Дмитро Медведєв представив «Російський смартфон»

"Додати процідити."
Корпорація «Ростек» представила прем’єр-міністру Дмитра Медведєва перший російський смартфон YotaPhone. Керівник корпорації Сергій Чемезов представив главу уряду з першим апаратом, оснащеним двома екранами.

«Щоб я пообіцяв показати мені новий російський продукт?» – сказав Медведєв про зустріч, яка відбулася у вересні 2010 року. Я не ховаю, я, ймовірно, не даю це важливе значення, але з тих пір я просто потрапив до багато звернень: «Чи є цей російський смартфон?» Я розумію, що він зробив. й
«Так, ми це робили», – відповів Чемезов і прокладав важку чорну коробку на столі перед прем’єрою. «Я пообіцяв, що перший буде з вами, тут це, - сказав Чемезов.

Пристрій має мінімалістичний дизайн. Єдине, що відрізняє її зовнішнім виглядом від інших смартфонів (крім другого екрана, звичайно) є невеликим вигином задньої кришки до верхнього кінця смартфона. Крім того, немає суттєвих відмінностей від інших пристроїв в YotaPhone. На лівому (відносному до кольору, основним, відображенням) кінці є кнопка керування об'ємом, на дні - роз'єм MicroUSB, зверху - аудіо роз'єм і ключ живлення, поєднаний з лотком для SIM-карт (карти microSIM).

YotaPhone зібраний в Китаї з компонентів в першу чергу від японських і Тайванських компаній. Основна особливість смартфона, звичайно, монохромний екран на спині, створений технологією E Ink. Ви можете використовувати для відображення оновлень соціальних мереж, текстових повідомлень, карт, погоди, новин або роботи як електронної книги, збереження життя батареї. До речі, в режимі читання електронних книг пристрій може працювати автономно протягом 60 годин.
Пристрій технічно обладнаний двома 4.3-дюймовими екранами. Один з них - кольоровий рідкий кристал мультисенсор з роздільною здатністю 720 × 1280 пікселів, а другий - чорний і білий, на основі технології E Ink з підтримкою 16 сірих грацій, має дозвіл на 360 × 640 пікселів.
Також використовується процесор Qualcomm з двома ядрами Krait @ 1,7 ГГц, GPS / GLONASS, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, передні та задні камери з роздільною здатністю 1 Мп і 13 Мп відповідно (autofocus, світлодіодний спалах), акселерометр, датчик світла і близькість, цифровий компас і гіроскоп.
Кількість оперативної пам'яті смартфона становить 2 ГБ, вбудована флеш-пам'ять eMMC - 32 ГБ, ємність акумулятора - 1800 мАг. YotaPhone використовує SIM-карти microSIM і може працювати на LTE, UMTS і GSM мережі. Смартфон доступний в чорно-білих тонах і важить 146 грам з розміром тіла 133.6×67×9,99 мм.
www.tasstelecom.ru/news/one/26174
+7 (495) 780-09-42 доб.200-80

Огляд Blitz YotaPhone
www.tasstelecom.ru/articles/one/3924
Сам смартфон приємно тримати в руці, в основному через грубу задню панель. Його грубість викликана використанням е-Ink-дисплей. На перший погляд, матеріал повинен добре протистояти подряпинам, але це можна дізнатися тільки під час роботи. Сам корпус добре зібраний. Незважаючи на те, що це попередньо продакшн зразок, смартфон не скрипить, в разі відсутності проміжків і інших дефектів виробництва.

Головний дисплей

Смартфон використовує 4.3-дюймовий дисплей з роздільною здатністю HD / 1280 * 720 пікселів /. Ніщо погано про дисплей не можна сказати - дуже приємна матриця з якісним кольором розмноження і максимальним кутом огляду. У переліку технічних характеристик смартфона на офіційному сайті, тип дисплея перераховується просто як «LCD», тобто «рідкий кристал», але припустимо, що використовується IPS-матрикс.

E-Ink дисплей

Другий дисплей смартфона, розташованого на задньому кришці, робиться, так як він неодноразово сказав, використовуючи технологію електронного чорнила. На відміну від основного, екран e-Ink не схильний до затискань, і всі взаємодії з ним відбуваються через власний сенсорний блок, схожий на який використовується під основним відображенням. Гальмів також схожий: подвійний клацання перемикачів запущеної програми, а фліппінінг зліва і вправо дозволяє переміщатися на наступну сторінку / зображення. Також можна відобразити необхідну інформацію, яка завдяки технології електронного чорнила залишиться на екрані навіть з повним розрядом акумулятора смартфона. Основною метою другого дисплея (крім комфортного читання) є відображення додаткової інформації та повідомлень про неї, які повинні зберегти потужність акумулятора.
Розділ 640*360 пікселів з діагоналлю тих же 4,3 дюйма. Для електронного чорнила це гідне співвідношення роздільної здатності та діагоналі. Зображення на ньому помірно ясно, листи в текстах не змащуються, і більше не потрібно від нього.

5. Умань

6. Жнівень

749152

Джерело: