Ранункулюс - це азійське вершкове масло, або сад (Ранункулюс азіятик), один з найбільш декоративних видів, що належать до численних сімей з вершковим маслом. Метелики зазвичай висаджують в квітні. Перед висадкою я замочити їх в звичайній воді протягом декількох годин, додатково можна обробити деякими стимуляторами росту. Я висаджу бульб в стаканчиках «леги» вниз, не глибше 8 см. В ОГ, я зазвичай землю десь в середині травня.
Профілактика росту метелика не тільки холодні вітри, зайва вологість і заморозка, але і суха погода. Це те, що чоловіче масло є. Щоб захистити рослину, його висаджують в горщики, які в залежності від погоди вводяться в будинок або, навпаки, переплановані на прохолодне місце. англійські садівники, незважаючи на м'який клімат британських островів, часто вирощують азіатські метелики в прохолодних зимових садах - не різкі заморозки не страшні, ані дощові бджільни ніжні пелюстки, ані вихрові сли.
В кінці червня - липень практично сферичні квіти білого, жовтого, помаранчевого, рожевого або червоного з'являються. У деяких сортах ranunculus квіти двокольорові, пелюстки ніжного відтінку іноді прикрашають яскравою бахромою.
Бульці копають в серпні, після смерті листя і закладають на зиму в сухому нефризуючому приміщенні. Нержавіючі кореневища обробляють дуже ретельно. Особливо важливо видалити зайву землю. Для цього необхідно ретельно промити бульбки в розчині перманганату. Сухі кореневища при температурі +20 ° С, що розкладається в один шар внизу коробки до повного висихання.
Багато садових метеликів утворюють маленькі бродові бульби (дрібні бульби). Вони можуть бути відокремлені і тим самим відтворювати найкрасивіші зразки. У паперових пакетах при низьких позитивних температурах (+4 ... +3 ° С). Невеликі бульби рекомендується залити сухим піском, тирси або торфом, щоб вони не висохнуть.
Так, в умовах середньої смуги Росії садові метелики досить місткі культури. Крім того, не найпростіших агротехнік, садівники відзначають, що зразки, вирощені з збережених бульб часто слабкі, ніж їх попередники, з меншими, тьмяні квіти. Тому багато переключилися в одну-річну культуру азійських метеликів - вони не занурюють посадковий матеріал і не намагаються зберегти його взимку, а кожен весняний купують нові бульбки. З моїх фото тільки останні, що не знайшов інших, хоча я мав різні кольори і всі терористичні.