Неймовірно, в світі немає кольорів. Колір - це лише ілюзія, створена мозку і не існує в фізичній реальності. Подивитись тебе. З дня народження ви оточені ілюзією, «додаткова реальність», яка так знайома, що, як повітря, це абсолютно непомітно для нас.
Наприклад, людина показує веселку, як тільки самому собі: його існування асоціюється з особливостями людського бачення і залежить від конічних фоторецепцій в очах - для інших живих істот, які не мають таких конусів, веселка не існує взагалі. Ви не просто подивитеся на веселку, ви створюєте її.
Ми даємо поверх до Ервіна Шредедера, Нобела Призерна фізика, одного з творців квантової механіки, краще відомий загальному публіці завдяки одній кішки: Якщо ви попросите фізика, що він розуміє жовте світло, він розповість вам, що це поперечні електромагнітні хвилі, довжина яких становить приблизно 590 нанометрів (нм). Якщо ви попросите його, "Чому жовтий?" Він відповідав: «Не жовтий на моєму малюнку взагалі, але коли ці коливання вражають сітківку здорового очей, людина, до якого це око належить відчуття жовтого. й
Однак відчуття кольору не можна пояснити в плані об'єктивного малюнка світлових хвиль, доступних фізикам. Про це візуальні ілюзії, кольорові мрії з закритими очима і людьми, які здатні бачити колір з іншими почуттями.
Візуальні ілюзії показують деякі аспекти роботи бачення. Якщо ви уважно дивитеся на крапці в центрі чорного і білого зображення на 15 секунд, картина стає барвистою.
Давайте подивимося на іншу ілюзію. У російській мові це називається «виправленням салатного кола», англійською мовою він звучить як «листо мисливець». На основі ефекту Трокслера.
Що таке незвичайне? Тепер на місці зникнення пурпурних плям з'являється зелене пляма. Тексти пісень, а це означає: Але він не дійсно там! Електромагнітні хвилі від спектру нанометрів 500-565 не фізично досягають очей людини. Це як незвичайне, якби ми чули мелодію пісні без звуку на вушному барабані. І якщо ви концентруєте на хресті, то пурпурні плями зникають вівся.
Ось статичний постріл з GIF вище, що показує реальність. Тільки фіолетові кола фізично присутні. Немає зеленого на будь-який з пострілів. Це ще один підтвердження нефізичної природи кольору. Крім того, коли у нас є кольорові мрії, наші очі закриті.
Зосередьте очі на центрі картини. Після деякого часу зникнуть кольорові зображення і перетворюються на суцільний білий фон. Картина не хіп. Ось, з іншого боку, електромагнітні хвилі, які відповідають за кольори, потрапляють в наші очі, але ми зупиняємось бачити кольори.
Якщо ви подивитеся на центральну плитку куба на вершині і на бічній облицюванні ми можемо побачити, що в першому випадку має коричневий колір, а в другому - помаранчевий. Це наше сприйняття реальності. Але фізична реальність полягає в тому, що ці дві плитки однакові кольори.
р.
Я сказав мій батько: Я зрозумів, що для того, щоб написати листа Р, все, що потрібно зробити, було написати лист P першим і вивести лінію вниз від петлі. І я був так здивований, що я можу перетворити жовтий лист в помаранчевий лист тільки, додавши рядок! Автор: Патриція Лін Даффі, письменник і синестезіан.
У деяких людей подразнення деяких почуттів викликає як відчуття, специфічні до неї, так і відчуття, що відповідають іншим органам почуття. Це явище називається синстезія, яка перекладається з грецької мови як «притомне почуття». Це людина може виглядати на рухомих фотографіях і все одно чути звук. Для нього кожен номер або літера може мати власний колір, як на малюнку нижче. Кольорові числа – найпоширеніший тип сністези. До речі, я задаю, що Patricia буде бачити, якщо її апельсин "R" було написано в салаті чорнила.
Тобто не потрібно, щоб колір був пов'язаний з певною довжиною електромагнітної хвилі. Колір може бути створений звуковими коливаннями, і звуком, наприклад, певною анімацією.
«Коли я бачив рівняння, я бачу літери в кольорі—Я не знаю чому». Він був синтезатором.
Джеймс Ваннертон може смакувати слова. У Нью-Йоркі, як варене яйце, так і Лондон, як картопля пюре. І інша людина, Макалія, бачить музику. Він має області, які відповідають за слух та бачення, реагують на звук. Астонісно, він був сліпий, так як він був 12 років: "Коли я чую музику, я маю барвисті спалахи перед очима, я думаю, що я бачив ще більш красиві кольори, ніж придивовані люди. й
І подивитися, якщо люди лежать і якщо вони божевільні, ми розробили тести, як один на малюнку нижче. Є багато п'яти і два друкованих на аркуші. Середня людина шукає двох для порівняно довгого, для нього всі цифри на одному обличчі. Не потрібно шукати в кожному номері. Він відразу бачить червоною пірамідою, утвореною двома.
Вчені провели експерименти з сприйняття штучних нейромереж (INS) ілюзій. Від природи залежить сприйняття освітлення обраної точки, від контексту, в якому вона була розташована. Також формування ілюзії вплинуло на попередній досвід, стереотипне сприйняття. Наприклад, люди дивляться на обличчя конвексу, не тільки коли він дійсно опуклий, але і якщо це зворотна частина маски, тобто конденсатна фігура.
Ми живемо у власній інформаційній реальності. Колір - ілюзія, створена мозку, яка не існує в фізичній реальності. Залежно від очікувань, контексту та психічних візерунків мозок може довільно змінити колір об'єктів. Якщо колір був фізичний феномен.
Кольори є формою мови. Коли ми бачимо один колір, ми побачимо щось невизначене, щось схоже на одне слово мовою. Попередження слова відбувається, коли ми розміщуємо його у вирокі та його контексті. І електромагнітні хвилі, очевидно, суб'єкти, представлені нам у двох напрямках: екзистенціальні, як частина фізичної реальності, так і денотація, а також чорнильні плями на папері, що утворюються в значущих конфігураціях, слова, які мають значення, в складі інформаційної реальності.
По дорозі, навіть якщо проявляється природа кольору, виникає питання, чому колірна гамма дивиться їх? Чи є це через нашу структуру, або якось випадково вибрано в процесі еволюції, як саме такі листи були обрані шансом, а не іншими літерами для алфавіту? Що таке, як побачити світ у ультрафіолеті або гаммі?
Це також означає, що наш світ, очевидно, не тільки безбарвний, але і безглуздий. А питання про те, чи почуєте звук паданого дерева в лісі, якщо поруч немає, можна дати відповідь. Ні, я не можу почути тебе. фізико-психологів. Дерево падає, повітряні коливання. Але звук народжується в мозку спостерігача.
15 ілюзій, які подарують вашому мозку
через d3.ru/comments/425241/