У Мінській області (до м. Івенець) є цікаве місце - закинутий санаторій «Ліс». Згідно з редакцією, яка була оголошена в інтернеті, санаторій був закритий у 1986 році, внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. По суті, трохи складніше.
Ось буде 60 фото + текст через Максим Нікітк
02. Мар Площа санаторію виглядає так.
03.03.2014 р. Сама будівля - типовий проект для сімдесят - кутові форми, мінімалізм, практично повна відсутність декору.
9356366
04.03.2014 р. Вежа (всередині якого була вода напірна установка) прикрашена цією погодою ван. "Сторк на дах, мир на Землі", як одна стара пісня санг.
05. У Вуличні ліхтарі. У сімдесяти, такі ліхтарі були буквально скрізь.
06. У Походимо. Ви можете побачити, що будівля вже в досить поганому стані. На стінах - графіті типовий стиль «пост-нуклейка».
07. Мар Яскраві мохи нагадували мене про Прип'ять. Я зловив себе не намагатися на ньому (звиток від Прип'ят, де мох радіоактивний).
08.03.2014 р. Деякі види бічного розширення. Це має бути їдальня.
09.03.2015 р. Будинок знаходиться на спині.
10. Колапси.
11.
12. Один з зовнішніх дверей - аварійний вихід (під ключ до медсестри на миті).
13.00 р. Поблизу це вхід до бомбосховища. Не вдалося дістатися до неї, їїмодор не відкривається без спеціальних пристроїв.
р.
14. Давайте спробуємо потрапити всередині будівлі. Не можна входити з основного входу - це під тривожною сигналізацією, оснащеною датчиком руху. Давайте спробуємо шукати бічні портали.
7932786
15.00 р. Існує такий рейс сходів, посипаний товстим шаром зламаної цегли і підливається рубаними гілочками бруса шипшини (підготовлений «розкладний дріт» від непровітованих гостей). Зайдіть тут.
16.00 р. Акуратно сходження кріплих сходів і потрапити в коридор другого поверху.
17.00 р. Один з номерів. Що було тут важко сказати. Ви можете побачити якусь таблицю і залишки деяких електричних коробок на стіні. Акумулятор під вікном відрізається і знімається.
18. Вентиляція сітки. Про нас
19.00 р. Витончена плитка в кутку. Судячи по зв'язкам, колись була мийка з гарячою і холодною водою.
20. Політ сходів в середині будинку. Види решток типового радянського декору (все пров'язуються підвісні штори) і графіті, залишені за рахунок забору «сталькери» за межами будівлі.
21. Паркет.
22. Номер І.Д.
23. Тут багато цікавих речей. Наприклад, графік за грудень 1989 року, вже в післячорнобильному періоді.
р.
24. А ось кошторисні та бухгалтерські документи на 1989 рік.
25. Деякі заяви про профспілку в той же період.
Документи були знайдені у 1990 та 1991-1992 рр. Виявляється, що санаторій працює не менше 5 років після Чорнобильської катастрофи. Я дивлюся, чому це не було, і чи пов'язано з ДТП. Є варіанти. Перший варіант (радянський слоббері) – за нормами радіаційної безпеки санаторій дійсно мав бути закритим, але він працював на деякий час з економічних причин, просто тому що для нього немає заміни.
Другий варіант (крадіжка) – за нормами, можна не закривати що завгодно, але в кінці він став прибутковим для кого-небудь «закрити» санаторію, щоб сказати, виписали певні відходи на «проведення». Вони кажуть, що компанія закрита, і закінчується в воді.
І нарешті, третій варіант – санаторій став просто економічно некомерційним. Він знаходиться далеко від великих міст, а наявність біля (навіть, якщо не на території) радіоактивного місця, нарешті, «пошкоджено репутацію» місця. Хто хоче відпочити поруч з цими ознаками:
26. Однак я залишаю розслідування причин закриття інших експедицій. Особисто я зацікавлена в домашньому боці бізнесу.
Типова вітальня в санаторії виглядає так. Ліворуч з входом є щось схоже на настінний шафка, праворуч - санвузол з невеликою ванною, раковиною і туалетом. Майже всі сантехніки, крім ванн, вже були видалені.
27. Антризоли.
28. Дверноб.
5555451 р.
29. Залишки люстри.
Джерело: