Електричні поля для виробництва екологічно чистої електроенергії

Характеристика сполук згоряння палива може бути ключем для очищення та більш ефективного живлення.

Моделювання викопного згоряння палива дослідниками KAUST допомогли оцінити деякі компоненти метану і закласти фундаменти для виробництва чистої енергії.

В енергетиці, підпалі викопних палива, таких як природний газ веде до викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Це речовини, такі як соот, вуглекислий оксид і азот оксиди, всі з яких шкідливі для здоров'я і навколишнього середовища.

Використання зовнішнього електричного поля для управління процесом горіння відомо, щоб зменшити утворення цих забруднюючих речовин, але механізм цього не повністю зрозумілий. Цей під керівництвом Аміра Фароок та його колег в еколого-транспортному центрі KAUST для розробки каталогу сполук, утворених спалюванням метану, основним компонентом природного газу, який може призвести до розвитку більш ефективних газотурбін та зелених електростанцій.

«Управління зарядженими частинками створює більш компактну, більш збагачену паливно-повітряну суміш, печіння відбувається при низьких температурах, що дозволяє більш повне і ефективне згоряння палива і зменшення утворення забруднюючих речовин», – пояснює Фарок.

Позитивно заряджені частинки, які називаються цитуваннями, утворюються при виведенні електронів. Вони є менш поширеними, часто багато замовлень величини різних від нейтральних молекул, що забезпечує дотримання утворення і поведінки цих іонів складних.

Щоб подолати ці труднощі, дослідники використовували спалювач McKenna, щоб виробляти стабільну, низьку тиску метану-оксиген-аргонову полум'я. Для вимірювання іонів, що утворюються в полум'я, що дозволило відрізняти їх від більш виражених нейтральних (за додаткову плату) сполук.

«Ми здатні вимірювати широкий спектр іонів, що дозволяє нам зрозуміти, як вони формують і розпадають, що призводить до утворення інших іонів», – пояснює Farooq.

Наявність гідронію вказує на кислотність полум'я, а в більш кислому полум'я є сприятливі умови для утворення соотчастих частинок; а отже, вимірювання відносної концентрації є вирішальним для зменшення забруднення соотів.

«Наша робота – це перша спроба визначити цитування, вироблені шляхом спалювання метану на низькому тиску, і являє собою важливий крок до використання зовнішніх електричних полів для створення чистої електроенергії», - сказав Фарук.

Джерело: екотехнології

Категории

Смотрите также

Новое и интересное