934
Захисні актори
Смірнов Олексій Макарович.
9 квітня 1944 р. в районі села Пилипава, після потужних артилерійських нападів, два ворожих батальйони, підтримані 13 танками, пішли на атаку. Тов. Смірнов з ложкою відкрився потужний розчинний вогонь на німецькій піхотинці. У цій битві було зруйновано бордовий вогонь: 4 кулемети та 2 ручні кулемети, 110 фашистських солдатів та офіцерів. Відповіли німецьку контратак.
20 липня 1944 р. в районі висоти 283.0 противник атакував акумулятор до 40 Хітлерітів. Смірнов, захоплюючи бійців, кинулися в бій з особистою зброєю. Пожежний від ракетно-штурмового акумулятора відштовхував атаку німців. 17 Ґітелітів залишалися на полі бою, Смірнов особисто захопили 7 Ґетлерітів.
22 січня 1945 р. попри інтенсивний вогонь противника, з власним підрахунком він перевозив міномет на лівий берег річки Одер. З тих пір, де в селищі Ейченрі та до 20 гітлерів. 36-й арт-реліз отримав володіння селом і мосту на лівому березі річки Одер.
Олексій Смірнов.
Актор на фронті став лицарем Наказу Слави 2-го і 3-го ступеня, лицарем ордену Червоної зірки, нагороджено медалями «За заставу» і «Для боротьби».
Павло Луспекаєв.
У віці 15 років. Учасниця реконсистентної групи (Opergroup 00134). Отримали серйозну рану в руці з розірваною кулею, безперечно втечу ампутацію.
Під час одного з розвідувальних рейок він кладав в сніг протягом чотирьох годин, серйозно заморожує ноги. Згодом, через це поранення, лікарі мали ампутувати Луспекаєву як ноги.
9970 р.
Микола Гринко.
Важкий сержант, радіошутер на дальних бомбардувальниках, полковник komsorg. Присуджено медаль «Для військових заслуг».
Володимир Басов.
Капітан, заступник начальника операцій 28 окремого артилерійського відділення прориву високого командного заповідника.
Володимир Єтуш.
Володимир Єтуш був відправлений на військові курси перекладача у Ставрополі. Але на фронті він потрапив до валу. У селі Кабарда та Осетія взяли участь у визволенні Ростов-на-Дону, Україна. Він воював героїчно, за яку він отримав орден Червоної зірки, медалі. У той же час він дав звання лейтенанта. У 1944 році Етуш тяжко поранений і після лікарні отримав другу нездатність, він був демобілізований.
Нагороджений орденом Вітчизняної війни I ступеня, орденом Червоної зірки, медалями «Для оборони Кавказу», «Для оборони Москви», «Для перемоги над Німеччиною».
118977
Юрій Ніколін.
З перших днів війни акумулятор Ніколін відкрив вогонь на фашистському літаку, який зламав до Ленінграда, прокинув глибині шахти на затоці Фінляндії. У складі протиповітряної батареї Ніколін воював до весни 1943 року, роза в ряд старшого сержанту. Потім він побував в лікарні двічі - після пневмонії і після стику. Після відновлення відправлено до 72-го окремого протиповітряного підрозділу під Колпін.
Про роки війни Юрій Володимирович згадав: Я не можу сказати, що я маю на увазі, щоб вижити людей. Ні, я був рубаний. Все про те, як проявляється страх. У деяких з них були дубильні трубки - вони кричаві, відлякувалися, Іноземці були позаспокійні... Але перша людина загинула перед мною не забули.
Ми сідаємо в посадці стрільби і з горщиків. Поранчево, поруч з нашим пістолетом, оболонка вибухнула, і навантажувача зняти голову. Сидіння чоловіка з ложкою в руках пар надходить з горщика, а верхня частина голови відрізається, як британка, чистий. . . ?
Р
Євген Весник.
Він боровся протягом трьох років. Нагороджено два медалі «За мужність», орден Вітчизняної війни, орден Червоної зірки.
Михайло Глузький.
У 1940 році був продемонстрований в армію, він, як актор, служив в команді в Центральному театрі радянської армії. Під час війни брав участь у фронті бригади.
Невинний Смоктуновський.
Він вступив до військової школи для збору картоплі, що залишилися в польовому періоді під час тренувань, його касетні епаулети розірвалися і відправили на фронт - в спеку, до Курської дуги (1943).
«Я ніколи не поранений. По-перше, дивно, що це два роки цього страшного фронтового життя: стояв на бочках німецьких штурмових гвинтів, воювали, втекли від недбалості. Він не болить. Земля під час бомбардування, проте, якось впала дупа - так багато, щоб від торфу деякі туфлі з обмоток згортання. Я був щасливий, коли ми були змушені в кемпінгу. З'явився інший спосіб - тих, хто хотів служити в ROA ... Але не влаштував мене. Я, вісімнадцятий хлопчик, був керований інстинктом самоконсервації. Я шукав з селян, де були більше лісів і болотів, де були менше автомагістралі, і я пішов там. Нази не було нічого робити, на відміну від partisans. Відкрито село Дмитрівка ... Я збив на найближчих дверях і був відкритий. Я зробив крок, спробував сказати що-небудь і впала в слух. Я підійшов, беремо до ліжка, сховав, промивається в баню. Я промив кілька дівчат і як вони сміхалися! І я живий скелет, з моїм шлунком, що застрягнув мій хребт, мої ребра приклеюються." Проживав в цьому селищі близько місяця, після чого інцидент допомогло потрапити до партій, воював у відставці, війна закінчилася південним західом Берліна.
У 1945 році отримав другу медаль «Для миття» і перше, у 1943 році він був присуджений сорок дев'ять років, після війни на Мхатові вистави «Каблала Святош» праворуч в театрі.
Анатолій Папанов.
З перших днів війни на фронті. Він був старшим сержантом, командуванням platoon артилерії протиповітряної артилерії. У 1942 році тяжко поранений в нозі біля Харкова, а у віці 21 року стала відключена третя група.
Перші дні війни були важкими і трагічними для нашої армії. Молода, ненав'язана скринька перейшла до пекти. «Я можу забути про те, що після двох і півгодинних бойових дій знаходилися тринадцять з сорок-двох чоловіків?» Про цей час він грає у багатьох, багато років один з найяскравіших і найбільш значущих його ролей - Генеральний секретар в кінопристосуванні роману Симонова Життя і мертвого.
Нагороджено ордени Вітчизняної війни I та II ступеня.