2 простих способів розмноження клематису

Є два способи вегетативного розмноження клематису:

• перший - нова рослина вкорінюється до того, як вона відокремлює від старого куща (відділ куща, блискучих пагонів, різання),
  • другий Коріння пагонів або її частини розвиваються після сепарації з материнської рослини (порізка, вакцинація).

Репродукція клематиса шляхом поділу куща
Як правило, після 5-6 років вирощування, як різновиди, так і гібридний клематис вдало розмножуються таким чином. Старі рослини діляться восени 1-1,5 місяців до замерзання грунту і навесні до цвітіння бутонів або на початку росту.

Слід пам'ятати, що делінкй Тому заздалегідь, близько року, в червні основа куща повинна бути покрита гумусом, щоб молоді корені утворюються на пагонах.

Кущ повинен бути ретельно викопаний, намагаючись не пошкодити коріння, відтінити землю або промити водою і розділити на частини. Але так, щоб кожен мав втечу з однією або декількома нирками на підставі і розвиненою кореневою системою. Я використовую ніж при необхідності.

Іноді старий кущ дуже важко викопати. У цьому випадку я викопаю його на одну сторону і відрізати частину кореневища. Я кладаю свіжий, родючий грунт в отриманому отворі.

Наступного року я повторю цю операцію – тільки з протилежної сторони. З одного куща таким чином ви можете отримати від 2 до 6 нових рослин, які цвітуть в перший рік.

Репродукція клематису шляхом вирощування
Якщо клематис висаджують заглибленням, його досить легко перемішують, додаючи. Я виконує цю операцію восени або на початку літа, коли пагони досягають не менше 40 см висоти.

Кущ клематіс покривається родючим грунтом (10-12 см). Влітку під час росту я закривала дошки так, щоб вода не поширилася на боки і як пагони ростуть, посипаю землю.

Вимкніть попередню пружину. Кількість нових рослин залежить від кількості пагонів.

Репродукція клематису сайдингом
Я його використовувати для клематису. Існує кілька видів зрізів:

• вертикальна
  • горизонтальний,
  • Повітряний транспорт.

Найлегші у виконанні горизонтальні. Вони можуть бути закладені восени перед укриттям або навесні, в кінці травня.

р.

Для цього поруч з кущем я прокопую паз до 1,5-2 м завдовжки і 5-10 см глибоко. Я обережно кладаю в неї і дивитися, що зверху з добре розвиненими нирками повинні залишатися на поверхні, інакше втечу не буде проростати.

Тепер він потребує регулярного поливу і розпушування грунту. Я відокремлю пагони восени або навесні.

Я очищаю їх від землі, вирізати їх між вузлами на окремі шматки і висадити їх в постійне місце або вирощувати їх (в залежності від ступеня розвитку коренів).

Репродукція клематису шляхом різанняНайпопулярніший спосіб розмноження клематису вважається зеленим різанням.

Його терміни залежить від фази розвитку рослин. Найбільш життєрадісні живці збираються під час бутонізації перед цвітінням.

В цей час в рослинах натуральні біостимулятори в оптимальній концентрації і більш активні.

Далі можна відрізати: гібридні рослини - до початку серпня дрібноквіткові види - до середини серпня. Але виживання в цьому випадку знижується.

Порізка краще. в похмуру погоду або вранці і ввечері години, щоб захистити пагони від зневоднення. Я ріжу їх над першим або другим реальним аркушем.

Не рекомендується вирізати більше третини пагонів одночасно. Частини їх для різання нерівномірні. Найбільш придатними для збирання живців є середня частина пагонів з добре розвиненими вегетативними нирками.

Верхня частина її, яка зазвичай не має нирок, зазвичай не приймає корінь. Нижня частина втечу зазвичай дерев'яна і бере корінь гірше.

При розмноженні цінних сортів або використанні сильно порідних пагонів Результати будуть краще. якщо різка повністю розщеплюється вертикально посередині. Це робить два нові.

У клематисі добре корелює один вузол. З гострим ножем, на відстані 4-6 см під вузликом і прямим - 2 см над ним. Щоб зменшити випаровування, можна подрібнити великі листя.

Для прискорення кореневих процесів Я лікую різання з регуляторами росту (гетероузин, кукурудзяний або натрієвий перегній):

• За 10-12 годин я занурю 1/3 в розчині.

Після цього змийте їх чистою водою і висаджуйте їх в ожину. Як останні можна використовувати теплиці, теплиці, тунелі і навіть вази для кімнатних рослин.

Кращий субстрат для кореня Суміш піску і торфу (1:1 або 1:2).

Відрізки краще вкорінені в розсіяному світлі. Тому в обробітках я відбілив скло, і я кладаю тонку світло тканину під плівкою, наприклад, kisei, марлеву або шпоновану. Прокладка такого матеріалу захищає від перегріву.

Я попадаю їх на відстані 5-6 см один від одного і 10-12 см між рядами. Вузол заглиблюється 1 см, що захищає нирки від висихання.

Основні умови виживання креветок клематис:

• рівномірна вологість субстрату при температурі 18-22 градусів,
  • Висока вологість.

Я обприскую рослини 2-3 рази в день, а на гарячих днів - 4-5 разів. Я щодня, і після місяця - 1-2 рази на тиждень.

Корінь в 50-60 днів. До весни я залишаю їх в ягоду, закривши їх на зиму торфом або тирси, а зверху з листом.

Весняний Я поставляю їх в гребені, щоб виростити.

Осінь Перемістити рослини на постійне місце.

Швидкість кореневих ріжучих кліматів змінюється в залежності від погоди і сорту від 60 до 95%.

Малоквіткові сорти і дикі види можуть розмножуватися деревними пагонами. Вони зазвичай розрізають і знищують восени.

З ними я розрізаю живці довжиною 7-10 см з одним вузлом і лікуючи стимулятатором кореневого утворення. Після цього я кладаю його в ягоду.

На зиму я засипаю торфом і чохлом пластиковою плівкою.

Влітку регулярно висаджують живці і зволожують їх.

Зйомки, як вони ростуть, щіпають над другим вузлом, що стимулює більш інтенсивне зростання кореня.

Вкорінення порід деревини становить близько 60%.

Хороші результати отримують з пружинним різанням. Вирощувані пагони висаджують в шаховому місці, свербляючи верхи і покривають їх скляними баночками. До осені майже всі живці мають хороші корені.

Репродукція клематису в воді
Деякі квіткові вирощують кореневу крупноквітковий клематис в фазі бутонізації води.

Візьміть ріжучі з одним внутрішнім. Вода заливається в посудину таким рівнем, що містить їх кінці.

Сам посуд загортають в непрозорий папір і поміщають в затінене тепле місце, постійно додаючи воду до початкового рівня.

Кореневе утворення триває 35-70 днів.

Як тільки вони досягають довжини 3-5 см, живці висаджують в теплиці або горщику, забезпечуючи постійне і підвищену вологість. В іншому випадку панчірні бутони в пазухах листя висихають і штампують «посадки». Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vk.com/dacha.life?w=wall-83256656_34451