Назар Скарпеллі: Людина, яка придумала "Вазипа"

Боб Скарпеллі, голова ДДБ Чикаго та головний творчий співробітник ДДБ по всьому світу, в апт і простих словах однієї колоністи, «здивився більше рекламних осей, ніж всі найбільш креативні директори Нью-Йорка та Чикаго. й

DDB Chicago Anheuser-Busch відео були найпопулярнішими на трьох останніх шести Super Bowls. У 2005 році з 10 плям року за споживачами були зроблені однаковим агентством. Кампанія «Whasup» для Budweiser отримала Гран-прі у Каннах 2000 року, Гран-Кліо та 15 кращих нагород на різних фестивалях. Scarpelli є постійним членом журі різних фестивалів. Цього року був Президентом Каннського журі.

Чи є привидом Білла Бернбача, як і раніше літають навколо офісу? Він ваш іконописець і агенція герой, але як Огілви і Бурнетт, багато генійних речей, які вони сказали, більше не актуальні. Що з того, що Білл сказав, як живий?

до Він тут, тому що занадто багато того, що він сказав, що досі resonates сьогодні. А мудрість цієї людини була як дивовижна як стандарти, які він встановлює. Я прочитав Білл Бернаш Сайд майже щодня. Цінності, які ми надали нам, що це агентство. Наше ядро – креативність та людство. Він прийшов з Білла Бернаха, повернувся до життя Кеят Реінхарта, і люди люблять тримати його.

Ми говорили про це і приймали трирічний план нашого агентства. Більшість агентств мають трихвилинний план або триденний план, "як це бізнес божевільний і змінює кожен другий". Але як команда управління, ми сказали: "Це де ми хочемо бачити агентство, що йде вперед, і це те, що нам потрібно зробити, щоб бути актуальним." У нас є багато чудових ідей, які покажуть навколо, але ми все ще встигли захопити з тим, що треба було стати ядром компанії і яким Законопроектом сказав багато років тому: «Креативність є найбільш потужною силою в бізнесі. й

Ми хочемо, щоб кожен в нашій мережі був зосереджений на цій думці, щоб вірити його з усім серцем і усіма їх всерединіми. І я не говорю про креативність в рекламних оголошеннях, я говорю про творчість в рішеннях, які ми і наші клієнти роблять. «Що б Білл зробити?» але значення і ядро компанії все ще втілюються в тому, що він був і яким він викладав.

Як мені особисто, я прийшов в цей бізнес, тому що оголошення, які зробили мене, думаю, "Нехай вона відрізняється". Може бути молодим творчим Але я думаю, що вони розуміють стандарт, який ми намагаємось встановити і нашу впевненість у владі наших ідей. І сталося з Білла Бернаха. Ми хочемо, щоб вірити, чи правда чи ні, у нас є найбільша спадщина в історії цього бізнесу. А ви не залишите його, ви оновите його і змініть його трохи щодня.

до Ви думаєте, що буде ще один Білл Бернбач? Він встановлює модель не тільки для сучасної реклами, але і для творчої команди, яку ми використовуємо сьогодні. Чи буде ще одна глобальна зміна, як один він зробив? Ви вже були зроблені люди в бізнесі і кажуть кращі комерційні та друковані видання. Важко вірити, що ви можете бути зверху, краще, ніж Bernbach, Ogilvy або Clough.

- Я думаю, що наступний Lee Clough або Bill Bernbach є там десь, тому що наша галузь змінила, змушує мене побажати я був 30 років молодшим. Можливості сьогодні дивуються. Ви можете зробити все!

Коли я був молодий копірайтер, він був схожий, "Це ваша заявка, нам потрібна пара принтів, телевізійного ролика та радіокліпи." Вид. Ми намагалися зробити все краще в цій області, але ми не замислювалися за межі, оскільки світ був дуже різним. Зараз я кажу всі наші офіси по всьому світу, що це найбільш захоплюючий час! Так, наша промисловість пройшла через багато мес, падає і патчуючи отвори в останні кілька років. Клієнти тепер хочуть більше грошей, менше часу і великих партнерських відносин більше, що вони були. Але це так захоплююче. Сьогодні, коли ви починаєте завдання, це порожній шматок паперу. Якщо ви знаходите правильний інсайт, який створює сильний короткий опис, ви можете зробити все.

- Я читаю, що ви зареєстрували торгову марку "Talk Value", яка я розумію переважно "громадський ром". Це все дуже круто, але коли мова йде про творчу команду, яка працює над завданням, це реально це зробити? Наприклад, багато успіху кампанії Dove Real Beauty Ogilvy прийшли з PR, які отримали в медіа. Рекламна модель закінчується на виставці Oprah, а "тлек" вже не діє. Як скопіювати редактори та арт-директори застосовують розмовне значення чисто і просто коли вони створюють оголошення?

до Ми намагаємось і збираємося. Я шукаю це в будь-якій ідеї, яку ми маємо тут в Чикаго і в усьому світі. Білл Бернбач сказав: "Більше є кращим посередником", і причина, яку я зареєстрував цей товар, тому що я хотів, щоб наші люди зосередилися на створенні ідей, які були більш ніж просто рекламу.

Ви повинні -- бум! Ми зробили це перед ідеями, такими як Spuds Mackenzie. Я відчув, як я міг бачити його все, див. суміш реклами та розваг. Я не чув її протягом багатьох років, тому, можливо, це насправді старий аргумент: "Щоб ми заважали або ми продаємо?" Ми робимо обидва - просто попросіть Lee Clough або Джефф Goodby, що вони думають про це.

Не варто звернути увагу на рекламу. Я зрозумів це, дивлячись на сина, і їх поводження з телевізором дистанційно: натисніть, натисніть, натисніть, натисніть кнопку... вони зупиняються на ніч!

Ви думаєте про це, і ви запитаєте себе, як пекло робимо, ми отримуємо свою увагу, і від цього ми можемо спілкуватися. У вас є ідеї, які люди люблять і знову побачать. Ідеї, які так добре, вони можуть навіть розповісти про своїх друзів про божевільну рекламу, в якій чотири хлопці кажуть один одному "Wozzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ми збираємо все, не тільки наших клієнтів. Сьогодні це ще більше, ніж раніше, тому що люди не повинні дивитися телевізор, вони також мають Інтернет.

Так ми намагаємось зробити це тут. Я не говорю, що ми будемо створювати щось, що змінить культуру сьогодні, але я думаю, що ідеї, які ви хочете досягти, обов'язково впливають на те, що відбувається. Тому це бажання змінити культуру необхідно укладати як стратегію агентства.

- Ви і Ваше агентство стало популярним завдяки смішним відеороликам, які ви зробили для Anheuser-Bussch.

Вони вбивають смішно, але можуть хто-небудь вивчити дуже суть гумору в рекламних оголошеннях? Найкращі відео, які ви зробили, коли ви були пироги пиво з друзями і весело, або були ви будували гумористичні історії на добре каліброваних наукових графіках та фокус-групах?

В цілому, ми довіряємо нас Anheuser-Busch є великим клієнтом, що вони готові взяти на себе ризики. Вони розповідають вам, що вони хотіли б отримати популярний роммер, вони вірять в це і допомагають своїм брендам.

Це характерна не тільки пивних брендів, але і всіх інших. Реклама, зв'язок є невід'ємною частиною продукту, а Anheuser-Busch по-справжньому вірить. Вони вірять, що великі ідеї, великий маркетинг і велика реклама є стільки інгредієнтів їх пива, як хміль і солод.

до Це чудовий, але якщо ви є регулярним копірайтером і хочете подвоювати свою популярність в рекламних оголошеннях, все, що вам потрібно зробити, це виграти фестиваль реклами, не подвійні продажі клієнтів?

- Ви маєте право, і це дуже погано. Ми обговорюємо наші колеги.

- Я помітив, що багато рекламних персонажів, таких як Marlborough Cowboy, як і раніше "живий" і використовується в рекламних оголошеннях, але агентства вже вибирають не для створення нових героїв. Чи є герої, такі як ковбойлер Марльборо більше не ефективний спосіб рекламувати продукт в ці дні?

до Це гарне питання. Я думаю, що сучасне покоління вважає, що рекламні герої вже не круті. Що ми бачимо, це процес, де люди починають думати і допитувати кінцевий продукт над ідею, яка вбудована в неї, і я думаю, що не дуже добре.

- Чи можна використовувати рекламні персонажі, коли у нас було 5 телеканалів на телевізорі?

- Сьогодні дуже різноманітний світ. Битва за увагу людей є щоденною битвою. Сьогодні деякі ідеї пострілу і це гаряча, і завтра все відрізняється.

до У рекламному світі DDB є елітною агенцією, оскільки ви знаєте, як зробити «супербульські оголошення». Чи існує спеціальний процес створення такої реклами? Як створити оголошення для Superbowl різних з регулярних оголошень? Чи правда, що 20 креативних груп працюють над створенням такої реклами? Що це займе 6 місяців, щоб фарбувати монстри?

- Я не думаю, що це будь-яка велика різниця, але це зазвичай все про клієнта.

Для Anheuser-Busch важлива мета «Win the SuperBowl» – найкращий короткий опис для творчих людей!

Для нас є намір створити відео, який буде дивитися більше, ніж сам футбол. На жаль, багато людей дивляться на SuperIowl в парках, партіях, клубах, тому динаміка відео повинна відрізнятися від звичайного.

Суперлібна реклама повинна бути дуже привабливою. Ви повинні бути простими, дивними, і найголовніше зробити людей сміятися, тому SuperWowl є величезною стороною. Вам необхідно взяти це в контекст реклами, тому що іноді клієнти хочуть розповісти про свої «нові речі» та людей, які просто не звертають увагу на це.

527594

по /kreativnyj_obzor/2007/11/12/20956