Наш Всесвіт - це просто голограма

98 000 р.

Все, що ми бачимо, чути і відчувати може бути реальним, або це може бути реальним.
голографічна проекція деяких двовимірних записів
Picture: Геральт

У нас є теорія, що наш Всесвіт – це просто голограма, і нічого реального про нього немає. У звичайній людині така інформація важко вписатися в голову. По суті, це просто неправильно. Автор статті СЛІ2М детально проаналізував теорію голографічного Всесвіту та укладено: Всесвіт теоретично може бути святою. Тільки голограма не реальна.

Ти можеш почути це: «Наш світ – це лише голограма». Сама заява досить потужна, але люди часто перемагають її. Здавалося б, що за цією фразою є думка – все це ілюзії, немає нічого реального, всі наші дії, олені і аспірації – це тільки непристойна і безглузда голографічна дим. Або навіть так, є цифрова голографічна сценарія, і ми живемо в Матриці.

Ця стаття присвячена роз'ясненню приміщень цієї так далекої теоретичної, але досить наукової парадигми – чи є наш Всесвіт гомограма, і якщо так, чому. Що робить науковців таким, що здавалося б, і, очевидно, абсурдних претензій?

Я повинен визнати, що тема зацікавила мене дуже несподіваною причиною. Як позивист, матеріаліст, практично атеїст, я завжди вважаю точну науку, яка займається реальними, реальними справами. Фінікіст вимірює фактичний електричний потенціал між двома реальними електродами. хімік перемішує вміст двох фактично існуючих флаксів, і отримує фізично відчутний результат, у вигляді специфічної хімічної молекули. Біолог підбирає на реальних генах і отримує реальний, живий гаре-фреак, з рігами, вагами і отруйними кігами на своїх середніх ніжках. Люди зайняті, люди працюють.

Уявіть, скільки більше необхідного і корисного, ніж порожнете перекопування всіх сортів істориків мистецтва, культурологів і, звичайно, найгірших людей – філософів! Останні idlers в цілому, істоти хаосу, додаткове відділення людської гонки. Один говорить дух первинний, справа вторинна. Інший об'єкт немає, справа є основним і духом є вторинним. І ось вони цілий день довго тільки зануренням один з одним, з'ясувавши, хто правий, споживаючи продукти і збільшуючи світову ентропію, знаючи, що їх спору в принципі нерозчинний, що означає, що ви можете безперечно сперечатися.

Що я думав перед, і я ще думаю, що в певній мірі, але в ході моїх рефлексій деякі нюанси з'явилися, що лікують деяку повагу філософам і їхнім писанням. Ці рефлекси базуються на спробах уніфікувати два принципи, качка і голографію.

Тест качка: «Якщо щось схоже на качка, купить як качка, так і карки, як качка, це, ймовірно, качка». Це досить відомо в широкому колі і досить самооцінці, що не вимагає доказів.

Якщо у нас є об'єкт, який має всі (повно всі, 100%) характеристики качки, що об'єкт повинен бути качка.

Наприклад, якщо у нас є чорна коробка з качкою, що виходить з неї (одна з характеристик качки), можна припустити, що в ящику є качка.
Але якщо ми відкриваємо коробку і побачимо стрічковий рекордер коктейлю, ми усвідомлюємо, що ми жорстоко зненаходилися. Як ми з'ясували? Так, тому що магнітний рекордер не має інших ударних характеристик - він не схожий на качка (і як стрічковий рекордер) і плаває не схожий на качка (і порослі).

Ми можемо пересуватися. Ви можете взяти іграшковий качок, покласти стрічковий рекордер в ньому і покласти його в чорному ящику. У той же час козака буде автентично качка, і коли ми відкриваємо коробку, ми побачимо, що вона виглядає як качка, і навіть плаває, для гуми. Але це все ще не качка, адже об'єкт «грашковий качок» не вистачає інших характеристик качки - це не живий, не кладе яйця, і як правило гуми.

Якщо ми продовжуємо «провити» характеристики, тобто доставляємо їх в лінії з характеристиками качки, в кінці, з 100% збігом всіх параметрів, ми все одно прийдемо до реального качка. Ми не можемо прибути в будь-який інший спосіб, ми повинні бути налаштовані на ім'я і стосовно того, як закопувати об'єкт, який ми прийшли до, і це те, що принцип качки підтверджується. Точно, не зовсім про це, але це призводить до філософської основи, яка лежить під цією жартовою фразою.

Ось, звичайно, можна цитувати більше миль філософських дебатів, чи є суб'єкт, що це дійсно, але дебати за замовчуванням є нескінченним і в деякій точці починає йти по колах, з яких я пропоную перебити його і переходити на другу частину, до голографічного принципу.

У статті розкрито голографічний принцип Всесвіту з обговорення термодинаміки чорної діри (суть питання про те, як багато всесвітів підійдуть на 16 гігабайтному великого пальця приводу ТМ) або значно більш повно в книзі Л. Сусського «биток чорного отвору». Моя битва з Стівеном Хокінгом для світової безпечної для квантової механіки, хоча приміщення існувало до того, щоб дід Ейнштейн сам, який був розчарований ефірною тривалістю дії заплутаних квантових квантових квантових препаратів (див. статтю «Чарівник фізичних прав на пальці ТМ») або ще далі, до ще більш стародавнього діда Плато з печерою.

Ідея полягає в тому, що вся інформація, що міститься в чорному отворі (і повинна бути багато її, адже всі об'єкти, що потрапляють в чорному отворі, здійснюють з ними дику кількість інформації лише за фактом їх існування, і вона повинна зберігатися кудись) дублюється на горизонті заходу. Природно, вся інформація зберігається там в абсолютно непрочитаній формі, далеко від оригінального, але це там. Ця заява ґрунтується на принципі фізики - права збереження інформації.

Цікаво, що ви не знайдете такого закону в списку законів про збереження. Всі закони збереження, відомі на початку 20-го століття, були побудовані на властивості симетрії нашого світу, математично сформульовані буфетами, але незбережені маловідомі тітка Emmy Noetter. Не існує права збереження інформації, це буде більш правильним для виклику закону непередбачуваності інформації, що означає, що всі процеси, які є термодинамічними, які квантові теоретично реверсійовані в часі.

Якщо ви берете DVD-диск з фільмом The Matrix, подряпиніть його цвяхом, потім кидаємо її на підлогу і трамвай її на невеликі шматочки, здається, що інформація з диска зникне без сліду. Але це не вірно! Так, практично неможливо читати диск, але інформація не пішло ніде. Залишається у вигляді конфігурації молекул диска, і той факт, що ми не можемо поставити ці шматки в DVD-плеєр, наша особиста проблема, з точки зору Всесвіту, нічого не зникне, інформація тільки перемішується в повному подушці, але теоретично (теоретично!) ви можете сидіти за роботою двох демонів Ламін (або 500 китайських) і зібрати диск з фрагментів назад. Нехай це займає тисячі років, але виходячи з законів фізики це досить незворотний процес, і якщо процес є оборотним, то інформація не втрачається, залишається, і вона може бути відновлена.

Це легко зрозуміти, наприклад, буде, ви знаєте, що - аналогія на пальцях.

Уявіть, що ми ставимо швидкісну камеру високої чіткості та знімаємо фільм як DVD-диск потрапляє на підлогу. Диск впав і збиток. Його шматки літають в усі напрямки, сповнені кашу, нічого не зрозуміло. Ви не можете навіть розповісти про шматки одночасно, який об'єкт був спочатку – є одна невелика ставка навколо. Але камера зловила її! Ви можете прокрутити цей запис у режимі сповільнення (хоча правильно сказати прискорене) зйомки і чітко простежувати, де пластівці, які ламаються. Більше Ви завжди можете прокрутити назад і побачити, що з'явився шматок. І в кінці, навіть якщо відтворити весь диск від зламаного, якщо не в реальності, але принаймні на записі.

У реальному характері немає камери швидкості, але не потрібно. Кожне невелике зерно піску - це власне камера. вона завжди знає, куди вона прийшла і куди вона збирається. Якщо ви займаєтеся опитуванням і інтерв'ю, кожен маленький біт, де він прийшов, вони кажуть, і відверті сповідань, ви можете відновити велику картину минулого.

У цьому сенсі я говорю про право збереження інформації. Якщо будь-яка частинка може простежувати свій шлях через час, якщо цей процес часу подорожі є оборотним принаймні за принципом, то інформація непередбачувана.

Все це добре і вірно тільки в знайомому світі зерна піску і частинок. З квантовими процесами дещо складніше, в квантових механіках, теж, допускаються лише одинарні перетворення (тобто ті, які можуть бути зворотні в часі і повернуті в оригінальну конфігурацію), але не можна, але згадати таку річ, як «обробка», яка повністю випадково згорнулася надпозицією хвильової функції і на рахунку яких вчені ще не погодилися на те, що розраховувати і як її розглянути. У будь-якому випадку, це не важливо для нашої теми, у випадку чорної діри, право збереження інформації повинно працювати, інакше всі квантові механіки доведеться перевернути, які б не хотіли б зв'язатися з ними. Вчені, хоча б фізики, ще не писали єдиний незворотний закон природи. Всі формули, всі знання, які ми знаємо про поведінку світу по всьому світу, є реверсивними.

Таким чином, ідея виникла, що вся інформація, яка потрапляє в чорний отвір, якось дублюється (як це довга і не зовсім чітка розмова, але вона не має значення) на горизонті події у вигляді деяких вікторин, фактично малюнки прямо на поверхні горизонту заходу, тобто на поверхні чорного отвору. Звісно, я перебільшила, в реальності немає «перетягування», але це ідея. Інформація про об'єкт осені записується бітами (не реальними бітами, 1 та 0, як на комп'ютері, але щось дуже схоже), розміщені в клітинах довжини Планка, точніше в цьому випадку «Планка» площею 10-35 × 10-35 м2, розміщені безпосередньо на поверхні горизонту заходу. Виявляється, що вся інформація про об'єкт об'ємного об'єкта - всю конфігурацію об'єму молекул, що складають об'єкт, а також всі характеристики об'єкта - його маса, температура, м'якість, пишність і так далі, ми змогли записувати у вигляді двовимірної картини деяких заголінів, розміщених в клітинах розміру Планка.

Це те, як він працює (і повинен бути) з якої причини. Прозорий з відеокамерою і DVD-диском. Але що станеться в чорному отворі? У нас була чорна дірка і ми кидаємо диван в неї. Отвор виготовлений характерний бункер! ( жарт, звичайно) і збільшення його маси, що означає, що він збільшений за розміром. Потім прокидаємо холодильник на ній. Наповнювач знову! Далі телевізор. Булька! Далі - два стрічкові рекордери, два сигарети, імпортовані, два куртки побутові. Суді. У лунку з'являється бунт кожного разу! і збільшує розмір. Давайте розкачати стрічку назад. З нього з чорного отвору, в теорії всі ці об'єкти повинні вилетіти в протилежному порядку. Але як знає отвір, як вона знає, що кинути назад? «Чорний отвір не має волосся». Це означає, що один чорний отвір не відрізняється від іншого. Вони не мають зачіски. Всі відмінності можуть бути тільки в масі, електричному заряді і кутовому імпульсі. Для того, щоб повернути його назад не було місця для зберігання інформації про осінній диван або холодильник. Ніде, але на двовимірній поверхні чорного отвору, на горизонті заходу.

У знайомому світі двовимірна картина завжди гірше трьохвимірного об'єкта. Попри те, що вона містить меншу інформацію. Якщо у вас є об'ємний автомобіль перед вами, ви можете пройти його з усіх боків, див., що вхідне слово простягається на задній частині бампера, а передні номери не збігаються з задніми (наприклад, номери зламаються, а автомобіль вкрадений). Вся ця інформація відсутні, якщо у нас є лише двовимірна картина автомобіля, навіть супердетальована, навіть 100-мегапіксельна фото. На жаль, фото не можна прогулятися, більше інформації, ніж на плоскому зображенні з фото не можна витягти.

У нашому світі є такі речі, як голографія. Реальна голографія, не псевдо-голографічні наклейки, які лебідки. Холографія по суті двовимірна частина прозорої плівки, яка під певним освітленням з лазерним променем, відтворює перед очима в просторі об'ємний об'єкт. Не просте, звичайно. І фільм не «протяжна двовимірна», вся річ, що плівка в особливим чином подряпинила трубоковий візерунок об'ємних порожнів, що створюють інтерференційну картину при опроміненні лазером певної довжини хвилі. І голограма є об'ємним зображенням, що висить в повітрі, вона все ще не є «об'єктом». Не має маси, щільність, інші характеристики, це тільки незрівняне зображення, крім того, не завжди зрозуміло. Але ідея дуже схожа. На псевдо-двовимірній плівці ми записуємо більше інформації, ніж ми могли б подумати, і якщо у нас є розумний пристрій читання (спеціальний лазерний промінь), ми можемо відтворити об'єкт об'ємом, або принаймні його зображення, з цієї двовимірної інформації. Який, як звичайний об'єкт об'ємом, ви можете прогулятися, дивитися на ньому з різних сторін і дізнатися, що стоїть перед ним і що за ним.

Таким чином, ідея голографічної чорної діри з'явилася, яка зберігає інформацію про об'ємні об'єкти, що падають в неї на вірному (і тут вже не «псевдо», але «true»). І на відміну від наших недосконалих голограм - Вся інформація про об'єкт, а його маса і все інше.

Згодом вчені почали поступово переміщатися з чорних отворів до опису звичних речей. За аналогією ( закони однакові) можна сперечатися, що будь-яка інформація, що міститься в певному обсязі, наприклад, в чорному ящику, в кімнаті, в сонячній системі, в всьому Всесвіті, може бути написана у вигляді деяких загулінів, розташованих на поверхні, що обмежує цей обсяг. На стінах чорної коробки, на стінах кімнати, на явну сферу навколо нашої сонячної системи, на краю нашого Всесвіту.

Не потрібно для «магічних кордонів». Принцип теоретичний. Теоретично зауважив, що все, що відбувається в певному обсязі, всю інформацію про те, що там міститься, тобто не тільки всі об'єкти, які є там, але всі закони фізики, які працюють в цьому обсязі, всі процеси, які відбуваються там, в цілому все це, що і що буде в певній частині простору еквівалентно певному запису на стінах цього обсягу. Добре, це в разі статичної картини, а в разі виникнення процесів, що розгортаються з часом, динамічно мінливий двовимірний запис.

Це теорія голографічного Всесвіту. Все, що ми бачимо, слухайте, відчуйте та дотримуємось навколо нас, можуть бути реальні об’єкти, процеси та події, або можуть бути голографічні проекції деяких двовимірних записів на певній віддаленій стіні, що обмежує наш світ. Особливу увагу приділяють використаним котируванням. По-перше, це не реальна голографія в людському розумінні, а не той, що знаходиться на прозорому шматку плівки, але тільки схожий принцип. І по-друге, в реальності немає «стін, що обмежує наш світ». Стіна схожа на екваторі на земній кулі.

Іншими словами, на Землі, в нашому світі дерева скелясті, камені падають, міста живі, війни збираються і долар зростають за ціною, і там на далекій стіні все виглядає так:

І ці процеси є еквівалентними. Вони описуються однаковими законами і однаковими формулами. І не можна зрозуміти, що більш правильно і які тільки голографічні карти. Обидва описи правильні. Як описати однакову реальність, припливаючи різними способами. І це правда.

Тим не менш, за довгий час все це було просто говорити, аналоги і припущення з серії «але це буде добре, якщо ...» до маловідомого аргентичного математика Юан Мальдова в 1997 році не дала точного математичного доказу цієї рівноваги.

І відразу, не відправляючись з коробки, кілька зауважень про рішення Мальдіви.

1,1 км Штрихально кажучи, робота Мальдіви полягає в тому, що «рівноважність п’ятивимірного (4+1) анти-де-Сіттера з наявністю гравітації та чотиривимірного проекції (3+1) описується конформальною теорією поля без ваги». Він дуже розумний (і це просто заголовок! краще не дотримуватися всередині, якщо ви тримаєте голову, але базове значення дуже схоже на те, що ми обговорюємо тут. П'ятивимірний мангал, він вийшов, може бути представлений як чотиривимірні. Практично наш випадок, де ми представляємо тривимірну форму двовимірного. Гравітність отримується як при іншому вимірі, тільки з знаком мінуса. Нормальне вимірювання додає ступеня свободи, при цьому тяжкість зв'язує їх разом. Ну, якщо, звичайно, ви звертаєте увагу на те, що Мальдова має антиде-Сіттерський простір, і наш Всесвіт просто де Сіттер. Навіть тут, вчені не погоджуються. Деякі вірять, що анти-de Sitter, інші, які де Sitter, третій, що суміш обох, і четвертий в цілому, що девілі є те, що сторона лука.

2. Мальдова розраховує свої докази за допомогою математики теорії рядка. І струнна теорія, як багато хто знає, не тільки неповна, але не доведено вся. Тобто, ніхто не зарекомендував, що ці рядки існують на всіх, і якщо вони не існують, то вся теорія (який, я повторю, не повністю заповнений і формалізований) йде на полігон. Ось аорти, звичайно, об'єкт, який вони кажуть, є рядки або ні, це одне, і математика, яку ми маємо виправити, все відмінно з ним і ви можете спиратися на нього. Ну, й Ну, й Тільки залишки осаду. Покажіть мені, чому я лежаю на неї? Чому нам потрібна математика об'ємних просторів, якщо додаткові розміри зникнуть з рядками і ми повертаємо в наш звичайний, рідний чотиривимірний простір-час?

3. У Ну і така точка як елементарна помилка в розрахунках, теж не можна відпустити. Калькуляції є всі, як один "в'язниця", щоб перевірити їх може Бог дати чоловіка сто по всьому світу, де Мальдова пропущена, десь плюс мінус плутати, ніхто не помітить, бо кілька людей навіть зрозуміти, що це таке. Це жарт, звичайно, але в кожній частині жартів...

Коротко присутні «бути» різної тяжкості. Хоча ідея, коли ви думаєте про це, абсолютно божевільна. Звичайно, просто той факт, що деякі стругані яєчні головки довели щось на шматку паперу, не робить наш світ голограмою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Після того, як я можу описати об'єкт з словами (або з пальцями), але це не робить слів себе реальністю. Повідомляємо, що я описую з абсолютною точністю птаха, наприклад, качка ... зупинка. Я чув, що це до!

Весь жарт доказу Мальдіви полягає в тому, що він дає повну і абсолютну відповідність (еквівалентність) опису явища, процесу, події, що відбуваються в тривимірному представленні, або в двовимірному проекції цього представництва. (Робота п'ятивимірна і чотиривимірна.) Не забувайте про те, що ідея повністю теоретична і «існує на нашому тривимірному світі».

Однак, якщо все, що відбувається в нашому Всесвіті, якщо наш весь світ можна описати 100% повністю за процесами, що відбуваються за певних меж Всесвіту, не це, згідно з вище «зареєстрованим принципом», його реальний світ?

Подумайте про те, що я розповідаю вам зараз. Я звернув качку на шматку паперу (або комп'ютерний екран) і сказав, що це було качка.

Р

Ви: Добре, ми бачимо, що качка, так що?
Я: Немає, ви не отримаєте його. Це не малюнок, це не картина качки. Це реальний качок.
Ви: Стоп водіння, що пекл є реальним качка? вона не жива, вона не рухається!
Мені: Чому ні? (Зроби рух качки)
Тексти пісень, а це означає: Ви: Але це відчувається не як качка, але як шматок паперу.
Мені: (випікає качка торкнутися в пірах) - І зараз?
Ви: Але не вона.
Я: (до...) А тепер?

Ви знаєте, що я отримую? Що робити, якщо наш світ дійсно просто голограма?

Джерело:ivejournal.com

Джерело: /users/1080