Skyscraper як останній шанс

Я збираюся писати про цей проект давно. Але фотографії не були красивими, ніхто не сказав нічого. Нарешті, є чіткі описи, які я поспішаю поділитися з вами.

Про життя людей, які не встигли піти. Про мешканців «Тверження Давида» в Каракасі, які перетворилися в занедбаний хмарочос, в «місто в межах міста», окремий світ, який відповідає всьому світу.

499.00 Р

У 1994 році, як фінансова криза Венесуела, будівництво оціночної вежі Давида хмарочоса заморожена. Загинув головний архітектор, а напівфабрикат став уродженим, домашнім і світом на кілька тисяч нелегальних переселенців.

р.

Девід Брилембрангур запланований на будівництво 45-поверхової будівлі в центрі Каракас. Але він не встигав завершити будівництво, будівля не продала, потім була криза, і ніхто не збирався відновити будівництво. Крім того, будівля не захищала, і поступово з'явилася бездомна. З 2007 року приїхали сюди, щоб провести ніч, їсти, почекати дощ. А потім оселилися, народилися дітям і в кінцевому підсумку влаштували житло.

р.

Сьогодні в вежі проживає понад 3 500 людей. Жителі організовують себе, розфарбовуючи стіни, кладуть двері і вікна, запускають воду і електромережі. Організований дитячий майданчик для волейболу і навіть обладнаний стоматологічним кабінетом.

Спочатку хмарочос повинен містити платформу на даху для посадки приватних вертольотів. Зараз є демонтований дах і досить небезпечний, навколо якого, тим не менш, діти грають.

р.

Будівля побудована за принципом спіралі, а десятий поверх можна підняти на ногу, велосипедом або навіть мотоциклом. Поки люди зайняли 28 поверхів. Ще 27 - це гостинно порожній.

р.

Венесуеланська поліція, побоюючись нерестом, спробувала виселення і арештувати незаконних переселенців. Але, не дивно, що це люди, які виходили, щоб бути найбезпечнішим співтовариством, мешканцями мирного панування міста. Немає наркотиків, не ковенів, немає гарячих. Вони просто потребують житла, і багато хто вважає, що вежа подарунок долі.

На щастя, ці фотографії дають мені велике почуття виживання. Тож побачимо фразу, назву картини «Все життя».