Мініфонтан своїми руками з нуля.

Я попередив вас, буде 20 фото. Будь ласка, не порушайте.

Ідея створення маленького фонтану прийшла до мого розуму давно. І це невелике, так як на столі небагато місця, плюс автономне. Я навіть зробив фонтан один раз. Але насос був придбаний (для акваріума) зважився близько 400 грамів і вішалка бути здоровим. Відповідно, фонтан не був настільки малим, як я хотів. І ось другий день, знову занурюючись через запасні частини з електроніки, я прийшов через купу мікромоторів з камер. І з'явилася ідея, що можна зробити насос самостійно, і так дрібним, що фонтан стане розміром упаковки сигарет в зоні.
Помпунь вирішив зробити за принципом відцентрового насоса. Вода надходить в бак через отвір впуску, і там колесо з лопатями розмотки. У зв'язку з відцентровим зусиллям вода має властивість краю, на якому знаходиться отвір для виходу.

1 - отвір для подачі рідини; 2 - робоче колесо; 3 - корпус; 4 - труба для зливної рідини; Р - відцентрова сила.

Ось ми йдемо. Ось сам мотор, розмір більш прийнятний.

Під цим двигуном ми робимо робоче колесо, яке буде накачувати воду.
Я зробив його з першого пластикового редуктора я отримав.

Після обробки на розмір насоса, він почав виглядати так.

Мініфонтан своїми руками з нуля. р.

Тепер робимо леза з шматків пластику і приклеюємо їх на робоче колесо. Після клею висихає, обробіть кінці з файлом, щоб вони не вийшли за межі колеса.

Ми починаємо виробляти тіло нашого насоса. Як це було, я взяв пластикову дезодорантову шапку.

Зрізаємо і просвердлюємо два отвори. Невеликий у верхній частині осі мотора, і великий для виходу води.

Тепер прикріплюємо тепловий клей до нашого мотора і виходу труби. Як було обрано тіло з балкової ручки.

Мотор слід приклеїти дуже акуратно без спотворення, щоб робоче колесо не торкається внутрішньої частини тіла при роботі.

Як тільки клей висихає, ми нарізаємо панель з отвором для введення води з шматка пластика. Я виготовляв з соняшникової олії.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Такий насос, з його розмірами на тест-тестах, дав колону води товщиною 20 см і товщиною 4 мм (внутрішній діаметр ручного тіла), коли живлення від 3,7 вольт батареї Nokia. Якщо отвір виходу вже виконано, то потік буде вище, але мені не потрібно.

Тепер починаємо виготовляти фонтан самому. Ось як вони кажуть, що має достатню фантазію. У моїй уяві вона була гіркою, з якої знизився потік води, що змінюється напрямок при падінні. Я вирішив зробити її з фольги, розтушуючи кілька кульок і склеюючи їх термоклеєм. Після заклеювання і попереднього фарбування, заготовка виглядала так.

Як джерело води, я взяв оболонку правого розміру і пробурила отвір труби в ній.

Після кріплення насосів і декоративних елементів до слайда я отримав це. Нефарбовані кубики фольги були тимчасовими для регулювання напрямку потоку при прикріпленні оболонок і нижньої канавки.

В якості резервуара для води я взяв невелику пластикову коробку.

Після того, як ми поклали його з фольгою кульками, вона виглядала так.

Тепер ми вставляємо наш слайд в резервуар, приклеюємо акумулятор, вимикач, роз'єм зарядки і додатково регулюючи резистор для регулювання сили потоку і світлодіодів для освітлення. Потім приклеюємо гірку самому до ємності по краях.

Ми маскуємо з'єднання слайда і водойми з фольговими кульками і нарешті фарбою, не забуваючи для захисту нефарбованих елементів.
Після висихання фарби заливаємо воду в бак, перетворюємо на їжу і насолоджуйтеся виконаною роботою.

З флешкою.

Я зробив. Дуже дякую.

Джерело: