16 речей Я навчився жити в Японії на рік

р.

Журналіст Amy Chavez тепер живе на крихітному японському острові Шираїші-Джіма і пише колонки в декількох західних виданнях, де вона розповідає про таємничу Японію. Ми вВеб-сайт Я дуже сподобалося її пошуки про те, що західники можуть дізнатися з японської мови.

Людина.Перш за все, публічне замовлення і ефективна організація всього в загальному лову очі.

Вулиці чисті, поїзди приходять в секунди, люди спокійні і полоітні, але трохи ексцентричні, що дає їм чарівність (принаймні, принаймні, невиліковна фасцинація з косплеєм, курячим локшинним морозивом і лотереєю, в якій можна виграти п'ятиповерховий бургер).

І серйозно, будь-яка поїздка в Японію, навіть найкоротший, може сильно вплинути на життя і світогляд. Повернутися з Японії. У цьому пості є власні знахідки і спостереження туристів, які я інтерв'ю.

Японська вулична модниця.

• Завжди дайте зворотній зв'язок
Перше, що ви навчитеся в Японії не тільки приймати допомогу, але зробити жест повернення. Подумайте про те, як багато разів ви хотіли написати кого-небудь листа, але ви втратили його. Або купили картку на день народження когось, але вони ніколи не відправили його. У Японії це не сталося – немає хороших відносин без обміну приємними засобами.

З іншого боку, не варто надавати послуги з рівного значення в цій країні. Наприклад, якщо хтось допомогло перетягувати диван, коли ви переїхали, просто лікуйте його на канву. І кожен буде щасливим і щасливим.

• Дякуємо за допомогу в наступному засіданні.
Висловлення подяки не закінчується в попередньому пункті. Японка ніколи не забуває сказати: «завдяки тебе» на чергову зустріч. Це може здатися зайвим для нас, але це приємно, щоб розповісти, "Лок, ви допомогли мені так багато часу з диваном, дякую вам так багато!" Це хороший, це не так?

Так само, просто ходимо по Кіото з другом.

• Політність – це більше, ніж просто «завдяки тебе» та «добрих». й
Політність значно поважає в японській культурі, ніж у Західній культурі. Якщо ви запитаєте про вихід, пасер-by не буде лежати, щоб малювати для вас, і власник магазину може навіть кинути торгівлю, щоб продемонструвати вам трохи. Політ японської мови означає культивувати самопочуття – коли вони допомагають комусь на вулиці, забуваючи на той час, що вони поспішають, вони не думають: «Чому мені потрібна? й

• Думка про інші більше
Найкращий спосіб показати своїх близьких, скільки це означає, що ви думаєте про їх комфорт більше, ніж ваш. Взявши другу велику частину торта, поставивши родичу в найзручніший місце в ресторані, поставивши гостей в центрі спільного фото, випікаючи торт і лікуючи сусід - все це загальна поведінка японської людини.

У традиційному японському будинку є спеціальні місця для гостей - навпроти ніші токономи, де розташовані найкрасивіші речі - старовинні гравюри, кераміка або вишукана ikebana.

• Кожна частина групи і не виключена.
Якщо колеги йдуть в бар після роботи, кожен запрошується, не тільки їх коло. Чи не існує незручних моментів, коли хтось з’ясує ретроактивно, що післяпатія пройшла без нього. Якщо береться спільна фотографія, всі присутні зібрані, не турбуючись, чи він є членом сім'ї, другом або «право стоїть там». Для тих, хто не схожий на тебе.

• Повага інших людей.
На англійській мові є доведений: "Хто хто знайшов - бере, втратив - cries" (Фіндери, райдери вівчарівники, російський еквівалент: "Що впав з кошика, то втратив"). Не про Японію. Якщо хтось скидає парасольку або іншу корисну річ на вулиці, коли вони повертаються, вони знайдуть її в одному місці або на найближчій лавці. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

• Дуже зручно, щоб випити тут.
Туристи з інших країн відзначають, що увечері на вулицях японських міст досить багато п'ятих офісних працівників (часто їх можна побачити протягом дня). Неподалік можна пообідати в Японію. Якщо ви плануєте правильно з'їхати, ви не можете боятися, що вранці ви будете прокидати з фінгалом, з тоновим рукавом або без гаманця. Так тихий п'яний в пристойних костюмах спати спокійно в суботу вранці на парковій лаві, щоб прокидати і піти додому.

Tatinomi популярні японські бари, де ви можете тільки стояти.

• Іноді монополія є хорошою.
Чудові залізничні станції (і система громадського транспорту в цілому), поштовий офіс, який працює як годинник, так і відмінна охорона здоров'я є ідеальними прикладами державного управління. Важко уявити, що приватний бізнес буде краще.

• Неспроможність - це пророк, не другий щастя.
Японське суспільство заохочує скромних і не схожих на тих, хто гойдалить права. Люди чекають в довгих чергах, і ніхто не сперечається або одягає. Драйвери не заважають агресивно на дорозі і Богові, щоб не вирізати когось. Ви не подразнені голоси, скептичні зітхання «як стирайте тебе всі», зяючі погляди та непристойні вирази обличчя, такі як «не приходь, я вбити». І мандрівник незабаром ловить себе мислення, що він комфортний і хоче дихати більше і більше цього повітря спокійного.

• Японці чудово слухають.
Перед тим як надати вам цінну думку, японська подарує вам голос. І вони чудово прислухаються. Прослуховування інших, а не намагатися домінувати розмову важливо. Так ми культивуємо толерантність та неупередженість, навчаємо поважати думки інших. Японська обговорення тема, незалежно від того, як він життєвий, і не сперечатися з піною в роті, намагаючись пригнічувати співрозмовника будь-яким чином.

• Японці відчужають націоналізм
Все, глибше, вважає свою країну краще. Таким чином, не можна довести іноземцю, що ваша країна краще на землі. У світі немає такого місця, як найкраща країна.

, Україна

Смішні вуличні продукти в Токіо - тісто-горіх у вигляді Hello Kitty, риби морозива.

• Ганбаруб) - наполегливість в досягненні мети
На англійській мові (і російською мовою) немає слова, як японська Ганбару. Багато хто з нас відмовляється від того, що ми почали, знаходьте, що це вимагає більше зусиль, часу і грошей, ніж ми думали. У Японії кожен бізнес починається з мети виконання і доведення всіх зусиль. Японія натюрморт Ganbaru у своїх людей просто тому, що це те, що кожен навколо них буде

• Попит повинен бути збережений.
Якщо японська обіцянка вам щось, будьте сто відсотків впевнено, що він зробить це. Не забудьте! Він прийде до вашого заходу, навіть якщо він дощує зовні. Просто не з'являтися нестерпним, але якщо це взагалі не виходить, потрібно викликати заздалегідь і апологізувати або відправити когось замість.

• Японці відповідальні
Під час Кубка світу в Бразилії в 2014 році любителі японської кухні здивували всіх безпрецедентною чистотою у своєму секторі стадіону. Якщо ви знайомі з Японією, вам не здивувати – люди тут завжди очищають кожну останню частину паперу. У сезоні захоплення вишневих квітів, коли японські пікніки мають на траві, ви не побачите одноразову чашку, що лежить на траві.

І якщо ви запрошували гостей, обов'язково допоможи очистити стіл і навіть мити посуд. У зв’язку з тим, що бухгалтер просуває шляхи перед офісом компанії, а сусіди розпоряджаються загальними суботами.

Daigo Ji Храм в Кіото.

• Поведінка і витонченість
Якщо я повинен вибрати одне слово для опису японської мови, я буду вибрати вишуканість. Кожен, незалежно від фону і доходу, сміливо поєднується. Ні один, наприклад, покаже пальцем, вказуючи на те, що його інтереси, але зробить елегантний жест своїми руками. Це стосується всього: вони гарно одягаються – в першу чергу з усіх поваги для інших, привітають інших з своєрідною посмішкою, і якщо вони дають вам щось, вони не будуть робити це без погляду, але неодмінно будуть використовувати два руки і дивитися на обличчя.

• Японська ніколи не пізно.
Одним з важливих уроків, які іноземці навчаються в Японії, є точність, що є виразом поваги для інших. Що більш, японська точність означає, що все в цій країні, від машин до людей, працює надійно і ефективно.

Фото кредит: A Дівчина Eats World / Tumblr
Кредит Amy Chavez
На основі Rocketnews24

Дивитися також.
15 речей Я навчився жити в Китаї протягом двох років
50 Несподівані факти про Японію

на www.adme.ru/vdohnovenie/50-neozhidannyh-faktov-o-yaponii-630305/