Правильне полив рослин на ділянці

Нагрів і посухи цього року зловили нас незвичайно рано. Це тільки травень і погода досить Липень. І так само, як і в середині літа, рослини потребують води. Зазвичай навесні у нас є дощи - не рідкість, а ночі холодні, з росами, тому вам доведеться думати про поливання набагато пізніше.

Хоча, щоб бути чесною, я не думаю багато про це: все інтуїтивно зрозуміле. А потім я вирішив розібратися, як правильно поливати сад: скільки води кожна рослинна потреба; як визначити, чи страждає рослина від спраги; з якою частотою поливати клумби, і так далі. Вийшла - не в ваговому вирішенні: Я дізнався багато цікавих речей для себе. Я буду ділитися, можливо, вам буде потрібно.

Капуста поливна, мабуть, найбільший водорості всіх рослинних культур. Коли вона зв'язує вузлики, швидкість зрошення становить мінімум 30 літрів за 1 кв.м. Якщо капуста страждає від спраги, її відразу атакують шкідниками - кіркіф'яні блохи і капусти. На листя рослини може з'явитися рожево-блакитний наліт.

Капуста, виходить, потрібно поливати різними способами, в залежності від погоди: якщо вона спекотна і суха, дощ використовується, а в прохолодну погоду її поливають під корінь. У цьому випадку грунт необхідно змочити на глибину не менше 40 см.

Сорти від капусти рекомендують щодня поливати, а ранні - кожні 2-3 дні, запобігаючи висиханню грунту. Якщо після посухи ви вирішили поливати рослини рясно або раптом дощами, це призведе до того, що кочовики будуть тріщинами.

Про те, що рослина молочна, її листя сигналу: в посуху, вони подрібнюють, приймають вертикальне положення, скручують. Квіти і сформовані яєчники можуть падати, і якщо плоди вже залиті, вони повільно ростуть і зрілі, часто зверху з'являються на них.

Вода томатів повинна бути в кореневому стані - дощ допустимий тільки в дуже гарячій і сухої погоди. Надмірна вологість повітря може викликати хворобу. Ранкові поливи рекомендовані для цієї культури. Коли з'являються перші квіти, вода раз на тиждень, а потім кожні 10-12 днів, витрачаючи 1 кв.м. 30 л води.

Огірок любить воду, тому його часто потрібно поливати. Хоча це був досить суперечливим характером : Суддя за себе:
  • перед початком цвітіння огірків можна поливати не частіше одного разу на тиждень (і навіть не поливають у всіх випадках, якщо дощується) - щоб рослини розвивалися сильною кореневою системою; коли з'являються квіти, поливають кожні 3-4 дні і навіть щодня (якщо є тепла);
  • для огірків, дощування краще - їх листя активно випаровують вологу; але якщо знайти плями на листках, що вказують на хворобу рослини, то дощ слід виключити і поливати тільки в пазах, укладених уздовж ряду рослин;
  • У теплій погоді вода повинна поливати вдень, але до 17.00, і якщо ночі холодні, вранці поливають.
Грунт під огірками після поливу повинен бути вологим до глибини не менше 40 см; під дорослими рослинами для цього потрібно залити близько 20-30 літрів води на 1 кв.м.

Від молочних баклажанів і капсули перцю в ріст і не цвітуть. Щоб уникнути такої опалубки, кожні 7-10 днів потрібно поливати, споживаючи 15-30 літрів води на 1 кв.м. (в залежності від погодних умов).

Вода рослини під корінь або в хурах, укладених уздовж ряду. У спеку можна використовувати ранкове або вечірне зрошення, а якщо температура знижується нижче +15 градусів, полив повинен бути повністю виключений - інакше виникає ризик пошкодження рослин з сірою гниллю.

Скільки води потрібна морква і буряк Насіння моркви перед появою перших пагонів слід в вологому грунті. Нерідко садівники використовують плівку: вона не дозволяє вологи випаровувати, а вода морква ліжко може бути набагато рідше. З появою пагонів плівку необхідно зняти, а потім кожні 10 днів рясно поливати посадку, використовуючи поливальний горщик з невеликим проціджувачем. 3 тижні до збирання поливу припиняється. Витрата води - 30 л за 1 кв.м.

Якщо недостатньо води, морква може утворюватися грубо, потворна коренева культура або навіть викинути квіткову рослину в цілому. Справа в тому, що рослина страждає від спраги, можна здогадатися злегка скрученим і затемненим листям.

Але буряки не вимагають такого догляду - можна поливати його набагато рідше. За весь сезон посівних буряків достатньо води 4-5 разів (звичайно, якщо немає сильного тепла, і періодично виникають дощи). Споживана вода така ж, як для моркви, так і для поливу рекомендується вранці або ввечері, в пазах уздовж рослин.

Але пересувні буряки також не варто: від посухи, це, як морква, може піти до утворення педуклетів замість формування кореневої культури. І якщо це робить, це буде важко і без смаку. Недостатня зрошення буряків сигналізує коричнево-пурпурний колір листя, який, крім того, помітно невеликий у посухи.

Коли потрібно поливати цибулю і часник Жовті кінчики пір'я нагадують: це час до води. Але якщо погода дощова, ці культури роблять з природною вологою; в сухому і гарячому, вам доведеться піти в сад з поливаючим горщиком або шлангом кожні 5-6 днів.

Коли близько місяця залишається перед очищенням, полив слід припинити вільше: від зайвої вологи цибулини зрілі гірше, а потім погано зберігати взимку. Більшість всіх, рослини потребують води при заливці цибулин - норма в цей час становить 30-35 літрів на 1 кв.м. Навесні, при цьому коренева система утворюється і вирощується листя, не більше 30 літрів на 1 кв.м.

Ці культури потребують води не дуже часто, але багато:
  • кабачки - один раз на місяць, 20 л на 1 рослину;
  • гарбуз - до поливу 1 раз в кількості 7-8 літрів на рослину; потім близько місяця не вода, після чого кожні 10 днів залийте 10 літрів під кожним кущем, зупинивши полив повністю на місяць до збору врожаю.
Вода повинна бути тільки під корінь; залити воду дуже акуратно, щоб не підірвати кореневу систему. Виберіть для «водних обробок» ранок або вечірніх годин: день дуже висока ймовірність опіків.

Давайте мені чесно: Я ніколи не поливав картоплю до цієї весни. Я читаю, звичайно, він також потребує поливу, але він добре виріс без нього. А потім я боївся, що в сухому гарячому грунті бульб просто запікати замість випаровування.

І фактично рекомендується поливати картопля раз на тиждень, 20-30 літрів води на 1 кв.м посадок. Якщо після поливу грунт злегка висушують, розпушують і мульчують гумусом або торфом, то можна це зробити один раз на місяць.

Джерело: www.7dach.ru