Interstellar та теорія релятивності [Spoilers]

Коли я отримав будинок після прем'єри Interstellar, я подивився на GT у високих духах. Що я бачив в коментарях до посту над наступним днем був дуже сумний. У цьому виданні я побачу декілька «ягнів», що громада світиться у фільмі.

Хто цікавиться тим, чому я думаю, що коментатори неправильні, я запрошую вас піти під хабаркат.

[SPOILER ALERT] ]

Так ось найбільш поширені ніші для фільму (Я підібрав ті, що у мене є відповідь):

• Де світло на планеті біля чорного отвору?
  • Чому на водній планеті, ніж на кораблі?
  • Суд на горизонті заходу повинен бути розірвав.
  • Не вдалося впадати в чорну дірку, і довелося перебувати біля горизонту.
  • Як він може надсилати повідомлення, коли він впав в чорний отвір?
Давайте розберемо їх.

1,1 км Дуже просто тут. Побачимо, що чорна дірка має натяжний диск. Його температура знижується, так як вона рухається від центру, тому в той час як внутрішні частини випромінюються в рентгенівських променях, і, можливо, в гамма-променевому діапазоні, зовнішні випромінюються в оптиці, які висвітлюють планету.
Де це сталося? Це може бути залишки зірки, попередньо вбирається. Можливо це була подвійна система.

2,2 км На додаток до ефекту релятивістського часового діляції, пов'язаного з рухом, є ефект гравітаційного часового діляції. У цьому випадку його ефект буде значно помітний завдяки потужному гравітаційному полі. Чим ближче до центру отвору, тим більший модуль гравітаційного потенціалу і тим сильніше розщеплення. Суд був у більшій орбіті, тому він пережив менше часу діляції.

3. У Найголовніший аргумент капелюшок і найголовніше їх помилка.
По суті, це далеко не завжди вірно. Супермасивні чорні отвори можуть навіть ковтати зірочки без розриву їх по відношенню до вдалих сил. Чому слабшають тидалові сили важкої тади?
Приїжджайте, давайте рахуємо.
Витяжна сила, яка діє на елемент маси м на відстані h від центру маси тіла, розташованого в гравітаційному полі чорного отвору маси М на відстані Р дорівнює:
f=(2G*M/R^3)*m*h. [9]
Візьміть Р, радіус Шварцчильда ( радіус заходу горизонт не обертається чорний отвір). Припустимо масу Gargantua 15*10^12 сонячні маси (як це дається у книзі Thorne [1]), або в кілограмах M = * 10^43 кг.
Р=2*Г*М/к^2
Ми встановимо її.
f=c^6/(2GM)^2*(mh)
Можна побачити, що на горизонті події пропорційні площі маси чорного отвору, а з розмірами тіл розрахованих навіть на кілометри, біля гравітаційного радіусу Гарганту буде незначним.
Ми не віримо в слово, нехай ми оцінюємо, беремо лише десятки у відповідні ступені.
f=10^48/(10^-22*10^96) m*h=10^(-26) m*h J дуже невеликий.

4. У Попадання в чорний отвір і передавання сигналів при падінні Кооп з точки зору потрапляє чудово в чорний отвір. Ви сперечаєте, що вона повинна перебувати на краю чорного отвору, але це тільки вірно з точки зору. периферіяй Ось тому, що це важко для світла, щоб вийти з гранатового отвору. Ми насправді будемо бачити зображення об'єкта, що потрапляє в отвір, яка збирається рухатися більше і більше в червоному районі, а потім ми не будемо бачити його на всіх. Що бачить спостерігач – це своєрідний «знімок» об’єкта, який береться саме до досягнення горизонту заходу. І в той час як ці фотони, що виходять з гравітаційного отвору, летять до нас — об'єкт довгий пішло під горизонтом і переміщається до (або досягається)

У виданні ([1] c.255) Лекція Торна Колеса (описає розпад зірки в чорному отворі):
У зв'язку з більш швидким падінням поверхню колапсуючого крою втечу від спостерігача швидше і швидше. Світло переходить в червоною зоною. Він отримує палер і палер кожен мілісекунд, і менше другого він стає занадто темним, щоб побачити. Хмара, як Cheshire Cat, повільно зникне. кішка залишає за собою посмішку, а зірка - тільки гравітація. Гравітаційний атракціон залишається, але немає світла. Це те ж саме з частинками.?

Це хороший приклад з книги [1].

На поверхні гумової мембрани мурах не жив. Штани були набагато більш закачані, тому вони дізналися про передачу інформації за допомогою кульок, що розгортаються на постійній швидкості (фотона місцевій підпіллі). Один день, п'ять мурах, зібраних біля центру мембрани і були розбиті! мембрана почала згинатися так швидко, щоб вони не могли втекти. Неподалік був астроном. Як тільки мембрана почала невдачі, штани почали надсилати сигнальні кульки, щоб він міг слідувати долі. Розпад мембрани призводить до двох ефектів. По-перше, її поверхня усаджує, витягуючи об'єкти до центру збою. По-друге, мембрана стає вигнутою, схожою на вигнуту форму простору навколо зірки колапсу. Як розвивається згортання, мембрана усувається швидше і швидше. Таким чином, астроном отримує сигнали від ант в будь-який час більші інтервали часу (легка почервоніння). Яйця No 15 було відправлено 15 секунд після початку аварії, точно так як критичне коло пройшло. Цей м'яч залишився там назавжди, тому що тут мембрана була стиснена точно з швидкістю кульок. Але в 0.001 секунди штани відправили кульку 14.999. Цей м'яч досягнув астронома 122 секунд після початку катастрофи (розрахунки, які Трен тут невідомі мені). П'ятий номер 15,001 був витягнутий всередині.

Однак астроном ант ніколи не знає про катастрофу, він не отримає кульку 15 або наступну. А ті, які кладуть перед ним, будуть так довго, що ант здасться, що згортання сповільнилося і заморожують на горизонті події.

Що я хотів би сказати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але дуже неприємно, що люди вступають в аргументи і критики, маючи досить слабку основу. Я сподіваюся, що я зумів переконати вас, що ви помилилися, якщо не - читати [1], я не можу цитувати всю книгу тут.

Рекомендуємо всім читати [1]. Я прочитав її в свіжому році, половив очі в бібліотеці. Ця популярна наукова книга, без формул, дуже легко читати. Найголовніше, якщо ви не знаєте математики, ви дізнаєтеся більше про чорні отвори та інші екзотичні предмети. Як бонус - на початку книги, фізично надійна історія про подорож на чорні діри, в яких, до речі, той самий Interstellar дистанційно видно.

Джерела [1] C. Thorne, Чорні діри і зморшки часу. Адаптивна спадщина Ейнштейна.
[2] Коган, релятивістська астрофізика та сучасна космологія. ?
[3] Thorne, Мізнер, Колесо, "Gravity."

П.С. Гентльмен! Я не в змозі відповісти на всі ваші сердитися коментарі та питання про фільм. Дуже багато часу, щоб знайти підтвердження моїх обраних елементів з кібличних джерел. Звісно, я міг би його писати, але хто вважає це? Крім того, я не хочу витрачати тиждень на книги, щоб скуштувати ваш спрагу, щоб показати, що ви не любите кіно. Легко запитати. Знаходження дійсної відповіді набагато складніше.

Джерело: geektimes.ru/post/241108/