровізованих їстівних продуктів, такі рецепти можна знайти дуже багато. Для очищення я використовую той же розчин житнього борошна при митті голови, вівсяне також відмінно очищається: їх необхідно подрібнити в борошняку на кав'ярні, залити теплою водою і масажувати шкіру м'якими рухами.

Головне, що не хімія може бути більш корисною для нашого тіла, ніж дари природи Матері. І цілком можливо обійтися без більшості тих коштів, які продаються на полицях магазину, незалежно від того, яка обсесивна реклама розповідає нам. Послухайте своє тіло і живете в гармонії з природою.

Джерело: /users/1077