Як правильно ремонтувати глиняні стіни

Як вже згадувалося, глиняний будинок і глиняна штукатурка мають безліч позитивних сторін. Це, перш за все, екологічність. Однак глина має один великий недолік - він не стійкий до вологи.

Сучасні технології роблять глиняний будинок і керамзит більш міцним і стійким до несприятливих факторів, в першу чергу вологою.

В останні минулі я штукатурила стіни заміського будинку, побудованого з білого цегли з глиною. Я також зробив підлогу в будинку з глини. Я зробив сплеск глини з додаванням соснових голок, а чистий шар був виконаний з глино-піщаного розчину.

Після висихання поверхню такої штукатурки не надто міцна - при проведенні на стіні своїми руками відбувається невелика обшивка піску. Для фіксації верхнього шару глинистої штукатурки з глино-піщаного розчину я обробляли стіни свіжим відтіненням вапна в два шари. Будь ласка, зауважте: він свіжо запечений лайм, оскільки має властивість загартування після сушіння.

Таким чином, отриманий твердий захисний шар, який надійно захищає стіни від вологи, міцно закріплює верхній шар глинистої штукатурки, а крім того, він не "закінчений" при проведенні на стіні пальцями.

Однак цей шар досить тонкий - тільки пара міліметрів. І цей шар не захистить штукатурку від вологи з виворітного боку, тобто з боку стіни. Отже, якщо стіна з якоїсь причини була вологою (наприклад, дах витікається), то цей шар вапна може просто відшаровуватися і розсипатися. Після висихання стіни і штукатурки доведеться обробити поверхню штукатурки ще раз.

Р

Ми можемо піти в інший спосіб.

У глино-піщаному розчині для штукатурки можна додати вапно. Потім шар штукатурки буде набагато сильніше і вже спочатку буде менше схильний до вологи.

Потрібно пам'ятати, що потрібно працювати з таким розчином в гумових рукавичках і уникати обприскування при роботі на шкірі і слизових оболонках. Лім має здатність обрізати шкіру і спалювати слизові оболонки.

Клейно-піщаний розчин з додаванням вапна має одну важливу особливість - такий розчин стає міцніше і міцніше протягом багатьох років, а після десятиліть його міцність не поступається силікатної цегли. Цей розчин не можна використовувати знову.

Я хочу зробити важливу точку тут. Свіжо відхилений лайм не слід приймати буквально - тільки вичерпається і відразу використовується. Ноп. Відразу після гасіння вапна сильно нагрівається і сильно набухає, потім поступово охолоджується. У той же час продовжує повільно набрякати.

Ви можете використовувати свіжі вапняні не раніше, ніж в день. Краще два. Якщо ви не доведете процес замісу вапна до кінця і починаєте працювати з ним, то розчин, до якого додається, при висиханні буде рватися вапном, який продовжує збільшити обсяг.

Ви можете зробити без лайма сьогодні. Наприклад, обштукатурити стіну глино-піщаним розчином (шар не більше 1 см), а після висихання штукатурки обробити стіну ґрунтовкою глибокого проникнення.

Такий грунтовка проникає в глино-піщану штукатурку на глибину 1 см, або навіть глибоку. Обробляється таким грунтом, глиняна штукатурка стає досить міцною - вона вже не розсипається при перевезенні на її поверхні рукою. Навіть тертя для вирівнювання стін і стель, така поверхня вже не так легко обробляється. Тому, якщо ви хочете вирівняти поверхню глиняної штукатурки з теркою, краще це зробити перед обробкою цієї поверхні ґрунтовкою.

Якщо приміщення, в якому стіни обштукатурюють глиною, має підвищену вологість, то після обробки глиняної штукатурки з глибоким проникненням ґрунтовкою, можна додатково обробити стіни ґрунтовкою з гідроізоляцією властивостями.

р.

Такий грунтовка утворює вологостійкий шар на поверхні стіни і штукатурка вже не боїться вологи змін в приміщенні. Однак такі стінки більше не «дихають» так, як відбувається зі звичайною глиною штукатуркою. Ви повинні перемагатися тут.

Обробка глиняних стін ґрунтовкою має перевагу над обробкою однакових стін свіжим відтіненням вапна, якщо шпалери повинні бути запечені.

Якщо стіни повинні бути пофарбовані водяною фарбою, то над глиною штукатуркою можна покласти тонкий шар атласу - буквально пара міліметрів, якщо стіна плоска. Якщо є великі нерівності на глиняній штукатурці, то вам доведеться вирівняти стіну за допомогою стартової шпаклівки (ізогіпсе), а тільки потім покласти атласи (фішна шпаклівка) і вилити терткою. Видання

Джерело: postrojka.pp.ua/162.html