Книга на Венері

? ЗНИЖКА: Ця посада не є фінансовим кампаніям. Мета повідомлення – надихнути читачів, щоб створити власні проекти, пов’язані з ними.

Це буде сподіватися, що в цій благородній і gigantic викликати міжнародну співпрацю.
Вчені звернулися з прагненням працювати на благо всіх люд, для миру і прогресу. К. Сергєєв (псевдонім Сергія Корольова)

(Stratolab gondola з інструментами для спектроскопування атмосфери інших планет)

Минулого літа я придумав ідею запуску натовпу Так я розмовляв багато людей, і, можливо, я віддаю ланцюгову реакцію, якщо не супутник. Що прийде з цього, ми можемо найближчим часом дізнатися. Я дуже збуджусь про проекти, особливо в просторі. Що було моє радість, коли я дізнався, що перший проект Я знайшов автора і інтерв'ю його.

Успішно, з бесіди з Павлом (Шубінпавським) захопили багато цікавої інформації про те, коли був перший світовий простір, який мав можливість думати про геліоцентричну систему 2000 років до Коперника, важко працювати з російськими і американськими архівами, і що стало становищем в космічній станції в момент посадки Венери-4.

Ви зустрілися з деякими людьми, які брали участь у навчанні Венери (наприклад, науковий директор Венери-15/16, Олег Миколайович Ржига). Яким чином ви хотіли б поговорити з космосом?
до Все залежить від того, що ви вносите слово «загальна». Просто говорите з цікавими людьми. Неважливо, що

Розмова для інформації... Тут є два проблеми. Справа в тому, що вік дуже погано. Але найгірше те, що з часом деталі забуті, точна дата обов'язка втрачається. Різниця між 1966 і 1963 невелика. Це лише три роки, але для вивчення історії космічних досліджень це може бути критичним.

Наприклад, в спогадах часто люблять (і зараз іноді любов) пам'ятати, як Королева захопилася дебатами планетарних вчених про структуру місячної поверхні і він просто писав на шматку паперу «Місяця тверда». Сергій Корольов І він на цьому шматку паперу почав проектування пристрою пізніше перетворився в місяць-9, що вперше в світі сіли на місяць і дав йому панораму. Історія цікава, і це не дивно, що письменники люблять її так багато, щоб вони інтерв'ю науковців.

І все в цій легенді було добре, поки ця замітка не була виявлена і надана всім (після того, як вона виявилася, що Марк Галла також вдалося отримати його за книгу, але вона не опинилася). В цілому це говорить: «Висадка повинна розраховувати на тверді ґрунти, такі як пуміце. Побічні швидкості нульові ... " Не пам'ятаю більше. Але це дата. І з цієї дати стало цілком зрозуміло, що замітка була написана для мандатного місячного корабля. E-6 (Луна-9) була унікальною станцією з технічної точки зору. Оскільки воно було розроблене і в очікуванні, що буде морем пилу і вона повинна успішно висаджуватися в них. І знову, після того, як це стало очевидним від його дизайну. Окрема посадка, механізм плавлення, пелюстки.

В результаті спогади не лежали багато, але справжня картина була різною. Мемоіри і спогади добре, коли потрібно розуміти загальну атмосферу, яка була в часі. Або, якщо ви хочете зрозуміти будь-яку конкретну точку, вам слід серйозно описати питання, і бажано мати щось на руці, щоб підтвердити слова і обмежити часовий кадр.

З другого питання я хотів би зустрітися з Василевським і Маровим. Серед космонавтів - Волиньов, Єлисев.

6175725

Як для історичних діячів. Я хотів би поговорити з Арістрахом Самосом. Краще ще з Conon Samos. У мене є дуже серйозна підозра (необхідно, на підставі тільки окружних фактів), що він може добре рафінувати геліоцентричну теорію Аристархуса Самоскоя і помістити планети в еліптичні орбіти. Він був все для нього. Від фактів до математичного апарату. І якщо так, він зробив його майже дві тисячі років до Кеплера.

Якщо ви приймали когось ближче, то напевно з Келдишом. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Є спогади та статті. Але Келдиш більш складний. Особистість, яку я бачу за своїми науковими статтями, статтями та нотами, помітно відрізняється від того, що популярні статті, як зображувати. Точно не відображається особистість на всіх, але певним набором історій, як він був легко попереду в розрахунках машини і без особливих зусиль виявляв помилки в найскладніших моделях. Інструкції, які не є особою, але суперкомп'ютером. На сайті студентів, які запам’ятовують різні враження від життя. Але, на мій погляд, на весь сайт, його стаття говорить краще.
Наука порівнює музику. Пам'ятає історію життя Григора. Звичайно, стаття досить проходжена. Я не знаю, де і чому це було написано.
З іншого боку, навіть якщо я повернувся назад в час, я навряд чи говорив йому. Він не відповів на питання незнайомця. Тексти пісень, а це означає: І якщо я переконався, що він був з майбутнього, я думаю, що він був той, хто бомбардував мене з питаннями.

Книги та кіно -- При підготовці до публікації своєї роботи ви читаєте пучок книг:

Які ваші улюблені книги (художня та документальна) та фільми (художня та документальна) про простір?

- Ви запитуєте питання. Є багато. Коли мова йде про космос.
Як, "Для Амалтеї" Це одна з небагатьох книг, які не жертвують законам фізики. Крім того, земельна ділянка пов'язана з законами. Здавалося б, багато книг, таких як і назад. Лем, Асимов, Кларк. Але Стругацький, в цій історії, вийшов кращим.
Але це просто приклад. Я люблю багато інших книг. У них простір часто йде тільки на фоні.
Документація – трохи простіше. Шкловський «Всесвіт, Життя, Розум». Карл Саган "Космічна" Також я люблю книжки про спогади про реальні події (так багато), але бажано добре і цікаво написано.
Приклади простору: книги Чертока.
Ще один приклад - глибина 11,000-метра Piccard. Є багато книг, таких як.
Відомий факт (Я особисто знайшов його). У серпні книгу Піккарта над хмарами, опублікованими у 1936 році, є посилання на книги Корольова та Тихонова.

Особливістю фільмів є стандартний набір: Тамвінг Вогонь, Аполлон 13, Правова начинка. Невеликий стандарт: «Жовтень небо»
Документація. Це просто знову. Будь-які документальні видання Клушнесєва та James Cameron. Неважливо, якщо це простір чи ні. Вони маніяки в хорошому розумінні слова.
І знову, Centronauchfilm, одночасно, виготовляючи хороші фільми. Я маю на увазі фільми, такі як:

Це просто те, що на мій погляд, реальні документальні документи не повинні бути свого роду старої архівної спадщини, що надійшла на попередньо підготовлений текст (який є більшістю). Вони повинні бути так видалені, що вони можуть бути використані для роботи.
На жаль, цей підхід зараз дорогий. Ви повинні взяти фотографії всього процесу протягом багатьох років. І є дуже мало подібних фільмів. На мій погляд, ніщо.

Crowdsourcing -- Які багатоповерхові проекти (паст або струм) вам подобається?
- Збір коштів на ISEE-3. Хоча перша збір коштів з населення за космічну програму під час програми вікінга.
Якщо російські проекти — збір коштів на публікацію книги «Прості науки». Я розумію, що вони роблять важливу роботу.
Проект Aquatilis. Ідея і пропозиція дуже хороша, але вони витягують щось з ним. Після цього був чудовий проект для запуску стратостату для дітей. Шукаю ці проекти, я вирішив, що популяризація науки важлива і цікава для людей.

- Трохи більше про натовпи на вікінгі?
- Я бачив цю інформацію, наприклад, тут.
У.С. громадяни вже забезпечили аналогічну підтримку проекту з розвідки Viking Mars: у 1980 році понад 10 тисяч американців дали НАСА середню $10 з власних кишень. Але так зауважив, що не зрозуміло, що підняли 100 тис. дол. Продовжити роботу вікінгу, або до зонду до приходу Холі.
Я підозрю, що вікінг. Я побачила згадки про підняття грошей в іноземних джерелах, але не розуміла детально. Я спробую розібратися, коли я почав працювати на Марсі.

Архіви Ви працюєте з архівами, як ви робите з ними?
Я нещодавно опублікував аналогічний фільм про Луна 1. На жаль, в бідній якості.

На додаток до фільмів «Центрнаучфільму», знято закриті фільми про проект. І це все там. Від проектування до наукових задач. У архіві RGANTD, відповідно до бази даних, є такі фільми, але тільки на кіно. Вони не допускаються працювати з фільмами, вони кажуть, що немає грошей для сканування, і єдиний варіант - сканування їх повністю за власними витратами. Їх ціна 80 рублів - другий. Всього сканування 45-хвилинної плівки обійдеться 216 тис. рублів.

834464

План станції для фотографування Венери

Всі фотографії НАСА знаходяться під відкритим небом. На жаль, це не стосується всіх необхідних фотографій. Повідомляємо фрагмент відповіді від Каліфорнійського технологічного архіву:
Ми випускаємо матеріали для вказаного використання, а подальше поширення будь-якого матеріалу здійснюється суворо.
Наш стандартний збір для використання одного з наших фото в інтер'єрі друкованої публікації становить $95.00 за фото. Існує додатковий збір відтворення $10.00 для налаштування сканування, і $10.00 за цифрове сканування.
Ми не надаємо фотографії безкоштовно. Для моєї книги я планую замовити деякі фотографії та схеми від RGANTD. Вони заряджають близько 350 рублів за картину.

Витяг з книги. Пам'ятки посадки на Венері 4. Перший операційний апарат в атмосфері іншої планети

Це відбулося 18 жовтня 1967 в 7 годин 39 хвилин 10 секунд. Станція вступила в атмосферу на швидкості близько 10 км / с. У той час, коли земля не введе в атмосферу на таку високу швидкість, навіть на Землі! У зв'язку з температурним датчиком було відділення відсіків, які слідують балістичною паузи і виходу гальмівного парашуту, потім основного. Радіо альмір перетворилося, сигнали від температурних і датчиків тиску пішли, бійці розбили кришку, а венерські «повітряні» кинулися в ампули газового аналізу. Почати роботу!

Є кілька відчуттів очепів, які перебували в Євпаторії на космічній станції в 116-му номері. Я хотів би цитувати від щоденника відомого космічного журналіста Ярослава Головованова (малий час, Євпаторія). У дужках, коментарі автора.

Євпаторія. Центр візуальних комунікацій Час польоту КУА - 128-й день рейсу. Ніч на Землі. Ніч Венера 4 висаджується на Венері. Натяг є кіптявою.

У 5х 41х Команда МІН: моніторинг зовнішнього вигляду сигналу!

Точно. 5h 44 хвилин 27 секунд - сигнал! Захоплення сигналу над шумом землі і небом 30 разів! Великий

У 6.15 км «Venus-4» починав «видати Землю» з його параболічною антеною і після 12 хвилин, коли сигнал над шумом відразу стрибнув від 30 до тисячі.

6.48. - до планети залишалося близько 30 тис. км.

7.15. Є близько 13,000...

7.35. - 400 км до Венера... Атмосфера все ще дуже слабка, рідина, тому час падати SA. У разі пожежі, параболічна антена, яка працює так само, тепер втратить Землю. Дійсно, сигнал різко змінився, але як кажуть тут, "парабо не хоче померти".
Нарешті, в 7:39 сигнал з параболічної антени повністю зникне. Але після 50 секунд передавач КА перевернувся. Він 5 разів слабкий, але що робити?

7:48. Помешкання розташоване в 24.8 км. Тиск (R) - 960 мм Hg, температура (T) -78 градусів Celsius ...

(Відразу після виходу парашуту був зроблений перший аналіз композиції атмосфери Венери. Відключені датчики похилого віку! Вони можуть лише сказати, що атмосфера Венери містить більше 1% вуглекислого газу. Деякі манометри, щоб здивувати всіх. Але вони ще встигли дати досить чіткий результат. К2- 90%+-10. Вміст азоту одного датчика менше 7%, другий – менше або дорівнює 2,5%. й

8:08. P - більше 4 атмосфери, Т = 135 ° С. Академічний імшенецький, влада в мікробіології, сказав, що це при цій температурі, яка відбувається стерилізації. Сподівайтеся, що є супроводження життя сирого білка на Венері, майже не залишається. SA може витримати тиск до 15 атмосферних середовищ, після чого подрібнити її.
За мене в скляній кабіні сидить бійець дуже розумного роду, носіння скла, від тих, хто не пройшов до університету в змаганнях. Він продовжує повторювати когось в телефоні параметри атмосфери Венери, які оператори звітують кожні 30 секунд. Повідомляючи, що тиск в атмосфері Венери перевищило 5 атмосферу, солдат раптово занурився, очевидно, слухаючи питання, а потім конфіденційно повідомив:
- Comrade Marshal є однією атмосферою на Землі. Я даю багато, щоб дізнатися, що пень сидить на іншому кінці дроту. Але вона повинна бути військового секрету!

8:54. Датчик тиску відійшов в масштабі: він був призначений тільки для 9 обстановок. Т = 250°C. Т всередині машини становить 37°C. «Життя є собака», Георгій Миколаївич (Бабакін) говорить продумано.

По суті, датчик «від ваги» на 8:31. Останнє читання проходило до 7 ранку.

9.14. Зовнішня температура - більше 280 градусів, внутрішні - 54 градусів. Оператор повідомляє, що об’єкт гойдалки. Чому?

9:16. Зійшла.

(Останній записаний сигнал від Венери 4 був переданий за 9 годин 13 хвилин 31 секунд.) Температура досягла 535 К (262°C).

Увечері «миється» в «Україна» перемога Бабакіна. Для науки це грандіозна перемога: всього за три години землеробство дізналися більше про їх знаменитий сусід, ніж вся попередня історія людства! Вони відвертають гідно, кожен зробив шум, шаутінг, сміється, і Гліб (Максимов Гліб Юрійович, провідний розробник автоматичної космічної техніки, в першу чергу на бюро дизайну Корольова, а потім на G.N. Бабакін.) раптом кричав. Отже, щирий, так гіркий. І сказав він,
- Ідіотс! Що ти щасливий? Ви не розумієте, що сьогодні ми вихованці в сонячній системі? Я був так сподіватися... І ось Ми тільки в сонячній системі, ми всі - Я ще раз загинув.

П.С.

Джерело: habrahabr.ru/post/230601/