"Монтан Ілюзію": Що таке неправильно з цим фото?

Не віруйте очі, подивіться на фото нижче. Дивитися щось незвичайне? Погляньте на дві гори на відстані, і ваше бачення відіграє жарт з вами: гірські вершини здаються прозорими.

Під час свого візиту до Гомалаї був прийнятий дослідник з бачення Томас Карлсон. І він був так інтригуваний ефектом, який разом з колегою Сусаном Wardle він написав дослідницький папір для журналу i-Perception про те, чому це сталося.

«Ми завершили перехід довгого дня і я був вичерпаний. Я ходив до мого приміщення, коли я бачив гору вперше. - «Це був дивний вигляд. Після цього я зрозумів, що не вдалося спостерігати прозору гору, яка зловила свою увагу. й

У своїй лабораторії в Університеті Macquarie в Сіднеї, Австралія, він показав картину Сусана Wardle.

«Те, що відразу зловив мій очей—навіть від того, що вона дуже красива фотографія — ось що ця ілюзія поєднала декілька принципів візуального сприйняття», – каже вона.

Дивовижний вигляд може частково пояснювати, як атмосферу скатертин світла, що робить далекі гори з'являються набагато блікі, майже змащуючи колір з небом. Але ілюзія доповнюється тим, що дві далекі вершини здаються перекриттям один одного, утворюючи темну площу внизу. Аналогічно з'являються два листи настоєного скла темніше при розміщенні на вершині одного.

Темніший патч насправді є окремою вершиною, і зображення нижче робить це чітким.

Однак, наші мозки, як правило, підключаються лінії в найпростіший спосіб — принцип «попереднього продовження» — що дає нам ілюзію, які ми шукаємо на двох скляних горах, що наділяються один одному.

Принцип доброго продовження пояснює, чому ми бачимо два великі перекриття трикутників в цьому класичному ілюзі, а не палірування ліній і форм.

"Mountains" - це просто чудовий приклад перцептуальних посилань, який робить мозок щодня, - каже Wardle. «У реальному житті це рідкісне, щоб зробити такий приклад, він вимагає особливого освітлення і особливого кута, який Том виглядав на горах, тому це дуже добре знайти. й

через www.bbc.com/future/story/20150522-the-mountain-illusion-whats-wrong-with-this-picture?ocid=global_future_rss