У вас буде 10 фото і текст.
Пошта є одним з найстаріших видів захисної техніки. Його винахідники розглядаються кельти. Відома пошта, знайомства з IV ст. до н.е. У деяких країнах Сходу, солдати пережили їх до кінця ХІХ ст.
Однак дана стаття не про історію. Скоріше, це буде практичні рекомендації для тих, хто серйозно або просто з curiosity вирішив спробувати свою руку в такому захоплюючому бізнесі, як історична реконструкція. Один спосіб або інший, необов'язковий зчитувач зацікавить інформацію нижче.
По-перше, вам буде потрібно звичайний дріт товщиною 2 мм (найкращий варіант). Легко зробити пошту з алюмінію або міді. Але в першому випадку він буде служити тільки орнаментом (Я не радимо тестування на міцність), а в другому випадку пошта буде дуже дорогою (чорний метал, після всього).
Сильна ланцюгова пошта вийде з сталевого дроту, але вам доведеться потіти над роботою. Золота підставка буде звичайним залізним дротом, який часто використовується в їх роботі інженерами сигналів – легко працювати з і досить недорого. Для виготовлення однієї пошти потрібно близько 10 кг металу.
Подбайте про інструменти та інструменти. Вам буде потрібно: проходи, кліщі або бору і круглий металевий стрижень діаметром 10 мм (для дроту товщиною 2 мм, це буде оптимальною пропорцією). Також в процесі роботи, щоб захистити руки від травм, потрібно більше однієї пари рукавичок.
Отже, спочатку потрібно зробити дротові кільця. Обгорніть дріт на штангу так, щоб ви отримали щось схоже на пружину і виріжте кільця з неї. Звісно, можна скористатися електроінструментами, але стародавні майстри зуміли якось робити без них, прямо?
Коли у вас є достатня кількість «зроблених продуктів» – найцікавіше почнуться.
Оригінальний тут.
Консоліда частина кілець з проходами:
Існує кілька способів привезти кільця разом: зварюванням, обсадкою, клею, рейтингом і т.д. Я не поставив собі мету досягнення повної автентичності і, щоб не турбувати, вибрав найпростіший спосіб - Я приєднався до кільця разом. Потім беремо один незміщений кільце і вставляємо в нього чотири зменшені:
В результаті ми отримуємо це «п'ять»:
Ми робимо кілька «фітів» і збираємо їх разом:
І так далі:
Представлена версія ткацької пошти називається "1 в 4" і вважається класичною. Використовуючи інші параметри – «1 в 6», «1 в 8» або «2 в 8» – ви отримаєте більш щільну, але відповідно важку і майже жорсткі ланцюгову пошту.
В результаті через кілька місяців я отримав цю пошту (зваживши 12 кг, до речі):
На жаль, кільця були різних відтінків, тому пошта виглядає так моттлі, але так як вона тепла, я буду шліфувати його для блиску звичайним піском. Це допоможе усунути недолік.
З У мене є кілька кілець зліва, я вирішив зробити більше ланцюгових рукавиць. Вони важить «тільки» кілограм:
У моєму наступному продукті я зробив помилку приготування кілець одного діаметра, але товстої дроту. Плетіння виявилося занадто щільним, через яке бензопилине полотно практично втратило її пружність.
Але якщо перша пошта буде легко зберігати вас від ножа (перевірено), то в цьому п'ятикутному «капі» не можна боятися навіть кулі від травматичного пістолета. Але нехай хтось інший перевіряє його.
І нарешті я зробив ще одну ланцюгову пошту, використовуючи яку назву «Сарманська» або «японська» ткацтво, яка при доході до кілець і мають різні діаметри. Як виявилося, він не захищає від капусти, але набагато світліше (9 кг) і більш еластичною порівняно з європейським аналогом. І виглядає він дуже привабливо.
Джерело: