Підземний бункер

Лінія Магінота - це система французьких укріплень, на кордоні з Німеччиною від Белфорта до Лоллона. Місце, яке сьогодні буде повідомлено, було першим в списку запланованих сайтів. Після руху 250 кілометрів в Алсце і Лорраїну і отримання до лісу нам потрібно, ми паркуємо машину на очищенні, поруч з шосе, надягаємо гумові черевики і підемо до призначеної точки. Ми були недбалими з погодою, яка вихідні дні: вона переніс весь час, і ми поїхали через щільні смуги дощу багаторазово на дорозі. Виходить з автомобіля, стала очевидною, що без гумових завантажень ви не можете далеко тут - грунтовка, що веде до лісу, була розмита і представила мез, яка дуже точно передає картину. Взявши всі багатокілограмні боєприпаси з нами, ми відкладаємо на цю ґрунтовку.

Брудна дорога йде в усі часи на пагорбі і після того, як кілометр відпочиває на виделці: один шлях йде зліва - другий вправо, а невеликий перерослий шлях йде прямо. Ми йдемо прямо, так як цей шлях ближче до вирощеної точки на екрані навігатора. Незабаром, і з цього шляху ви повинні перевернути і ходити прямо через ліс, перевага його не набагато переросли з кущами, тому не існує особливого дискомфорту від переміщення по грубій місцевості, стреси тільки постійне падіння висоти, так як за плечима десятки кілограмів боєприпасів і кожен раз піднімаючи пагорб трохи втомився. В кінці ми отримуємо в точку, позначений навігатором і ... нічого. Навколо того ж лісу і не найменшого знака вирощеного бункера.

7446240

Дослідивши площу в радіусі сто метрів від точки з координатами і не знаходилися найменші сліди бункера, ми повернулися до вилки, і цей час ходимо прямо через перерослі і, очевидно, багато років невикористаний грунт. Грунт відпочиває на очищенні перерослий з високою травою в талії і кущами. У лісі продовжується очищення, але я не бачу точку проїзду. Пройшовши все в радіусі сто метрів і знаходьте нічого, ми повертаємо на виделку. Крім навігатора, у мене є друк з Google Maps, нижче. Зелена стрілка вказує на координати бункера, де вона повинна бути, червоний точка я позначив паркомісце нашого автомобіля. Як виявилося, розташування праймерів в лісі з карти Google не відповідає дійсності, і ми скоро переконалися в цьому. Що робити? Ми вирішили взяти останній невибагливий шлях на виделці, зліва, так як стало очевидно, що бункер може бути в будь-якій точці лісу.

Ми йдемо вліво, витрачаємо ще одну годину і багато зусиль, щоб знайти бункер, поділитися з нашим братом, щоб покрити більше території і ходити сотні метрів один від одного, втрачений приціл і маршрут, так щоб не втратити. Це найменше хотілося б в цій ситуації. Ми починаємо бачити галюцинації: позаду кожного стовбура дерева на відстані, я бачу вирощений сірий бетон, і мій брат бачить броньований купол всюди, але це всі ілюзії. Кілька разів я, в дусі, захопивши сіру пляму сотні метрів за кущами, але пляма була ще одним стовбуром дерева. В результаті стає очевидним, що ми просто кладемо нашу енергію: ви можете розчісувати цю волосінь до ранку. Вологий з пітом в результаті години і півхода через лісові пагорби з повними уніформами, ми повертаємо на машину. Дуже дякую за те, що в навігаторі зберіг свої координати.

У мене є планшет в моєму автомобілі, і він містить історію німецьких дігерів про те, як вони відвідали місце. Я взяв свої координати з власної історії, тому я впевнений у них. Я читаю історію знову, але я не знайшов нічого нового в ньому: вони, так само, як ми прийшли в координати, побачив тільки ліс навколо. Потім вони відокремили і шукали бункера в лісі протягом тривалого часу, але в результаті вони його знайшли. Цей бункер, ми запланували один дуже масштабний об'єкт з багатьма кілометрами підземних переходів та шести військових, кожен з яких піднімався сотні кроків. Що б не за одну «але». У цьому притулку є вражаючим історичним артефактом з 1940 року, який я хотів би бачити з власними очима. Я включив цей невеликий притулок в маршруті бункера і дав на фінішну лінію. Визначено, що остаточний пошук, слідуючи підступам німців, описаних у своїй історії. Взявши планшет з нами, ми приймали ту ж дорогу до виделки. Єдине недосвідчене місце є лісом за очищенням, і ми очолювався для очищення прямо на курсі. У описі німецьких німців слово «Литвун» і вона відіграла ключову роль як інші пам'ятки в описі шляху не було. Я не знаю перекладу, але на планшеті я мав словник, який перекладав це слово як «здоблення, прогалін, очищення (у лісі)». Зрозуміло, що ми були на правій трасі. Опис способу німців завершився наступним чином: "Ми вирішили обходити джгут, який не був на нашому плані, і намагаємось шукати його. Проходячи очистку і блукаючи трохи по лісу, ми походимо по колуючого дроту - це означалося, що бункер був поруч, і дуже скоро ми помітили броньований купол. Він був йому. Опис не дуже чіткий, але хоча б напрямок пошуку зрозумілий. Було прийнято рішення: ми проходимо очищення, відокремлюємо і йдемо в різних напрямках, через п'ять хвилин ми повертаємо в точку збору і якщо ніхто нічого не знайшов, повертаємо на автомобіль, відпочиваємо і переходимо до головної точки маршруту. Не вдалося відкинути енергію перед величезним об'єктом, який чекав нас сьогодні вночі, але було дуже сумно відступати від мети, особливо коли це було так близько.

р.

Так ми розщепили і шукали один одному. Після ходьба двохсот метрів по лісу я бачив його.

Неважко вводити в слова мої почуття. Можливо, Колумб досвідчений щось схоже, коли він бачив землю після місяця в відкритому морі. Я був щасливим і почав називати брата з радісним крім: "Я знайшов це!" Знайдено бункер! Але мій брат пішов так далеко, що мій крі не відразу його досягне. Коли ми зустрілися, ми були як щасливими, так і щасливими. Після того, як ми вже почали визнати гірку думку, що після сходження цього лісу протягом двох годин нам доведеться залишити нічого. А потім наш пошук був раптом нагороджений.

Але бункер був зафіксований. На фото видно закриті двері і не міст через діамантний кріп.

Але я не здався. Ми приїхали до одного з двох в’їздів до підземного укриття. Другий вхід був в радіусі не більше двохсот метрів від першого. Ми знову відокремили і пішли в різних напрямках, але через сто метрів я знайшов другий вхід до притулку. Він знову пішов до мого брата, щоб прийти до мене.

І це було лише тоді, коли ми приїхали ближче і побачили хоспісно відкриті двері і саморобний міст гілок по діамантину, що ми нарешті зрозуміли, що зараз нічого не запобіжить від входу в світ. Ми знайшли вхід до притулку дуже своєчасно: почався громізд, а дощ збільшився через кожну хвилину. Коли ми входимо, зовні вже відмирає і лило, як з відро.

Ми беремо світильники і починаємо вивчати цей втрачений світ. Вхід до притулку зображений. На праві двері на вулицю, через яку ми входимо. На в'їзді і електропроводці до неї є ліхтар.

Вхідний блок обладнаний двома броньованими куполами для контролю території та пожежі при підході противника. Як броньовані куполи знаходяться в відмінному стані, тільки іржавіє їх відмову.

На цій фото ви навіть можете побачити сайт всередині купольного купола, який був опущений підйомним механізмом вниз до навантаження зброї і боєприпасів, а потім також піднятися вгору. За допомогою системи противаги, сходження і спуску проводилися однією особою чисто механічно. Я був в броньований купол в іншому покинутий бункер, і він працював. Я впевнений, що вона працює тут теж, судячи змащеним ланцюгом. Я не чекав.

На вході на стіну невелике повідомлення французьким: Будь ласка, прийміть, щадники, мої гарантії поважності. ?

До того, як ми спускаємось до притулку, я бажко розповісти вам, що цей об'єкт є і що він був побудований для. У Франції об'єкти такого роду називають Абри і призначені для розміщення військового складу. Такі притулки були побудовані вздовж лінії Магінота між бойовими фортами і були два види. Перша - Abri Surface. Шелти цього типу розташовувалися на поверхні землі або в безпосередній близькості від поверхні, і складаються з одного 70-метрового блоку з двома входами. Цей тип укриття буде моє наступне повідомлення. Бункера ми знайшли в лісі відноситься до другого типу притулку, так званого Абри Каверне. План притулку представлений на малюнку нижче.

Цей притулок складається з бараків, призначених для будинку декількох сотень солдатів. Бараки лежать підземелля на глибину від 20 до 25 метрів і з'єднуються з зовнішнім світом через два вхідні блоки, розташовані на поверхні (на малюнку вказані неповні квадрати). У кожному в'їзному блокі крім броньованого купола і емульсії з ручним ручним кулеметом, є також фільтр і вентиляційна установка. і пост обов'язкового охоронця. План вказує:

C: Кухня;
Кл: Броньований купол GFM типу А;
КТ: барраки для розміщення персоналу;
СО: приміщення офіцера, командира притулку;
Е: вхід;
FM: емульсія для 7.5mm Mdle 1924/29 ручного кулемета;
Я: жовчови для каналізації і каналізації, з'явився вихід евакуації;
М: моторний зал з двигуном аварійного електропостачання укриття;
Р: резервуари для води;

Зауважте, що цей план не є точним планом для цього притулку. Незважаючи на те, що всі вони мали подібний пристрій, але відрізнялися докладно, розмір і розташування номерів. Наприклад, на цій площині ви побачите два поздовжні плакати (підземні коридори), в нашому укриття було три з них і кількість номерів для розміщення персоналу вдвічі більше, ніж на цьому плані. Але я думаю, що точка зрозуміла. Тепер побачимо, що виглядає так.

р.

Сходи вниз. На стінах з'явилися муки з фарбними циліндрами, залишивши вироби власного розуму і нарізані руки. Хоча через недоступність цього притулку ще слабко впливає на вторгнення Гопніків з фарбою. Багато інших покинутих конструкцій лінії Магінота розфарбовуються і розфарбовуються по всій території. У верхній частині фото видно залишки підйомного механізму, за допомогою яких коробок з положеннями і боєприпасами, які були опущені до нижнього рівня. Ви також можете помітити добре збережені вентиляційні труби, що працюють від фільтра і вентиляційного приміщення до нижнього рівня до брусків.

Механізм підйомного пристрою, з верхньої фото, також добре збережений, тільки кабель відсутній.

Політ сходів на рейсі нижче, ми потрапляємо в фільтр і вентиляційну кімнату відмінної безпеки. У правій частині фото видно ліхтар, в якому навіть пережили плафони, які не часто зустрічаються. Електрична електропроводка все ще на місці. Дивовижна!

Фільтр-вентиляційний блок знаходиться в відмінному стані, тільки фільтри з'їдуть з іржі. Француженці бояться, що німці будуть використовувати смертельний газ під час нової війни, так як вони робили в Першій світовій війні, і тому кожен об'єкт лінії Магінота, від простого напівкононора до величезного пальця, був обладнаний системою фільтра. Кожен такий фільтр може працювати на добу, після чого його довелося замінити новим, тому в багатьох об'єктах лінії Maginot, крім встановлених фільтрів, можна також знайти певну кількість запасних фільтрів. Фільтри були активовані тільки в разі атаки газу, решта часу вентиляція проводилася звичайним впуском повітря з поверхні, обходивши HPV.

Знизу можна оцінити глибину укриття.

Ми повністю перевірили вхідний блок, спускаючись до нижнього рівня в бруски.

Першим сюрпризом, що вітає нас відразу з останнього кроку сходів є вода. Ця частина притулку затоплюється. Що було дивно - під водою кудись прийшла щільний шар або піску або іншої в'язкої грунту світлого кольору. Відчувається як прогулянка на пляжі: прозора, прозора вода, пісок під нею. Єдине, що не було електричним сонцем, щоб повністю імітувати підземний курорт.

Ті, хто тут перед нами, побудували шлях різних об'єктів, які можна дістатися до сухої частини підземних бараків без замочування ніг, якщо ноги є звичайним взуттям. Ви можете оцінити довжину одного з трьох паралельних потернів - близько 200 метрів.

Повернувшись, ми прийшли звідти. Ви можете побачити вбудовані скелети стільців, через які ті, хто прийшов без гумових чобіт, зроблені їх шлях в бункер.

р.

Почнемо рецензування самих барраків. І знову ми зустрілися з досконалими чистотою і відмінним збереженням. Саме тому, що цей біженець не так легко знайти і відносно далеко від міст і сіл, які його не було піддано такої інвазії вандалдів і квіткових фінгерів, як сталося практично на всіх інших покинутих об'єктів, які я побував перед нею.

Хто побував у біженцях попередніх років залишив свої малюнки тут - в цьому випадку символ крекінгу Магінота.

Ми йдемо на головну лінію.

Знову ж таки з збереженими ліжками та столиками. Виконується цегляною кладкою. Багато об'єктів лінії були або бетоном або кладкою штукатурені зовні. Стіни просто залишаються, як вони знаходяться. Ймовірно через брак коштів при будівництві.

Р

У номері є чудовий сейф. По суті, з початку 30-х, коли було побудовано притулок, приміщення збереглася повністю в оригінальному: ліжка солдатів, столи, вентиляція, електромонтаж - все на місці. Єдине, що відсутні матраци та ліжка. Все інше виглядає так само, як і при експлуатації притулку. Заради історії доторкнутися так близько, вона приймала подорож на 250 км і два години, щоб бити через ліс. Але найцікавіше для нас...

Ми залишаємо за собою бараки і поїдемо по Потерна, шукаючи всі номери. Як видно з фото, ця частина укриття вже суха. На фото пісочниця, мета якої полягає в блокуванні підземних вод в разі її проникнення в притулок.

У номері, де солдати можуть мити себе, очищати себе і мити їх уніформи. Не було гарячої води в притулку, тільки холодно. Не знайдено душову кімнату, напевно, не було.

Номер невизначеного призначення. Виготовлені штукатурними стінами і збереженими ганчірками.

І це кухня, з якої дуже мало збереглася: поросятий котел для опалювальної води і капюшона, який погано видно на фото, але він знаходиться в правому верхньому куті.

Набагато краще збережена кімната з резервуарами для води. В цілому резервуари для води, які зберігаються в кожному покинутих об'єктах, незалежно від ступеня його дисперсії і розливу. Причина проста: неможливо вкрасти їх.

Фотографування цієї кімнати дуже важко, як два величезні цистерни займають простір приміщення повністю, залишаючи тільки вузькі проходи біля стін. Є також насос, за допомогою якого вода була накачана в резервуари.

І це моторна кімната з встановленим генератором. Укриття подається з електрикою ззовні через підземний кабель, але в разі наявності місць кабель може бути пошкоджений – в цьому випадку був забезпечений резервний дизельний генератор, що генерує електроенергію виключно для освітлення і вентиляції укриття. Під стелею можна побачити труби подачі повітря на дизельний двигун і випускний газ.

р.

Дизельний двигун дуже невеликий – тільки один циліндр. У кутку приміщення збережені паливні ємності і підлогу заливають сумішшю води, моторного масла і бруду. Далі на підлогу видно рештки двигуна, генератор статора. У фотографіях цього місця, зайнятого на початку 2000-х років, генератор все ще не заражається на місці. Я не розумію, що змушує людей ходити в цей шлях, ходити в темряву і збити твердий генератор сталі, щоб отримати купу міді з нього, ціна якого становить чотири євро на кілограм. Скільки зусиль, щоб отримати смішний чотири або п'ять євро! Газолайн буде коштувати більше прибутку від такої риболовлі. Але є корони в кожній країні, навіть якщо вона багата і процвітна Франція.

3610Р. 4200Р.

У наступному номері були знайдені бочки з деякими дивними хімічними речовинами. Найчастіше бочки містять хлорний лайм для дезінфекції, дезодорації і як гірчичний дегазсер, у разі використання газів німцями.

І тепер найцікавіше, що ми приїхали сюди. Що ви бачите на цій фото є основною особливістю цього біженця і яскравим історичним артефактом з 1939-1940. Він відноситься до такого історичного періоду Другої світової війни як «поступна війна». 3 вересня 1939 р. у зв’язку з німецькою атакою на Польщу, Великобританію та Францію проголосили війну Німеччини. Але до 10 травня 1940 р., коли німці почали масштабні наступи на території Бельгії та Голландії, на Західному фронті практично не було військових дій. Ведучі вечірки сіли за лініями укріплень: французи за лаштунками Maginot, німці за сигфрованої лінії. Війна на кордоні між Німеччиною та Францією повільно смотреться з місцевими лижами. 1 вересня 1939 р. мобілізація була оголошена у Франції, а оборонні структури Лінії Магінота були заповнені конкриптами, переважно звичайними сільськими хлопчиками, які вчора ще засихали хліб і гасіння великої рогатої худоби в полях. І ці хлопці відірвали від рідної землі, від звичного способу життя і кладуть підпілля в бункер. Країна була в державі війни, але не була війни і тисячі молодих хлопців, які лангулися за місяці в тісних підземеллях, поверталися з свічкою і річним ходом в обмеженому просторі для переважності і краси рідних сільськогосподарських пейзажів.

327782 р.

І ця довга була відображена в малюнку невідомого солдата, який за допомогою доступних художніх засобів, спробував створити в цьому крихітному приміщенні ілюзію просторості рідних місць.

Для більш виразності я трохи відіграю з освітленням в Lightroom.

Нарешті, картина для масштабу.

За допомогою цього ми закінчили перевірку цього яскравого та добре збереженого підземного укриття. Ми не піднялися в закритий вхідний блок, враховуючи, що було малоймовірно бачити все цікаве, і нам довелося економити енергію: так вони витратили багато, і нам потрібні їм цю ніч на інший об'єкт десять разів більше, ніж це.

Стільці, що стоять на шляху, дуже яскраво нагадують величезні павуки з комп'ютерної гри, стрибаючи на вас уздовж вузького коридору. Якщо ви граєте половину життя 2, ви будете розуміти.

Джерело: zapret-no.livejournal.com