Ghost Village Гамсул

Фото та текст Дмитра Чисторудова
«Я останню Мохікану» єдиний мешканець села сказав посмішка, а чайник на газовому конфорці до кипіння.
Його ім'я був Абдулліл. За більш ніж дев'ять років проживав окремо в занедбаному селищі в горах Дагестана. Абдульялилил поспішав розповісти нам свої історії та думки, які накопичилися у своїй голові під час свого часу. Тому історії виливають з старого чоловіка з неймовірною швидкістю, змішуванням і стрибками з теми до теми. Маленький може бути зрозумілим, але це не так важливо, головне – Абдульял здивився радою, що приймає рідкісні гості в своєму будинку. Він був голодним і голодним на кожному з нас весь час, якби він боявся, що ми можемо раптом зникнути.
Привидне село Гамсул – це старовинна казка, що живе десь у горах Дагестана. Без натяку мандрівник ніколи не помітить невелике занедне село на схилі кавказької гори.

Габаритний зображення

Навіть за допомогою Муртузали, наш довідник до Гунітського району, це не було простого завдання, щоб побачити крихкі стіни Гамсутл будинків.

Ми вирушили прохід і залишили автомобілі вниз по річці. У селі можна дістатися лише пішки.

Вечори сонця пообіцяли приховати за межі пагорба.

На одному з будиночок написано великими літерами: «Залишити родзинки вище по стежках, не входити в село, це небезпечно».

Прекрасне місце.

754468 р.

Сонце зникне, і ми пішли до занедбаного аулу - відкритого музею.

Є Абдулліл, герой нашого звіту. З останнього мешканця села залишилася, а Абдульялил залишався повністю самотнім.

Абдульяльіль тільки має поговорити з бджілками і старою радіо. На фермі є вісім сімей бджільництва. Крім бджільництва, Абдульял працює власному саду, де росте овочі. Він був досить рік. Після місяця він йде на сусіднє село Чохів, щоб поповнювати податки, приймати нові книги з бібліотеки і отримувати пенсію.

Будинок, побудований в кінці 18 століття, може вірно назвати родинним гніздом. Тут проживали предки Абдульялила. Він народився в цьому будинку.

У рідкісних випадках, коли мандрівники вирушають до занедбаного селища і зустрічають Абдульіль, він радо отримує їх в своєму будинку, напої чай з медом і проводить екскурсію по с.. Тут він може розповісти історію кожного будинку та його мешканців.

Абдульяліль проводить свої безкоштовні читання книг, а в кутку своєї вітальні є старовинне радіо, на якому Абдуллілл слухає концерти на додатках і навіть іноді дзвінки і замовлення музики.

до Чи можна часто відвідати туристів?
- Так, весь час! Два або три рази на рік хтось приходить.

Найтемальніший номер - спальня. Ви можете почути буржуа іржі в кутку. Ні капюшон, або труба забита. У димі з печінкової кошені можна побачити два ліжка, столик з газетами, якісь посуд. На табурі є канон з водою, з якою Абдулліл один раз на три дні йде на гірський потік. Я ступав на що-небудь - він пряжений і прокочується під ліжком. Моя око відірвала від диму і я кашлю, і захопила до вулиці.

Від людей і цивілізації Абдульял вважає себе щасливою людиною. У селі немає інтернету або телебачення. стільниковий телефон ловить тільки на підвіконні.

Ми відвертаємо чай і розмовляли. Саме тому, тільки Абдулліл говорив, і ми послухали його greedily і сміхалися на своїх жартах і анекдоти. Вечору пройшов неочищений. Повернутися назад, щоб не спустити гірський шлях у темряві. Абдульяль, щоб побачити нас через село, продовжуючи розповісти нам щось. Він прийшов до річки з нами.

Вогники пішли на Gunib. У готелі є ванна і вечеря. Ми сказали, що Абдуллілал, подякував йому за гостинність, і він тихо повернувся назад до гори. У темряві його невисокий силует поплавився як привид.

Фото: chistoprudov.livejournal.com