Ексоскелеони в медицині

Перший коментар до моєї попередньої публікації про робототехніку в медицині був запит (або питання) для запису про екзоскелеони, які використовуються.

Що таке екзоскелетон? Це «зовнішній скелет», який через каркас збільшує міцність людини. Вона повинна повторювати біомеханіку, що дозволить збільшити зусилля в русі пропорційно. Серед аплікацій екзоклетонів є військові, сільське господарство та медицина.

Про такі розробки в медичній галузі - будь ласка, під аббракат.

Перший екзоскелетон – це трохи історії. Як і багато винаходів, ексоскелетон прийшов до нас з військової сфери. Перша модель була розроблена Генеральною електричною та армією США у 1960-х роках. Як виглядає ефектно, це не так? Досягнення, що ви кладемо в підйом чотири і півкілограми, перетворюється в 110 кілограмів.

Але він мав два недоліки: вага 680 кг і нездатність порівняти рух з людським рухом. Так, він не отримав зворотний зв'язок від особи після початку руху.

Після цього були багаторазово розроблені екзоклетони для армії. Після того, як вони можуть значно збільшити вантажопідйомність одного солдата, щоб він міг прийняти більший кулемет і обладнання до полку.

Хто ще потребує більшої потужності? Ті, хто занадто мало. Люди, які паралізовані і не можуть ходити самостійно. Допомагають такі проекти.

Хто краще, ніж японські винаходи для догляду за літніх людей? Тільки в цьому випадку також догляд за молодими медсестрами, які повинні підняти і перенести пацієнтів. Мета такої екзоскелетона, як робота Рібо, полягає в переміщення.

Power Assist Suit був представлений в Японії в 1990-х роках.

Р

Пізніше в Японії запровадив HAL - кібернетичний костюм. Спочатку призначений для підвищення і переміщення пацієнтів. Крім того, він може допомогти похилого віку і інвалідам самостійно переміщатися.

У.С. Медикаментозне та наркологічне управління тільки цього літа зареєстровано перший екзоскелетон для реабілітації пацієнтів з травмами хребта.

ReWalk від Ізраїлю розробники мають дистанційний контроль у вигляді зап'ястя. Для додаткової стабільності краще використовувати кріпички. Я думаю.

Паралізована жінка подолала марафон.

ExoAthleteExoAthlete – російська розробка. Призначений для “перевертання і прогуляння хворим з порушенням функції локомотора нижніх кінцівок. й

Промислова вага виробництва все ще далеко, але прототип, відповідно до інформації в мережі, вже в експлуатації. Якщо у вас є щось, щоб додати на цю тему, будь ласка, напишіть коментарі або в приватних повідомленнях.

р.

Гнучкий екзоскелетон, який реплікує біомеханіку стопи людини, може стати перспективним напрямком в цій галузі. Адже залози навколо ноги явно поступаються здоровим частинам тіла в маневреності.

Кілька університетів і розробника зносних датчиків BioScience розробляється це «накладка» з штучними м'язами, датчиками і підтримкою прогамм. Тут можна побачити як штучні сухожилля, так і штучні м'язи, простягаються зовні ноги.

Чудова складність полягає в тому, що методи контролю, тобто датчики, повинні відрізнятися особливою точністю.

Таке обладнання допоможе не тільки людям з порушенням рухливості стопи і щиколотки (поки не працює пристрій), але в подальшому можна використовувати в інших областях - на руках, наприклад.

Цей відео чітко показує штучні м'язи, а також датчики, які використовуються в цьому м'якому екзоскелетоні.

3D друк 3D принтери в медицині можуть бути дуже корисними. Як вони допомогли Аманда Boxtel, паралізовано з ременя і нижче. Фахівці 3D-систем сканували своє тіло, а разом з EksoBionics роздрукували цей екзоскелетон.

Я думаю, що це дивовижна, після того, як багато років не в змозі піти на ноги знову.

Робукс і футбол Giuliano Pinto змащував м'яч на відкритті Чемпіонату України 2014 року. Нічого цікавого, я змащений і змащений. Але він повністю паралізований, це 29-річний хлопець. Він контролює екзоскелетон власним мозком, а не з пультом дистанційного керування або власними ногами, в яких не менше можливостей руху.

творець цього екзоскелетона – Miguel Nicolesis з Бразилії. Уряд дав йому $14 млн за ці проекти, які не такі високі суми порівняно з тим, скільки це витрачає на аналогічні проекти США.

Чи буде нейроконтроль майбутнього у протезуванні та екзоскелетонах? Мені здається, що робота в цьому напрямку повинна здійснюватися з страшною силою. Але для цього необхідно залучити інвестиції.

Джерело: habrahabr.ru/post/239639/