• Правила життя Ельдар Рибанов •

Я люблю все шаббі і рвані.

У мене є така хороша пам'ять, що я навіть пам'ятаю мій передвоєнний телефон, G-69132. Я пам'ятаю баню крабів у вартість війни 77 центів. Ви йдете в будь-який магазин і є краби; ніхто не купив їх. Що це і де це – ніхто нічого не знає.

Я інтерв'ю багато людей — Белмондо, Клод Лелуш, Філіппа Ноірет, Альберто Сорді — але це не доки я пішов до Фелліні, що я пішов і думав: «Я збираюся до короля». Я відчув подібного почуття в 1968 або 1969, коли я поїхав Solzhenitsyn від Mosfilm до свого будинку. Я відчув, як я мав щось дорогоцінне в моєму автомобілі.

Про те, як представити себе. Це, мабуть, головне, що я навчився з Ейзенштейна.

Я не пропусти поточної політичної ситуації через мене. Я не знаю, що країна я жити в, я не знаю, які системи ми маємо. Я не розумію, порівняно говорячи, чому Ходоровський сидить, і чому інший олігарх не сидить. Я розумію одне: крім російської мови, нічого не об'єднує нас. Сьогодні Я жити не в країні, але на власній території.

Ви бачили мій "Андерсен"? Ви боїтеся, я зробив ситу? Я живу за останні два роки для цього фільму. Андерсен - окропом з льодом і перцем з варенням. Це всі залучені. Його мати є алкоголем, його сестра є жертвою, його дід божевільний, і він є генієм. Так, він відхиляв сестру і не відвідував свою батьківщину, але він не злочинець. Нехай кожен в своїй біографії дивиться на те, чи він зрадив свою матір, чи він заперечив своїх родичів, чи має він свої таргани в голові.

Де є гумор, є правда.

"Граючи жертву" - це антигенеративна річ. Непристойна монологія слідчого про молодих людей, які не дбають про все міцно. Я не люблю малювати картини, але я скажу те, що я був його. Я захоплюю це негарантове племена хлопчиків і дівчат.

Якщо ви читаєте фольклор, завжди хотіли отримати все відразу і багато, і в той же час не працює. Російські казки, на жаль, національна ідея. Розуміння, що, щоб покласти його злегка, не викликає симпатії. Кращі люди в Росії завжди існують в непристойних з ним.

Найважчішим, але й найцікавішим і вдячним - зробити комоди про добро і добро людей. Molière не писав одну комедію, де герої ми хочемо симпатізувати акт. Щоб працювати в цьому напрямку, потрібно мати таку кришку і любов людей, як кілька людей можуть. У нашому кіно в цьому жанрі крім мене і Емілі Брагінського, ніхто не працював. Чаплін зробив це, але тільки краще, ніж нам.

Що доторкнулося мене в фіфтингах, шістдесяти, сімдесяти і вісімдесятників – це доторкнулася величезна кількість людей, більшість з них. У мене є багато людей, які люблять мене сьогодні. Фелліні - сказав восьмих, "Моя аудиторія вже мертва." Це правда страшна.